1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилатор

Дискусија во 'Тело' започната од kate-the-great, 25 јануари 2011.

1. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @AnaKarenina Одлична рецензија, баш со се што е потребно. Од каде го зема и која му е цената?

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Во Македонија мислам дека го нема овој модел, јас барав низ продавниците, ама општо со Браун модели стојат слабо. А и тие што ги имаат ги продаваат по луди цени.
    Можеш да го порачаш од Амазон, или евентуално некој од странство да ти го донесе. Мојов е порачан од Германија, јас го купив за околу 75 евра.

На CirezD му/ѝ се допаѓа ова.
  3. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    искрено го мразам...го имав не ја памтам марката но знам беше нов и од Германија ми беше...воопшто не бев задоволна.. ги кине влакната исто како брич и потоа растеа подкожни и од тогаш никојпат повеке не ми падна на памет да го користам...

4. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    До сега немам користено депилатор, ама изгледа ќе почнам и планирам деновиве да одам и да си купам.
    Каков би ми препорачале, со пристојна цена и да не се прават подкожни влакна?
    Иии... Боли многу?:$

5. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176

кај мене болеше и тоа многу...

6. Juuuuulie

Juuuuulie Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    162
    поткожни влакна зависи од кожата и типот на влакното, јас од бикчиња до восоци и депилатори сум сменила па дури сум паузирала подолг период и џабе ми е коа таква ми е и кожата и влакното :( се радувам само што не ми се ептен страшни поткожните туку се некои ситни и лесни

иначе боли првиот пат многу затоа што не си навикната на болката, стисни заби и издржи пошо не знаеш какви маки ќе си скратиш..јас пример кога се депилирам со депилатор си ја оптегнувам кожата и не ме боли толку, исто така и кога ја оптегнувам таму кај што се држам со прстите стискам појше (онака да ме заболи) со цел болката да ми се распореди насекаде и имам приметено дека така ми е полесно и не боли толку :D

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  7. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.477
    Одговорот на прашањето „дали боли“ е многу релативен. Секој има различна перцепција и различно ниво на толерирање на болка. Затоа, секој ќе ти одговори различно.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    Здраво, Сакам да ве прашам дали некој од вас имал проблем со кабелчето на депилаторот? Пред некое време ми помина гаранцијата, го имам на Phillips, и коа се депилирам има прекини, знам дека ми е нешто прецвикано :( (како и полначи на мобилни што се зафркнуваат така) . Сеа незнам дали се купува ново и каде , или поправа..? :wasntme: Има ли некој искуство со тоа?

9. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    17.615
    И мене ми се случи на мојот депилатор, исто филипс. Јас сеуште имам гаранција, меѓутоа ми кажаа дека гаранцијата важи само за апаратот не за кабелот. Ми рекоа дека секој што се разбира од електрика може да го среди само да се поврзат повторно жичките. Уште го немам направено.

На Devil99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Најпамтното давање пари, одпосле ем ќе си ги вратиш дадените, ем ќе си уштедиш. Постојано цакум пакум ќе си. Една од најпрактичните нешта кои си ги имам купено. Го користам на philips кој има додатен пластичен дел кој ја намалува болката при депилацијата.

11. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    4.005
  12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    17.615
    Јас го имам вториот и одличен е. Кој и да земеш од Филипс нема да погрешиш. Другаркиве сите имаме различни модели на Филипс и сите сме задоволни. Инаку разликата во овие два е само додатокот за деликатни делови. Барем мене така ми кажаа во Техномаркет.

На smooch му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    Пред некој ден сестра ми го купи тој вториот, нема голема разлика помеѓу philips,скоро никаква, бидејќи пред тоа го користеше биолетовиот philips. Задоволна е и од 2та.

14. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    Среќа имало спас и за мојот депилатор. Татко ми го реши тој проблем. Била истегната една жичка. Сеа ми е ко нов :D

15. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Јас првпат користам таков, претходно стар имав и му помина векот на траење. Па новиов ми е како нешто ван земјено. хахахаха

16. FroseJana

FroseJana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здρаво девојκи
    Саκам да пρашам дали неκоја го има κоρистено овој депилатоρ на Бρаун и κолκу е ефиκасен за пρепони ...?

Прикачени фајлови:

17. meri93

meri93 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    6460-epilator.jpg Zdravo na site eve pred nekoj den si kupiv depilator isti kako ovoj probav ednas no mnogu me boli jas mislam deka nema da ja izdrzam ovaa bolka probav mnogu malku no nemozev

18. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    јас депилаторот го купив пред две години, со него цела се немам издепилирано, значи се издепилирав со восок и од тогаш па до ден денес на неделата одкако ќе се избањам ги поминувам еднаш со депилаторот за да ги извади двете трите влакна што никнале, многу сум задоволна на тој начин и секогаш сум без влакна

На meri93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    до сега не сум користела депилатор,но би сакала да почнам ... сум се бричела некои 5-6 години,а сега се депилирам со восок на козметичар веќе 4 пати,но влакната не ми излегуваат баш сите и тоа ме нервира ....па да ми препорачате добар депилатор кој ги вади и најмалите влакненца и ги изретчува..

20. Aneance

Aneance Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    58
    Јас од 14год се депилирам со депилатор и мн ми се проретчани, на нозе скоро и да немам
    Прво имав на цептер и до пред некоја година го користев може 10год, ама ослабе и веќе не ми ги вадеше убаво влакната
    Сега користам филипс, и нема споредба со депилаторот на цептер, овој како да ги поткинува влакната и не ги вади со корен