Јас го имав истото, само не на Балеа. Во ред е, навистина е нежно и ги крати влакненцата на лицето, со кружни движења. За поцврсти влакна мислам дека не е, но за нежни и помали површини врши работа.
Спојлер Неодамна го купив Braun Silk Epil 7 (wet and dry epilator) со 8 додатоци. Презадоволна сум! Омилен од додатоците ми е тој со топченца за масажа, дефинитивно ја намалува болката. Другите дотатоци се: со голем, среден и мал отвор. Големиот е за брза и ефективна депилација, за нозе пример. Средниот и малиот се за лице и нежни делови на телото. „Главата“ се менува, и од депилатор станува електрична машинка (тоа се уште два дополнителни додатоци). И има уште едно тримерче, на батерија. Тоа е исто така за бричење на помали делови. Со се ова доаѓа полнач и четка за чистење. Нешто што од старт ме привлече е дека може да се користи и под туш. Го провав така само еднаш, и бидејќи нозете ми беа мокри и влакната залепени, не извади се како што очекував. За разлика, кога го користам нормално, на суво, доволно е 2 пати да поминам на исто место, и ги вади сите влакна. Без жица е, на полнач се става само кога ќе е батеријата празна (се полни за еден час од прилика), а батеријата држи многу повеќе од што мислев (4-5 депилации на нозете од прилика). На самиот депилатор има светилка која ги осветлува влакната, и тоа е многу практично. Јас го купив цел сет за 80евра (на попуст, а редовна цена мислам дека му беше околу 140евра). Можеби на некого ќе му биде од помош. И благодарам на @wannaBeMomma за препораката!
Јас имам Phillips депилатоρ веќе многу години ама, ρетκо го κоρистам, сκоρо ич. Поρано се депилиρав со депилатоρ (од глуждовите до половината), сега веќе не. Пρефρлена сум на дρуги сρедства за убавина. Κаκо и да е депилатоρот е добρа инвестиција. Од κаде и да сте го κупиле. Си вρеди за паρите.
Ме интересира да ми дадете препорака за квалитетен депилатор кој ги гори влакната од кожата? Знам Филипс е добар, ама колку им е цената.
Имам епилатор купено од Филипс, го користам веќе две години и сум презадоволна. Се поминувам секаде освен на интима (во овој предел ми се прават многу поткожни влакна). Сакам да ја купам и Лумеата бидејќи имам слушано добри искуства но за жал за мене е прескапа.
А овој Филипс на која механика работи? Исто е како машинка за бричење? Како се справува со влакната? Може ли некој да ми појасни. И дали е препорачлив за лице? И дали може некој да ми објасни разликата помеѓу тример и депилатор ко овој горе на сликата?
Аууу абе скапо ова, јас го имам овој првиот розев Браун (барем личи ист на сликата, за перформанси не знам дали се идентични, личат скроз), ама пред 15 години ми е купен, и тоа некои 2000 денари. Ич не паднале цените, напротив.
Јас го користам Депилатор Philips BRE 235/00 и сум презадоволна. Го земав во Нептун https://www.neptun.mk/categories/DEPILATORI/PHILIPS-BRE-235-00
Тоа се чудам, памтам од првиот хонорар како професорка кој изнесуваше 2670 денари (затоа и ја памтам цената , си го купив депилаторот Зошто вака со цените не знам стварно. Инаку на слика идентичен е, форма, боја, апсолутно сѐ. Евентуално перформансите да не му ги подобриле.
И јас се мислам за Браун, конкретно овој. Го има ли некоја? @Luminary не ги кине влакната? Малку претерале со ценава на новиот
@kala21 за среќа не. Супер ги вади. Можеби за пократките треба да поминеш уште еднаш, или па јас не го држам убаво Како и да е, доколку си во можност, земај А за 9ката, не би знаела. И јас го гледав ама скап ми беше, плус додатоците не ми одговараа.