Кај мене разлика има во подкожни влакна искрено. Додека се депилирав со восок имав подкожни ама не толку колку што имам откако почнав со депилатор. Ова особено кај препоните. Но од друа страна попрактично ми е со депилатор каде каде. Мало апаратче секаде можеш да го носиш, ги фаќа и ситните влакненца така што не мора да чекаш да пораснат како што се чека кога се депилираш со восок. Плус немаш топење лепење одење по салони. Во било кое време можеш да се средиш со депилаторот. Долг век на траење има и ги има по доста пристапни цени.
Овој го имам повеќе од 2 години и сум презадоволна. Околу 2000 денари кошта во нептун, вреди за сите пари.
Ваков имам, го користам 6 години, може и подолго. Супер е, задоволна сум. И двете фирми се добри, каков и да земеш нема да згрешиш.
И јас го имам истиов, добар е ама има некоја финта да не ти се прават поткожни влакна? Се вратив на восок заради тоа, а ми се иритира кожата од восоци.
На Rowenta немам користено, ама затоа на Phillips го користам години и години. Повторно да треба да купувам, би земала само понов модел на Philips. Станува збор за овој, не знам дали го има уште во продажба Спојлер: Слика
Поткожни ми правеше само на препоните, затоа прекинав да го користам на тој дел. На друго место не ми прави поткожни, а секаде се поминувам освен под пазуви и интимата.
девојки дали после депилација со депилаторче ви има излезено нешто слично на ова пред некој ден се депилирав и ми излезе црвенилово со оток и плус болно е местото на допир…. мачкам со белогент ама нема егект
Ne.....duri I posle podolgo vreme da se Izdepiliram takvo neshto ne mi e Izlezeno...da ne ti e od neshto drugo?
pa neznam posle depilacija utredenta mi se imashe pojaveno , se se mislam deka se poveke potkozhni vlakna….ke pocekam ushre nekoj den ako nema podobruvanje ke odam na kozhno
Со депилатор никогаш, види нешто убод од инсект некој да не е слулајно или евентуално поткожи влакна што прават проблем. Јас би те советувала уште утре да одиш на кожен ако не се повлекува и ако е уште болно.
Искуства со овие депилатори? Кој е најдобар, најбитно ми е за нозете и барем на две недели да не излегуваат влакната.
Овој во средина го имам јас, супер е. Ги трга од корен влакната, едина мана му е тоа што има сијаличка на него и кога ќе се депилираш постојано свети и смета. Супер е ако сакаш плус светлина ама сите се депилираме кога е светло, никој не се депилира кога е темница така што мислам дека тоа светлото им нема поента и не знам зошто го ставиле. Повеќе смета него што помага . А, за тоа две недели да немаш влакна не зависи од тоа каков е депилаторот туку од брзината со која тебе ти растат влакната.
Фала ти , од депилација со восок до 15 дена ми е супер после веќе по малку почнува да се познаваат на денско време . Сепак ти благодарам за споделеното искуство.
Што треба да знам пред да одберам депилатор? Брендовите нудат и од 1000, и од 5000 денари, што е разликата (во додатоците, различен тип на работа...)? Фала однапред!
Искуства со овој депилатор, како сте задоволни и дали ги вади влакната од корен и на колку време ви излегуваат? Гледам има и посебно за под пазуви и бикини зоната , ве молам искуства, го добив поклон.
Да не има некој искуство со следниве депилатори, и дали може да се користат и под пазуви? Не гледам некоја разлика во карактеристиките, освен што на едниот може да му се извади главата за да се измие, а цената им е различна.
Не се сеќавам дека има депилатор со посебен дел, мислам башка што е, за пазуви, и ако има, вероватно е прашање на форма , а не на самата функција или начинот на работа, мислам бројот на пинцети е евнтуално да е помал, брзината кај сите се подесува. Така што ти препорачувам да внимаваш, или прво да пробаш да се издепилираш кај некоја што има искуство, малку можеби да омекнат влакната, може да нема да можеш да користиш депилатор воопшто на тоа место. Не. Зависи од влакната, јачината, густината, кожата. Не мислам дека не е можно, чак може е боље од депилација.