Имав и панасоник (не овој модел) и филипс 3 различни модели и искрено панасоник не може да се мери во ништо со филипс.
Јас пред некој месец овој го купив. https://www.neptun.mk/categories/DEPILATORI/PHILIPS-BRE-740-10 Мене ми се допаѓа ептен. Најлесно е што се полни, и можеш на мокро слободно. Дури се туширам го користам. Додатокот за ексфолиација и пети е топ
Мојот претходен беше филипс исто, постар - сигурно 5-6 години и повеќе можеби. Овој во споредба со претходниот помалку боли. Е сеа, депилатор ко депилатор - не може да е безболен. Ама во споредба со претходниот, има разлика.
Да, не ни очекувам да нема болка воопшто, ама бар малце да е унапреден ако не друго. Ќе разгледам па ќе видам што ќе одберам на крај, фала ти.
Пред 2 недели прв пат се депилирав. За чудо, не чувствував болка. Само пецкање. Е сега.. Гледам дека влакната почнале да ми растат. Дали има врска брзината на растот на влакната?
И мене ми растат побрзо влакна со депилатор, и мислам дека има врска тоа што ги кубе некои влакна а не ги вади целосно како восок. Барем мојата претпоставка е таква, иако депилатор ми е и понекогаш полесно од восок ако немам време
Претходно користев брич. После продолжив со ленти за депилација. Пак истото. Затоа прашав. Не знам дали правам нешто погрешно.
Среќа што влакната ми се светли. Најдобра депилација ми е до сега. Со лентите ми се појавуваа црвени точки. А од депилаторот немам никакви промени на кожата. Се мачкате со лосион после депилација? Во упатството што го имам пишува пола саат ништо да не се нанесува.
Одма после депилација не, ама можеби за некој пола саат, саат ставам Бекутан оноа течната крема/млеко. Колку е правилно не знам ама ми помага на кожата. Имав и едно од Балеа посебна крема за после депилација и тоа беа за џабе фрлени пари