Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од prettygirl, 26 ноември 2009.

1. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Mene ginekologot mi zabrani depilacija na intima... najdobro e da se konsultiras.

2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Еднаш прашав, констатиравме дека депилација ствара инфекција, башка и болно е :sweat: епа што правите за депилирање, ај искуства ве молам или терате така и на лекар, или брич да маваме и тоа е чаре :) ?

3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    mene doktorot mi reche moze. plus so chist vosok nema od shto da se plashish.

На LadyC и kikin им се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Е јас кај што одам на депилирање не знам колку е чист, од онај што го користат на едни па претопуваат...таков е. Треба да најдам некаде каде што секого со нов восок го депилираат или шеќерна евентуално

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    јас кај што имам одено кога ке речам со нов пред мене ми го отвараат, у принцип од оној со путер. сега моментално се депилирам или во Аура Аеродром или Диор.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  6. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    jas se depiliram sama doma koplet se i si zemsm non stop nov vosok,i porano taka i sega dodeka ne mi smeta stomakot;)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Sama nema sansi, kaj ke se fatam kaj ne, smeski ke bidam :lol::lol::lol:

8. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Jas prokrvariv nekolku pati, pa ginekologot mi rece da ne se depiliram vo intimnite delovi. Malku uzasno mi e ama si pocnav so bric, ne mozam da odam na ginekolog takva celata haoticna. Za nozete odam utre!!! Konecno stignav do depilacija!!!

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    epa zemi nekoj kvliteten brich. jas od senzor go imam onoj so 5 zileti i masazer. plus mn dolgo kje ti trae..

10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Znaci i jas resiv na kraj deka ne odam na depilacija, barem zasega, ke istrpam so bric da zavrsam rabota...

11. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    sega me premisluvate,da se depiliram ili ne?a vo plan mi bese vecer sa se sreduvam ,utre sum na prv skrinig i priska .sto da pravam?

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Abe tvoja odluka si e. Ako ti e shube ne se depipiraj. i taka so obichno eho gledaat na prisca.

13. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    155
    Седми месец сум и цело време се депилирам со вит крема или брич. Ама сега последниве месеци се мислам да одам на депилација во салон зошто потешко ми е сама да се средувам а и со депилација ќе бидам раат цел месец особено на крај сакам да отидам у болница средена. Се изначитав различни мислења тука ама пак да прашам и јас каква депилација би препорачале во мојот случај, малку се исплашив зошто некои пишале можни биле контракции од болката, дали да одам од сега или само последниот месец :/ дали со топол восок е помалку болно отколку со ладен

14. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Инсo двaјцaтa се депилирaв дo пoрaѓaј , бoлкaтa не е oгрoмнa бидејќи oтрпнувa кoжaтa и вooпштo не е бoлнo нo требa дa знaеш и кaј кoгo дa идеш не е зa пред секoј дa се легне дa те депилирa , пo безбеднa е шеќернaтa пaстa зa депилaцијa нo и вoсoкoт е дoбaр aкo гo цедaт и стерилизирaaт сo висoкa темперaтурa a oд усните oд интимaтa вoсoкoт дa гo фрлaaт.

15. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    So topol definitivno ne e bolno ti kazuvam bidejki prvpat otidov vo bremenosta a prethodno bev vo vrska so bricenje,go nadnosiv i so pominat termin povtorno bev :D ,no vnimavaj vosokot da e za edna upotreba msm da ne go pretopuvaat

16. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Јас редовно си се депилирам еве баш десетина дена пред термин бев да си се средам да не изненади бебуш. Порано со топол се депилирав а откако останав бремена почнав со ладен. Нема разлика во болката дури можда и помала е за нијанса.

17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Дали некој овде знаете каде точно е козметичко студио "Аура" во Аеродром?

18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички , јас после три месеци :$8-| конечно денес решив да се депилирам. Но многу се плашам(како и за се друго) ..едно дека и инаку си плачев на секоја депилација (facepalm) и ме болеше, друго сега дека сум трудна и посебно што вчера имав болки за кои што пишував. Цело сабајле сум по стрес, паника ме фаќа. Веќе еднаш откажав, а нема смисла, и толку време помина, и ми пречат и сега топло времето. Ве молам кажете ми вие се депилирате ли? Имавте ли болки(ако подолго не сте биле на депилација) ? Цело време мислам да не направам некаков проблем, а и премногу ми е трауматично. :( За глупост се вознемирив цело сабајле.. (facepalm)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.021
    Допаѓања:
    40.349
    Нозе, раце и се останато депилирав. За интима уште не сум се решила. Жената кај што одам ми рече ако се решам дека ќе пробаме, па ако неможам ќе откажеме. Во принцип ако ти е трауматично и болно, немој да си ја мачиш душата. Тоа е тоа што не го препорачуваат со депилација, покрај бакретиите се разбира.
    Или договори се исто да пробате, ама не по скеоја цена и малку опушти се.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.710
    Знам срцка ама пуста грижа моја..ме побудале овој мој карактер и луда глава. (facepalm) Инаку и ние сме на договор, прво саат време одвои жената :$ друго и реков ако не бива ако ме боли, ако ме фати паника ќе станам. Нема време сега кај да е треба да одам, не знам како да се опуштам.. понекогаш сакам да сум некоја друга 8-|