Еднаш прашав, констатиравме дека депилација ствара инфекција, башка и болно е епа што правите за депилирање, ај искуства ве молам или терате така и на лекар, или брич да маваме и тоа е чаре ?
Е јас кај што одам на депилирање не знам колку е чист, од онај што го користат на едни па претопуваат...таков е. Треба да најдам некаде каде што секого со нов восок го депилираат или шеќерна евентуално
јас кај што имам одено кога ке речам со нов пред мене ми го отвараат, у принцип од оној со путер. сега моментално се депилирам или во Аура Аеродром или Диор.
jas se depiliram sama doma koplet se i si zemsm non stop nov vosok,i porano taka i sega dodeka ne mi smeta stomakot
Jas prokrvariv nekolku pati, pa ginekologot mi rece da ne se depiliram vo intimnite delovi. Malku uzasno mi e ama si pocnav so bric, ne mozam da odam na ginekolog takva celata haoticna. Za nozete odam utre!!! Konecno stignav do depilacija!!!
epa zemi nekoj kvliteten brich. jas od senzor go imam onoj so 5 zileti i masazer. plus mn dolgo kje ti trae..
Znaci i jas resiv na kraj deka ne odam na depilacija, barem zasega, ke istrpam so bric da zavrsam rabota...
sega me premisluvate,da se depiliram ili ne?a vo plan mi bese vecer sa se sreduvam ,utre sum na prv skrinig i priska .sto da pravam?
Седми месец сум и цело време се депилирам со вит крема или брич. Ама сега последниве месеци се мислам да одам на депилација во салон зошто потешко ми е сама да се средувам а и со депилација ќе бидам раат цел месец особено на крај сакам да отидам у болница средена. Се изначитав различни мислења тука ама пак да прашам и јас каква депилација би препорачале во мојот случај, малку се исплашив зошто некои пишале можни биле контракции од болката, дали да одам од сега или само последниот месец :/ дали со топол восок е помалку болно отколку со ладен
Инсo двaјцaтa се депилирaв дo пoрaѓaј , бoлкaтa не е oгрoмнa бидејќи oтрпнувa кoжaтa и вooпштo не е бoлнo нo требa дa знaеш и кaј кoгo дa идеш не е зa пред секoј дa се легне дa те депилирa , пo безбеднa е шеќернaтa пaстa зa депилaцијa нo и вoсoкoт е дoбaр aкo гo цедaт и стерилизирaaт сo висoкa темперaтурa a oд усните oд интимaтa вoсoкoт дa гo фрлaaт.
So topol definitivno ne e bolno ti kazuvam bidejki prvpat otidov vo bremenosta a prethodno bev vo vrska so bricenje,go nadnosiv i so pominat termin povtorno bev ,no vnimavaj vosokot da e za edna upotreba msm da ne go pretopuvaat
Јас редовно си се депилирам еве баш десетина дена пред термин бев да си се средам да не изненади бебуш. Порано со топол се депилирав а откако останав бремена почнав со ладен. Нема разлика во болката дури можда и помала е за нијанса.
Мамички , јас после три месеци конечно денес решив да се депилирам. Но многу се плашам(како и за се друго) ..едно дека и инаку си плачев на секоја депилација и ме болеше, друго сега дека сум трудна и посебно што вчера имав болки за кои што пишував. Цело сабајле сум по стрес, паника ме фаќа. Веќе еднаш откажав, а нема смисла, и толку време помина, и ми пречат и сега топло времето. Ве молам кажете ми вие се депилирате ли? Имавте ли болки(ако подолго не сте биле на депилација) ? Цело време мислам да не направам некаков проблем, а и премногу ми е трауматично. За глупост се вознемирив цело сабајле..
Нозе, раце и се останато депилирав. За интима уште не сум се решила. Жената кај што одам ми рече ако се решам дека ќе пробаме, па ако неможам ќе откажеме. Во принцип ако ти е трауматично и болно, немој да си ја мачиш душата. Тоа е тоа што не го препорачуваат со депилација, покрај бакретиите се разбира. Или договори се исто да пробате, ама не по скеоја цена и малку опушти се.
Знам срцка ама пуста грижа моја..ме побудале овој мој карактер и луда глава. Инаку и ние сме на договор, прво саат време одвои жената друго и реков ако не бива ако ме боли, ако ме фати паника ќе станам. Нема време сега кај да е треба да одам, не знам како да се опуштам.. понекогаш сакам да сум некоја друга