Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од prettygirl, 26 ноември 2009.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.021
    Допаѓања:
    40.349
    Штом си закажала нема што, оди пробај, ако не иде ќе прекинете и готово. :)
    Ајде со лесно. Излези ако не порано, прошетај малку надвор да се опуштиш. :hug:

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas celo vreme se depiliram so vosok na kozmeticar. Posle nedela dena od pozitiven test, pred da odam na prva kontrola cela se izdepilirav. Boli malku sekako,ama mesec dena raat sum za dve nedeli sum na skrining i pak ce odam da se izdepiliram. Na plodot nisto ne mu e, samo nas moze povece ce ne boli bidejki sme posenzibilni.

На Stara, Ano и Вереничка им се допаѓа ова.
  3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.710
    Мечка страв мене не ме страв. Бев, се издепилирав и си поплакав. :$ Не беше толку страшно, болеше, си плачев ама саат време ме депилираше со паузи и полека. И фала и за тоа. Наредно не чекам толку и мислам дека ќе биде во ред. Фала ви за поддршката :$

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.986
    Баш ве читкам околу депилацијата. Мене искрено ми е страв да одам, денови ми се бројат веќе пред термин мора да се средам ама како незнам. Вие мамички како сте во план околу ова, дали некој бил кој е при крај на бременост, да не постои некоја опасност, како што дајте советче :sweat::?::talk:

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    36.182
    Во последно време се пронаоѓам во твоите мислења. :handshake: Еве ме 37ма, бебето одговара на 38ма, а мамичка нема абер од депилација. Ама страв не страв, сила не сила ќе закажувам за неделава, ќе го земам и мм со мене бидејќи знам дека ќе липтам како минатиот пат во 7ми месец кој ми беше и прв во животот па да си имам подршка и рамо за плачење. Ајде уште овој пат и се враќам на бикче, не сум јас за депилација. А во осми не отидов на депилација, се средив со Вит крема (иако знам дека не е ок тоа) од страв да не предизвикам породување од болки, сега да се доспремам за пораѓај и одма на депилација. :sweat:

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.472
    Јас со veet се средувам сега, зошто не е ок :( Само малку трае :( инаку морав зошто ми мереа цервикс. Ах, женско :sweat:

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Јас откако останав бремена не сум била на депилација,т.е. и претходно не одев многу многу, на препоните се депилирав само за на одмор, нозе и раце повеќе летно време, а зимско со бикче. Е сега, само би сакала здравје кога ќе влезам во 9 месец да се депилирам и препони и нозе. Со ладна препорачувате повеќе или може и со топла? Дека во бременост, па не знам колку ја препорачуваат топлава? Јас досега се со топла сум се депилирала зашто сум слушала дека ладната боли повеќе.

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    36.182
    Читав дека содржи тешки хемикалии и не се препорачува баш за интимна зона. Јас лично немав никаков проблем, а прв пат пробав, за разлика после депилацијата со топол восок што неколку дена ме болеше на допир доле и бев модра.

Похигиенски и подобро е со ладна депилација, но боли повеќе. Обично сите одат на топла и во бременост, така да нема гајле. Ако ептен имаш добар праг на толеранција на болка можеш и со ладна, ако не и топла си е ок.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На LanaDelR и eli25 им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.021
    Допаѓања:
    40.349
    И јас ќе одам со топла. Само внимавај да не е од оној што го прецедуваат туку за еднократна употреба.

На LanaDelR и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Мое искуство...отидов во 38ма недела на депилација, направив бразилска, на пороѓај не ме бричеа а беа малкуцка подраснати. Се породив ден пред термин.
    Ако докторите предвидуваат дека ќе тераш до крај, издепилирај се пред крај. Опасност нема ако е со чист восок.

Последна измена: 25 март 2017
    На LanaDelR, Ano, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Vo vrska so depilacijata, i jas si odam na topla. Nemam namera da prekinam i vo tekot na bremenosta ke si se sreduvam na istiot nacin. Nemam problemi i prezadovolna sum. inaku, mnogu godini prethodno odev isklucivo na ladna, za edna nedela povtorno vlaknenca imase a mi se pojavuvaa i mnogu brunkicki. Posle depilacija obavezno trebase da se premackuvam dopolnitelno so ampuli za da se smiri kozata. Maki macev bidejki bev uverena deka ladnata e po higienska i imav predrasudi za toplata. Potoa eden den,po ubeduvanje na edna prijatelka otidov na topla.. Ocekuvav sipanici da mi se javat posle toa bidejki jas imam preosetliva koza. Znaete sto... nitu edno brunkce ne izleze, a vlaknenca nemase cel mesec nitu za lek. Nemozev da si poveruvam na ocite. Ottogas odam isklucivo na topla, i taka ke ostane do kraj.

На Ano, iki26, LanaDelR и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Ajde I jas da napisam nesto za depilacijata. Se depiliram uste pred testot za bremenost, odnosno po nedela po et. I na 10 dena se depiliram za da bidat pomali vlaknencata, taka ne boli.
    Za miruvanje.....voopsto ne miruvam, patuvam sekoj den po 80km. a cesto I nadvor od Mk.
    Sakam da recam da ne se plasite od nisto, pravete se sto sakate, organizmot sam ke Vi kaze sto ne treba, osven ako ne e preporacano nesto od doktor.

На Melinda85, ss80, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да ве прашам. Се депилирате најнормално во бременост?

Јас редовно се депилирам на 3-4 недели, ама сега незнам дали да одам. Од друга страна па таква обрасната срам ми е да се соблечам на лекар. Што правите вие?

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас се бричам редовно. Депилирањето ми претставуваше преголем стрес и пред бременоста(мислам на интимата и нозете), па сега нема шанса да се депилирам, за мене е пеголем стрес. Раце депилирам со машинка не ме ни боли и некое влакненце на стомак, ама останатото не би можела.

15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas da redovno se depiliram. Ped 10 dena cela se depilirav i na stomakot.
    Sega sum raat mesec dena. Ako e cista kozmeticarkata mislam nema problem. Jas so topol vosok se depiliram.

Edit: i so prvata bremenost redovno na mesec dena se depilirav nemav nikakov problem 3 dena pred carskiot si bev, se stokmiv i posle bev raat.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас се депилирам редовно и не би требало да ми е огромен стрес. Брич не можам да користам, брзо растат и згуснуваат, а и ме чеша после многу. Бричење мора секој 2-3 дена, вака сум раат 3-4 недели.

Ептен е чисто. Се користи восок за една употреба, лежиш на хартија за една употреба (ко на гинеколог). Супер е во тој поглед.

На 0ли и SophiaBella им се допаѓа ова.
  17. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    I porano i sega se depiliram so topol vosok,samo mi se cini deka sega pobrgu mi rastat od hormonite.Obavezno da se sredis za kaj Mite.:)

На kukla21 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  18. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Се депилирам и јас... И во двеве бремености.. Но многу малку ми растат влакненца после 3месец..а искрено кога ми се појави првиот пат крварење само на брзинка се истуширав и заминав нс лекар... А бсш ги оставав за депилација.. И искрено ич не ми беше гајле.. После случка таква претходно, што заврши неубаво, нормално кско и на секоја од нас побитно би било да биде се во ред со плодот него мазни нозе... Искрено и докторката мислам дека не ме ни погледна.. :)

На kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.021
    Допаѓања:
    40.349
    Срам/несрам одев и несредена на лекар, особено што до 10 недела имав крварење. Доктори се, не дека не знаат какви сме доле.
    Сега веќе се опуштив и планирам деновиве да одам и да си фатам ред, за да не си плачам. :lol:

На AnonimnaDevojka и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.237
    Допаѓања:
    76.248
    @kukla21 јас собрав храброст и 6та недела отидов цела ме среди.. :) и прва бременост цела бременост се депилирав.