Исто и јас. После секое бричење крв од некаде и одма паника од кај е Немам решение, а исто освен бричење друго не можам Сега некако како да се потсмирив, т.е. навикнав, си знам дека после бричење ќе има крв од некаде сецната и гледам да не паничам
I jas nemozam da se gledam veke dolu.Pred nekoj den zemav ogledalo u tus kabina.Padna se skrsi i noga ke isecev.Epten tesko e sreduvanjeto
Добро е не сум била само јас шо не се депилира И јас со огледало женски ама некако не ми е од многу помош
Депилација е решението, ама јас имам лошо искуство со салониве за депилирање и вака ми е посигурно. Се останато средувам со депилатор.
И јас нема шанси да се депилирам, едвај на раце, нозе и стомак издржувам, а не таму доле, премногу боле. Почнав со огледало и јас, тешко ми оди, од мешето не можам да се видам ни да се свиткам убаво, обавезно се сецнам некаде.
Јас се бричам не трпам болка од депилација. Е сега тешко е малку ама се средувам. И повеќе на допир осеќам кај не сум фатила
Не сум била само јас шѕо така се средувам Депилација во бременост доле нооо вајј, така да огледалцето пред мене и цакум пакум
Си закажав депилација ама уште се мислам дали целосна или само од околу да ме среди . До сега се депилирав цела и трпев болка (со стиснати заби и цела згрчена нормално) ама сега ми е страв да не наштетам од стегањето и стресот. Што мислите?
Мила јас редовно одам на депилација целосна, само што сега ме депелираат на многу мали делови и со паузи. Потоа Мирна ми глава 1 месец.
Пробај, ако многу те боли и се грчиш не форсирај. И јас бев како тебе со страв иако пред бременост никогаш не сум имала проблем со таа болка. Искрено добро пројдов и сегабќе го фатам редот.
Јас одам на депилација (целосна) од почетокот на бременоста најнормално, исто како и пред тоа, само сега дури и почесто одам, не чекам да ми пораснат толку влакната затоа што помалку ме боли кога ми се пократки, одам на 3-4 недели, порано знаев и по 5-6 недели од депилација до депилација да чекам, поготово во зима. Инаку тврдам дека нема ништо подобро од редовна депилација, јас брич немам ставено на себе од мои 16 години, на почетокот дома со ленти се депилирав, па од факултет негде почнав редовно на деплација да си одам, претерано ретки ми се сега влакната, а па во бременоста почнаа и поспоро да ми растат, супер ми е .
Јас не осеќам некоја болка поразлична од порано, болката е таа. Се депилирам сама интимно и целосно со смеса домашна. Е сега како успевам сама ни јас сама незнам, без огледалце . Остаток фаќам со машинче, некое шо забегало Доста ми е од гинеколози па уште козметичарки - никако. Од секогаш се депилирам сама, појќе контролирам болка сама а имам висок праг на издржливост.
Јас закажав утре депилација, цела, освен на интима, дека имам плацента превија. Ќе пукнам ако треба брич на интима да ставам, освен под пазуви се немам бричено повеќе од 7-8 години.
Мене ми беше малку страв додека се решив да отидам и отидов со резерва да се откажам. Ама откако поминав првиот пат сега немам гајле. А и среќана околност е што и многу малку ми растат сега во бременост.