Пред бременост се депилирав цело време, целосно. Пред ивф исто така но беше баш стресно, бидејќи од терапијата ваљда ојачале незнам, чудно ми беше зашто само што почнав со терапијата. Сега сум 14та недела и сакам за 3-4 недели да одам на депилација, бидејќи сега колку толку се средив со бикче за скринингот што беше, па да подпораснат и завршувам терапија што ми беше дадена. Страв ми е нешто да не се искомплицира од депилацијата, од стегање, болки и сл? Некој со вакво искуство? Пишувам за депилација на интимен дел за да се изретчат до пороѓај здравје пак ќе одам, нозете не се проблем.
Јас редовно се депилирам еднаш месечно цела интима... е сеа ако тебе ти е ептен болно тоа е друго..ако те боли немој..
Zdravo mamicki , jas sum nova idna mamicka i nova na forumov.Vo 10 nedela sum Treba da se izdepiliram no prethodnive nedeli se pravev so bric dodeka doktorot ne mi potvrdi deka smeam na depilacija (ne go prashav odma od sram ) I sega znam deka ke me boli . Dali e toa shtetno za bebceto?
Се е тоа индивидуално треба да те боли затоа што си се поминувала со бикче ама не верувам дека до толку да ти наштети, едино зависи колку јаки се за колкава болка ке осекаш. Јас на твое место би почнала подобро сега одколку подоцна на крај секако ке си по осетлива
Депилација во прво тромрсечие не препорачуваат само кај оние што се грчат многу при самиот чин. Јас се депилирав од почетокот и баш зборував со козметичарка зошто јас се депилирам а колешка ми не, и ми кажа дека ги примала само оние што и се мирни при депилација, што не се грчат цимаат виткаат и сл. да не би ја окривиле неа ако се случи нешто. Е сега од една страна е подобро сега за да си фатиш ред, од др страна подобро не оти ке те боли многу повеќе од претходно ке се грчиш па да не си направиш беља..подобро кога плодот е добро зафатен и поголем..ама до тогаш ако се бричиш уште појаки ке се уште повеќе ке боли.. се си е на тебе што и како ке правиш.. Јас од искуство знам дека се заебав со бик ми беше хитно а не отидов на депилација и се поминав 3,4 пати на секое туширање и после на депилација плачев а многу висок праг на толернција за бол имам.. Отиди и напомени да бидне по спора дека си бремена и тн. Нека почне ако те мн боли и почнеш да се грчиш остави..
Bev i me boleshe.. ali ne neizdrzhlivo... Iskreno kaj intimniot del malku i od pokje ama se trudev da sum opushtena i ete izdrzav... malku mi e zhal za bebcevo bolka da trpi... Ama sledno nema da e tolku bolno, ponezhni ke se vlaknata,se nadevam
Не трпи тоа болка не се секирај, само можеш од грчење стегање крварење да направиш, супер штом си поминала добро, секое наредно е полесно
Ми кажаа дека кај нас обавезно те поминуваат со бикче имала или немала, така да јас денес пак одам на депилација во четврток ми е краен термин па сигурно си е сигурно...
Моето искуство е вакво.. пред бременост си се депилирав секогаш скроз. Е од кога останав бремена мене ми беше страв да одам зошто многу ме боли и сама си се средував се до 9ти месец. Кога влегов во 9ти видов дека беба не сака да излезе и после (скоро 41нед бев) отидов на депилација и утредента се породив, така што на пораѓај бев скроз мазна јас
Јас да ве прашам , дали смеам со депилатор да се депилирам на рацете? Не сум правела ништо месец дена и влакна густи колку сакаш Страв ми е зошто многу боли се стегам и по секое депилирање ми сде прават модрици по рацете.. или па со брич да се фатам..
Секое наредно е до кај 8 последниот пат кога се депилирав многу болеше сум станала преосетлива на крај па морав да и правам муабет постојано на женичката за да си одвлечам внимание и да не мислам и болката сега страв ме фака треба уште еднаш да одам
Аа муабет обавезно, затоа и не ме боли заборавам дека се депилирам хаха. Козметичаркава ми е како дневник на кој му се препуштам
Што состав е лидера прашокот? Сигурно и тој има некоја хемикалија штом само од триење паѓаат влакната. Не е ли опасно во бременоста?
Гледам одамна не е активна темата ама да пробам. Ве молам за идеја за интимно средување, а да не е депилација (бев 2 пати и станав на сред депилирање) и да не е бикче пошо растат за еден ден. 6ти месец сум и веќе едвај се гледам, се испосеков сабајлево. Прочитав за лидера ама никој нема пишано дали смее да се користи. Не знам оние другите креми како veet дали се дозволени. Само за интима ми треба, иначе со депилатор цела се депилирам. Фала