Депилација во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од prettygirl, 26 ноември 2009.

1. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Veet е исто како со брич, пак јаки влакна ќе имаш.. Јас се депилирам со топол восок на козметичар, издржливо е, пред една недела прв пат со шеќерна паста ме депилираа и издржав, не боли многу. Е сеа за кремиве, имам ги пробано повеќето, имаше Веет, Силк и некои други, за на раце, нозе немав проблем а на интима само на препон што ставив ми испоцрвене и ми настанаа ситни брунчиња.. Така да не знам стварно.. Не знам за друг начин. и јас дома имам депилатор, сум пробала многу боли. Не за џабе рекле депилација на суво не бива :)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.977
    Јас сакав сега од 4ти месец да одам на депилација, ама поради ситуацијата што крварев, не се осудувам да одам. Се средувам со бикче и тоа едвај, пошто сега не можам да клекнам и да се средам за минута, полека прво едната нога крената,па другата. Не се гледам. Кај се фатам таму, после со огледалце ќе се ѕирнам ако сум пропуштила нешто.
    Ако сега ми е тешко ,се чудам како ќе се поминувам онаму 7ми,8ми месец:whew:

3. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Mene genekologot mi rece da ne se depiliram na intima a se depilirav tamu postojano,depilacija mi rece pri kraj vo 9ti mesec sega maka ke macam so bikce

На Nairobi88 и eta им се допаѓа ова.
  4. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    2.266
    Да прашам само денеска имам депилација претходна кога ја имав не ми с ени познаваше стомаче а сега не знам како ќе ме депилираат позади како да легнам на стомам дали е проблем ?

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.058
    Допаѓања:
    117.754
    Нема да легнеш на стомак. Од страна ќе се депилираш. Знае козметичарката, без гајле ќе те намести.

На Maja92@, Coco31, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ич да не се секираш за легнувањето, ќе ти го поткрене креветот кај главата и на страна ќе лежиш.

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.672
    Допаѓања:
    3.989
    Не, не, како на стомак, на страна ќе се свртиш, ќе те намести таа што ќе те депилира.
    И јас планирам штом влезам во 9 ти да се издепилирам скроз и да си бидам раат за пораѓај.
    Ама овие влакна пусти не растат како што растеа, на 15 Декември се депилирав дома сама со депилатор и еве 2 месеци од тогаш имам скрооз малку влакна тук там и еептен бавно растат, ако можам до 10ти Март да издржам(ако не се породам дотогаш) и да одам тогаш белким за 3 месеци ќе порастат убаво :wasntme:

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Имам едно прашање можеби е глупаво и не е за тука ама ајде незнам кај да прашам...
    Како се средувате долу пред пораѓај да не беше ситуацијава ваква си одев на депилација и си немав мака ама сега не работат козметичаркиве а и да работат не би одела...Почнав да користам брич ама неможам секој трет ден со бричот цела се искаспив а и ако ме фатат болки или ми пукне водењак како ке се средам или таква подпорасната ќе треба да одам...

9. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    И јас незнам што да правам , си одев редовно на депилација , сега нема шанси да одам а не знам како да се средам , со брич и со креми ич не сакам брзо растат густи цврсти и треба на 4 5 дена да се поминувам . А сама дома со восок не сум пробала до сега да се тегнам.:sweat:

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Пробав дома со восок ама ем не гледам ни кај мачкам ни можам да тргнам ми смета стомакот не можам да се наместам никако а и боли осетливо е местото ептен цел а со модрици бев

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    И јас сум со бикче нонстоп посебно сега на крај како зачестија прегледите. Се касапам на слепо, не гледам ништо од стомакот само гледам крв капе во кадата :D Огледало стајте си во када, јас немам. Сакав да си купам ама со ситуацијата ич не ми текна. Не знам по маркетите дали има.

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Ставам огледало ама ми се заматува од пареата од водата макар што не се капам со жешка и морам да се вртам да биди на светлина оти промашувам па ми остануваат и стварно ме фаќа нервоза Ексик веќе нека се породам :D:D

13. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Ај да прашам тука, со оглед на ситуацијата со корона, идете на депилација во салон? Јас не сум била се средував со брич(прв пат у живот) ама веќе сум голема нишо не гледам и мачно ми е. Знам за породување треба фино да си среден. Не знам дали да посетам козметичар ми е страв.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    И јас исто како тебе, последниот пат кога се спремав за преглед го викнав маж ми :$ 7 ми сум, а до 9 ти...И мене ми е шубе на депилација сега да одам:worried::worried:

15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.147
    3 пати досега бев на депилација, слабо ми растат. Но претходно со години се депилирав и продолжив и во бременоста. Брич/бикче со години не сум користела, за никаде, дури ни за аксили.
    Носам заштита, носи и таа, дезинфицираат пред и после мене и тоа е.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Ti se vonemiruva mese,da osekas da se stegas od depilacija?

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.147
    Не се стегам, воопшто.
    Со години одам кај истата козметичарка, другарка ми е. Многу внимава и става потенки ленти да не се стегам. На меше не ставам ленти, немам таму влакна. Бебе досега не изреагирало.

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И мене ни е страв на депилација ради короништево! А фино си одев претходно. Со бикче умрев. Ај што не гледам веќе, па се ме чеша, па не можам убаво да се дофатам :(
    Многу се мислам што да правам.

Претходната бременост без проблем си одев. Сега...

На thelittle17 и eli.karameli им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Ја па ни претходно не одев толку многу само пред одмори или така се дома со ленти. Еднаш лудача многу ме изгоре на интима со жежок восок и по нозе раце бев изгореници и уплав иам од тогаш.
    За бикче сум испраксирана е сега пред пораѓај и ја не знам како ќе бидам средена... и добро ако имаш да си се пропуштил или не си стигнал да се средиш што ти прават?

20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.577
    Допаѓања:
    7.469
    Ќе се средиш со огледало. Нема да гледаат 2 3 влакненца дали си пропуштила. Моето дело помина, уште не знам како изгледаше :P ако ептен си зашумена ќе те средат они ако не стигнеш сама