Јас ја прашав докторката што ми е гинеколог и ми рече да не одам на депилирање на препони до 12 недела бидејќи ако не дај боже се деси нешто да не мислиме дека е од тоа. Истото ми го кажа и козметичарката пред некој ден кога депилирав нозе. Вика: кога депилираме препони нагло се стегнуваме на повлекување и тоа не е добро и затоа почекај малку.
Се согласувам..Треба да почекаш. Знам дека е тешко и неиздржливо но сепак е ризично.. И јас чекав, иако немам проблем со депилацијата, ни болка ни ништо не осекам, сепак за секој случај најдобро е да се почека.. Јас само си ги шишав колку да не биде катастрофално..
Помалечка богами се мислам до крај уште колку ке си пораснам имам уште време да ве стигнам, а највише ме нервира тоа што неможам убаво да си се средам доле кај неможам да си ја видам
аууууууу за доле не збори , не знам што ке правам за во понеделник ,брис треба да ми зема од мешево ништо веке не гледам немам прегледност само знам дека со бикчиња не се мачам веке , уште два дена ми останува да одлучам како ке се средам
хахахаааа и јас со бикчиња сеа се средувам, зашо од депилација имало инфекции и викам ај со бикче и сеа на 3-4 дена смрт ми е...исто и за брисеви коа ке дојде ред сеа земај ти огледалцето нека ти е на помош а јас почнав да си прашувам така коа ке дојде време на пример за порагај дали ке имам време да се средам нормално а не кај фати кај не фати мајка ми ми се смее вика как може на тоа да ти иде паметот јас со ситници се замарам ама ме нервира
Jas znaev za prvoto deka vecerta ke pravam carski,pa se srediv pred da odam A sega sto vikas na 3-4 dena so bikceto...koga ke me strefat bolki,valjda ke imam vreme da se briknam pred odenje vo bolnica Ili seedno ke mi bide,samo pobrzo da se olesnam?
Замисли тоа болки да фатат , а тебе да ти биде во мисла дека не си средена и дека мораш да се средиш па иде таа нервоза дека неможеш да се видиш убаво доле па паники чуда те факаат абе сум рекла повеке пати дека од трајна депилација немаааа поубаво стварно, а сум слушнала као дека ако не си средена во ГАК бричеле со нивен брич бљаккк
јас бев на депилација, се средив комплет, одете и вие зашто ако ве сечат долу после и влакна кога ке пораснат ке пече
јас имав време дома да се средам , ми пукана водењакот ,влегов се избањав се досредив уште малку (ама со крема за депилација не бев тогаш доволно упатена колку е штетна фала богу мене не ми наштети) , за таму да не ме „средат„ со тие нивните бикчиња , и полека со песна си тргнав накај гак се надевам и овој пат така ке биде ,ке имате време , ке се подсредувате по малку секој ден нема друг избор,или густа прашума хахах се зезам
Pepitce,znaci otkako Ke pukne vodenjakot da ne panicam,bolki odma nema? Jas I onaka mrazam depilacija odam koga mora( pred odmor) a ne pa sega,me boli mnogu znam deka taka e posto nemam navika,ama toa e ubavina trpi,za dzabe ne rekle Ke si se sreduvam vaka po malku,po doma,ne davam tamu da me bricat( vo bolnica) da ne me napravat poubavo?
Во врска со средувањето доле , не зборете ја колку бев подрасната леле мајко , и таман си реков од понеделник ке се средам во сабота ми пукна водењакот и потоа паника ме фати како пто ке биде и ниту на средување ми текнуваше ни ништо и потоа таму ме средија , во болницата среќа што пред мене отворија нов брич.. Читав низ форумов дека некои мажите ги средувале таму доле јас кога му дадов таква идеа на мојон само рече ти нормална ли си?
хехех 2003 годин асе пораѓав на гак им отидов средена али една госпожа ми рече качувај да те средам и јас и велам средена сум не та не коа ми се расцрка како не со волкав стомак средена качувај се брзо и се качив легнав и ја гледам зема брич железен оној што се ставаат жилети внатре и стоеше во една чашк анајверојатно во некој алкохол и коа се наведна да ме бриче ми вика ааа е средена си стварно и да не е покусо само еднаш ме помина со жилетот и вика симнувај се средена си била
кремза депилација афродита во бременоста дали некоја од вас користела крем за депилација на интимните делови во бременоста?....дали може да биде штетно?...значи депилација со афродита околу анусот?...
Ова ни бремена ни небремена не го сакам. Којзнае што хемикалии се тоа внатре. Јас лично не би ти препорачала.
Пред два 2 месеци за свадтата се издепилирав и влакна не ми никнаа освен на шила Сега треба да с е депилирам за на пораѓај ама не знам кога да одам да не ми никнат дур се реши бебушка да излезе
Форко знаеш од прилика за колку време после депилација почнуваат да раснат ,ке си испланираш ,за да не те пипаат после доле , јас ке чекам уште оваа недела ,па после ке одам ,да си бидам раат сега во бременост поретко растат ,јас да можам би отишла и една недела пред крај ама не знаеш бебушка кога ке реши да искача
дали знаете дека од депилација може да си направите беља со хпв, мојот гинеколог ми препорача само шекерна депилација, а со обичен восок никако. позз