Се слагам ... Затоа и има повеќе начини за остранување ... Најважно е некако да се остранат заради лична хигиена пред се ... А после за нешто др ...
Пс вака како што ветив еве и јас да го кажам моето мислење, зошто јас се бртичам т.е депилирам. Пред се затоа што зе мене бричењето не е само отстранување, на несаканите влакна туку и многу повеке од тоа. Да тргнеме од самиот момент на бричење на интимната зона, кај мене предизвикува, некоја возбуда што не ретко се завршува со оргазам. Знам ви звучи чудно и неверојатно но тоа е тоа а да не ви кажувам какво е чувството потоа се чувствувам некако сензитивна и дури и допирот, на гакичките кога интимната зона ми е мазна предизвикува, некое пријатно чувство на некоја константна мала доза на возбуда, да не ме сватите погрешно нее тоа сега одам по улица и свршувам туку е тоа некоја мала доза на возбуда, или поточно некое чувство на пожелност. и на крајот секако декаи дури сама кога ке се допрам се чувстувам поубаво, отколку кога сум обрасната, со влакна а исто така е попрактично за мастурбација кога си избричена доле откако ке свршиш ако не си во можност да се измиеш , веднаш доволно е само да се избришеш, со влажни марамици и повторно да се чувствуваш свеза, и пожелна за разлика од кога си обрасната. Засега толку од мене и понатаму останувам отворена за разговор на оваа и сите други теми.
јас никогаш не се имам депилирано.....од страв да не се исфрлам со бубалици или црвенило или рани не знам а сакам да пробам..... па кажете сто мислите а бас би сакала да го изненадам маж ми
Хм. Тие што тврдат дека е подобро со брич очигледно повеќето никогаш не ги отстраниле влакната со депилација, па затоа се убедени дека е најдобро со брич. Не верувам дека некоја откако ќе почне да се депилира долу, ќе сака пак да се врати на бричот. Далеку подобро е депилација, не боцкаат кога растат, 3-4 недели си раат, се ретчат влакната... Милина
Еднаш месецот ко ќе одам за нозете да ми ги депилират и таму се депилирам, и не мора на два-три дена да се замараш со бричот и плус се ретчат.
три пати сум отишла на депилација претрпев огромна болка ради тој проклет брич шо више никад нема да го стаам али сеа сум ептен задоволна пошо ептен, најептен ми се изретчија..Така да дефинитивно депилација
Дефинитивно депилација. Кој не пробал стварно не знае што е убавина си се депилирам редовно, веќе неколку години наназад и раат сум си, не се замарам по 3-4 недели ... Донекаде можам да ги сфатам тие што се бричат, но никако не можам да ти сфатам (а еве според анкетата има) девојките што воопшто не се средуваат на интимната зона како можете така да издржите и да си дозвлувате стварно не ми е јасно... (тешко на мажите ваши )
ауу да денес првпат ја отварам темава коа видов 8 души СЕ СТАПИСАВ!!! Инаку јас најчесто се депилирам со силк восокот сама пошо неам периодов баш време за по салони (за жал) и многу повеќе ме боли вака зашо нели нашиот мозок ни наредува потсвесно да ја штедиме болката и после плачење вриштење итн.
Е аман толку сте наивни? Не мора да значи дека стварно така прават. Можеби јас од заебанција сум стиснала на тоа, ама далеку дека не ги отстранувам. (пример) Во све да се верувало
Незнам зошто сте толку зачудени дека сеуште има девојки кои ниту се бричат, ниту депилираат доле кога тоа е реалност. Незнам колкав е процентот на такви девојки но верувам дека е над 20 посто а ако ги земеме, и оние кои се средуват, доле и воопшто и под пазуви само во текот на летото таа бројка ке биде уште поголема. За жал во нашето општество оваа навика стана масовна во последните 10 години и неможеме да очекуваме тукутака преку нок, да прерасне во навика. Јас за жал неретко можам да забележам и девојки или ајде да кажеме жени и тоа млади до 40 години кои одат несредени под пазуви а камоли доле. Сеуште кај нас некои работи се табу, и треба време за да бидат прифатени во вистинска смисла. Јас имам другарки или пријателки кои на прашањето зошто не се средуваат доле немора секоја недела ама барем еднаш во месецот, тие ми одговараат: па што ке се средувам, кога не немам партнер за кого? и навистина незнам со која рака попрво де се крстам зарем тоа треба да го правам за некој друг ? или можеби тоа треба да го правиме за себе, и да ни биде како дел од општата култура како што миеме заби и слични работи кои ги правиме секојдневно и рутински. Јас немам релевантни податоци но верувам дека е мал бројот на оние кои ама баш редовно се средуваат, во пределот на интимната зона повекето го прават тоа кампањски во текот на летото или ако се сексуално активни, додека они кои се сексуално пасивни, т.е оние кои не се впуштаат во сексуални односи од било кои причини, или го прават тоа многу ретко не онрнуваат толку внимание на тоа.
Да одам таква цела како жбун, нема шанси! Грдо и одвратно, се депилирам сама со машинка бразилијан баап и прекрасно чувство на женско )))))
Па вака бидејки скоро сите се изјаснивме, дека се средуваме, во пределот наинтимната зона ајде да бидеме искрени и да поразговараме, малку околу тоа колку често го правиме тоа и дали има разликат.е дали правиме разлика помегу зимско и летно средување на интимната зона би сакала да дадеме искрени одговори ако е тоа воопшто можно
Чувството да си ја видиш мазна е закон!!! Не ми е јасно како некои девојки воопшто не се средуваат таму доле Али сепак....личен избор...не се мешам!!! Јас сум строго за депилација и одам на козметичар еднаш месечно (без разлика зимно или летно време) Еднаш ми се има случено да се стригнам со бикче нооооо потоа корените на влакненцата беа како корените на оние дрвјата надвор во дворот што ми се А и многу брзо растат влакненцата потоа и боцка боцка ли боцкаааа....така да....најдобро си е депилација. Е сеа ке ја потраеш малку болката ама....се исплаќа за ефектот
Би било убаво да одиме на постојана депилација ( или ако не не боли да се депилираме во домашни услови со депилатор или пак со восок-кој како е во можност ), но тоа мене многу ме боли и иако имам депилатор одам во летно време на депилација,а во зимно гледам да се снајдам со бричот, бидејќи сепак е крајно нехигиенски да ги оставиме да растат
Јас само кај депилаторка можам да одам за да се средам доле, многу ме боли дома и не е исто, а со депилаторче ... no wayyyyyyyy
На козметичар еднаш месечно со восок за една употреба. Порано и дома ги отстранував со брич но многу бргу ми растат така да ефектот е ден два после само е полошо-боцка, чеша
Teddy ај пиши ми каде одиш,во кој салон? Може си пишала,ама ја не сум видела :geek: Многу ми е битно ако е стварно така со нов восок пошто имам лошо искуство,и нејкам баш да екпериментирам било каде,здравје пред се
Значи прво би те замолила во име на модераторот да пишуваш кирилица А после тоа би ти кажала дека со депилатор не треба да се депилира интимната зона, тоа е најлошата опција Тоа е еден вид на ладна депилација и може да си направиш компликации, а покрај тоа и растат многу поткожни влакна. Јас ти препорачувам депилација со топол восок мислам дека од можните решенија ова е најдобро
Депилација на интима правам сама еднаш месечно пред месечниот циклус со топол восок и тоа веќе 6 години.Првите 2-3 пати ме болеше многу што заради јаките корења, а делумно и заради мојата нестручност .Сега тоа ми е брза и безболна практика.Порано го користев восокот на галафарм ,а сега Иви путер восок од кој сум позадоволна.