Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација или бричење на интимната зона?

Дискусија во 'Тело' започната од Slatkica, 18 јануари 2010.

?

На каков начин ги отстранувате срамните влакна?

1. Депилација

452 глас(а)
    46,2%
  2. Бричење

481 глас(а)
    49,1%
  3. Не ги отстранувам

46 глас(а)
    4,7%
  1. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    сама се депилираш ?

2. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Да :D

3. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    јас сум повеќе за депилација... :geek: :geek:

4. Aunty

Aunty Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Депилација секако,или сега најново ласерска трајна депилација, скапа е ама вреди.

5. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Море депилација, стисни заби, разбуди ја неандерталската жена во тебе и издржи :D

На секое со бричот во рака не ја бива,досадно е и никогаш доволно добро...барем за мене.На секое бричење се пролевала невина крв од мојата јадна вагина, затоа во Жанета естетик ко ќе им се оптегнам на креветот, тата-мата прават девојките ;)

6. saraswati

saraswati Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Da ve zamolam da mi preporacate nekoj dobar kozmeticki salon vo centar, kaj sto ima i ladna i topla depilacija (moze i privatno kaj nekoja kozmeticarka)... Moite prethodni iskustva se losi, pa so cimerkite ni e vecna dilema.. :?: Odnapred vi blagodaram :)
    [mod-kirilica:1d0996b4][/mod-kirilica:1d0996b4]

7. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Депилација дефинитивно :) Ма да многу поткожни ми се прават и ми загнојуваат па и неколку белези имам што ме сецкале :$ За година дена веројатно ќе одам на трајна па ќе видиме

8. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Јас се депилирам 1 месечно, откако ќе ми заврши циклусот. Неможам да се замислам да идам така обрасната :x Ми се допаѓа тоа што кога се депилирам,кај срамните усни,козметичарката користи посебен восок и посебно стапче и после одма го фрла.

9. PortmaN

PortmaN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    6
    Јас се депилирам со ладен восок дома навистина многу е болно но не можам да се решам за кај козметичар. Ме интересира овој кремот на вит но имам слушнато дека го споредуваат со бричот а нз зошто :)

10. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас би те советувала да продолжиш со депилација.
    Со вит кремата ти е исто како со брич, а и сум читала дека не смеат хемикали долу да се ставаат.

11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Го споредуваат со брич затоа што веднаш растат влакната, исто како да си користела брич :)

12. PortmaN

PortmaN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    6
    значи сепак да продолжам со депилацијата :D

13. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Точно е тоа дека веттот и останатите креми се исто како да се бричиш.
    Јас ветот го користев скоро 2 години за депилација доле и под пазувите сега се бричам бидејки исто растат а и многу е скап ветот за 2-3 пати и отисло кутивчето.

14. mari-mari

mari-mari Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Во животот имам 2 или 3 пати користено брич и тоа периодот кога не бев доволно информирана-пубертет. Од тогаш па се до ден денес, добри 7 години одам на депилација, летно време на 3-4 недели а зимно време на месец дена. Се депилирам лично ради мое задоволство бидејќи се чувствувам поубаво. Креми за депилација имам пробано но не сум задоволна,а бричот ми прави страшни иритации и црвенило. Машинката за депилирање ја користам во крајни случаеви( на одмор) и тоа само за подколениците или за рацете. Според мене депилацијата со топол восок е најприфатлива, можеби во почетокот малку непријатна и поболна но подоцна се навикнувате ...барем јас болката се повеќе и повеќе ја занемарувам мислејќи на преродбата што ме очекува :rofl: Патем...практикувам целосна депилација раце, нозе, препони и.т.н. КОМПЛЕТ :D

15. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    До сега не сум отишла на козметичар за да ме депилира, си се депилирам сама. Некогаш со восок, некогаш со смесата со шеќер и лимонтус ;), а морам да признаам дека има моменти во кои знам да си го акнам бричот и да се зае*ам :D. Што е тука е.....сепак јас би истакнала дека попрактична солуција е депилирањето. Не се замараш подолго време, а и плус со редовно депилирање ослабнуваат коренчињата на влакната и помалку боли 8)

16. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Јас си бев вчера во салонот каде што депилираат со канадска шеќерна паста, и веќе никогаш нема да одам на друго место, нити боли, кожата ми е прекрасна сега, а плус викаат дека поткожни влакна нема да имам више, е па повише не можам да посакам... а најповеќе ќе се израдува дечкото :lol:

17. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    а кај е тој салон?

18. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    После Католичка црква едно 100 метри од десна страна. Има голема табла на врвот на зградата Шеќерна Депилација

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.324
    Пак се вратив на бикчето,а тоа не ми се допаѓа,ама морав,не одам веќе таму каде што одев на депилација и во меѓувреме морав да се средам нели,е сега ме заинтересира со оваа депилација,кажи ми колку чини,многу е поскапо од обичната или?

20. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

а од кој град си? Инако јас кога сум во мк се депилирам со топол восок комплет се а овде во сло се депилирам со ладен восок