Депилација или бричење на интимната зона?

Discussion in 'Тело' started by Slatkica, Jan 18, 2010.

?

На каков начин ги отстранувате срамните влакна?

1. Депилација

453 vote(s)
    46.2%
  2. Бричење

481 vote(s)
    49.1%
  3. Не ги отстранувам

46 vote(s)
    4.7%
  1. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

сама се депилираш ?

2. AIT

AIT Популарен член

Да :D

3. renata76

renata76 Истакнат член

јас сум повеќе за депилација... :geek: :geek:

4. Aunty

Aunty Истакнат член

Депилација секако,или сега најново ласерска трајна депилација, скапа е ама вреди.

5. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Море депилација, стисни заби, разбуди ја неандерталската жена во тебе и издржи :D

На секое со бричот во рака не ја бива,досадно е и никогаш доволно добро...барем за мене.На секое бричење се пролевала невина крв од мојата јадна вагина, затоа во Жанета естетик ко ќе им се оптегнам на креветот, тата-мата прават девојките ;)

6. saraswati

saraswati Истакнат член

Da ve zamolam da mi preporacate nekoj dobar kozmeticki salon vo centar, kaj sto ima i ladna i topla depilacija (moze i privatno kaj nekoja kozmeticarka)... Moite prethodni iskustva se losi, pa so cimerkite ni e vecna dilema.. :?: Odnapred vi blagodaram :)
    [mod-kirilica:1d0996b4][/mod-kirilica:1d0996b4]

7. Nika666

Nika666 Истакнат член

Депилација дефинитивно :) Ма да многу поткожни ми се прават и ми загнојуваат па и неколку белези имам што ме сецкале :$ За година дена веројатно ќе одам на трајна па ќе видиме

8. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Јас се депилирам 1 месечно, откако ќе ми заврши циклусот. Неможам да се замислам да идам така обрасната :x Ми се допаѓа тоа што кога се депилирам,кај срамните усни,козметичарката користи посебен восок и посебно стапче и после одма го фрла.

9. PortmaN

PortmaN Истакнат член

Јас се депилирам со ладен восок дома навистина многу е болно но не можам да се решам за кај козметичар. Ме интересира овој кремот на вит но имам слушнато дека го споредуваат со бричот а нз зошто :)

10. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Јас би те советувала да продолжиш со депилација.
    Со вит кремата ти е исто како со брич, а и сум читала дека не смеат хемикали долу да се ставаат.

11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Го споредуваат со брич затоа што веднаш растат влакната, исто како да си користела брич :)

12. PortmaN

PortmaN Истакнат член

значи сепак да продолжам со депилацијата :D

13. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Точно е тоа дека веттот и останатите креми се исто како да се бричиш.
    Јас ветот го користев скоро 2 години за депилација доле и под пазувите сега се бричам бидејки исто растат а и многу е скап ветот за 2-3 пати и отисло кутивчето.

14. mari-mari

mari-mari Истакнат член

Во животот имам 2 или 3 пати користено брич и тоа периодот кога не бев доволно информирана-пубертет. Од тогаш па се до ден денес, добри 7 години одам на депилација, летно време на 3-4 недели а зимно време на месец дена. Се депилирам лично ради мое задоволство бидејќи се чувствувам поубаво. Креми за депилација имам пробано но не сум задоволна,а бричот ми прави страшни иритации и црвенило. Машинката за депилирање ја користам во крајни случаеви( на одмор) и тоа само за подколениците или за рацете. Според мене депилацијата со топол восок е најприфатлива, можеби во почетокот малку непријатна и поболна но подоцна се навикнувате ...барем јас болката се повеќе и повеќе ја занемарувам мислејќи на преродбата што ме очекува :rofl: Патем...практикувам целосна депилација раце, нозе, препони и.т.н. КОМПЛЕТ :D

15. FBI

FBI Популарен член

До сега не сум отишла на козметичар за да ме депилира, си се депилирам сама. Некогаш со восок, некогаш со смесата со шеќер и лимонтус ;), а морам да признаам дека има моменти во кои знам да си го акнам бричот и да се зае*ам :D. Што е тука е.....сепак јас би истакнала дека попрактична солуција е депилирањето. Не се замараш подолго време, а и плус со редовно депилирање ослабнуваат коренчињата на влакната и помалку боли 8)

16. cvet85

cvet85 Истакнат член

Јас си бев вчера во салонот каде што депилираат со канадска шеќерна паста, и веќе никогаш нема да одам на друго место, нити боли, кожата ми е прекрасна сега, а плус викаат дека поткожни влакна нема да имам више, е па повише не можам да посакам... а најповеќе ќе се израдува дечкото :lol:

17. topce25

topce25 Истакнат член

а кај е тој салон?

18. cvet85

cvet85 Истакнат член

После Католичка црква едно 100 метри од десна страна. Има голема табла на врвот на зградата Шеќерна Депилација

karenin likes this.
  19. jarec6

jarec6 Популарен член

Пак се вратив на бикчето,а тоа не ми се допаѓа,ама морав,не одам веќе таму каде што одев на депилација и во меѓувреме морав да се средам нели,е сега ме заинтересира со оваа депилација,кажи ми колку чини,многу е поскапо од обичната или?

20. Zoza

Zoza Истакнат член

а од кој град си? Инако јас кога сум во мк се депилирам со топол восок комплет се а овде во сло се депилирам со ладен восок