Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација или бричење на интимната зона?

Дискусија во 'Тело' започната од Slatkica, 18 јануари 2010.

?

На каков начин ги отстранувате срамните влакна?

1. Депилација

452 глас(а)
    46,2%
  2. Бричење

481 глас(а)
    49,1%
  3. Не ги отстранувам

46 глас(а)
    4,7%
  1. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    До сега се немам депилирано интимно, само брич,ама од сега ко што ми порасна стомакот, не можам ни да си ја видам, а не па да се бричам :lol: Мора да ја сменам тактиката, а и 100 денари не ми се гледа скапо.Шеќерна депилација, баш ќе пробам.

2. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    После Католичка црква едно 100 метри од десна страна. Има голема табла на врвот на зградата Шеќерна Депилација[/quote]
    Пак се вратив на бикчето,а тоа не ми се допаѓа,ама морав,не одам веќе таму каде што одев на депилација и во меѓувреме морав да се средам нели,е сега ме заинтересира со оваа депилација,кажи ми колку чини,многу е поскапо од обичната или?[/quote]

Малку е поскапа од обична со восок, амо не може да се споредува ни под разно...можеби 50 до 100 денари поскапо. Тука не ги сметам оние салони кои претопуваат восок и наплаќаат по 100 денари цело тело...

3. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23

од каде го купваш тој Иви путер восок и добар е ?

4. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    22
    do sea ne sum bila na depilacija sama se sreduvam doma so bricenje,ama mn se nerviram zatoa sto utredenta vek podrasnuvaat i ne go podnesuvam toa :devil: sea sum na plan da se depiliram ama znam deka mnogu boli i mi e strav po malku,plus ginekologot mi dade preporaka da ne se depiliram so topol vosok tuku samo so laden poradi izbegnuvanje na infekcii pred se a i iritacii (neznam kolku e toa mozno).inaci me interesira kolku vreme ste na rat otkako ke se izdepilirate i kolku vreme cekate za da vi stignat vlaknata za povtorna depilacija?
    [mod-kirilica:zbbaluc5][/mod-kirilica:zbbaluc5]

5. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Од Буњаковец пазарот на тезгите со козметика ,50 денари кутивче (само восок),а со метален сад е 150 денари (садот го купуваш еднаш и после само восок си докупуваш)
    п.с. извини за каснењево ;)

6. mence91

mence91 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    Депилацијата е по добра алтернатива од бричењето на интимните местенца :)
    бик-че употребувам само под пазувите, еднаш употребив и долу :D поминаа неколку дена , леле ЧЕШАЊЕЕЕЕЕ :rofl: :lol:

7. bliss

bliss Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    И јас сум за депилирање на интимната зона,а и не само таму туку и другите места,еве сега колку што завршив со депилирање,иначе си се депилирам со депилатор

8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    6.713
    Депилирање е најдобра опција , со бричење растат за 2 дена после боцкаат , абе ужас !
    на козметичар најдобро е да се појде за депилацијава тие да те средат а не дома сама , повеќе ме боли сама имам пробано и сама и кај козметичар боље е кај козметичар :)

9. eldy16

eldy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Krem za depilacija najdobro :D

10. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Мислам дека си премлада за користење на разни креми сепак колку и да се тие безбедни, пак на некој начин се штетни, моја препорака ти е да не користиш никакви хемикалии туку ако веке мораш да ги острануваш влакненцата одимната зона прави го тоа со жилет еднаш во 2 недели е сосема доволно.
    Или едноставно можеш со ножички одввреме навреме да ги потскратуваш.

11. Monickaa

Monickaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    јас брич нон стоп користам али ужас е за 1-2 дена исто како да не си депилиран :devil: уффф.... а пробав со депилатор али никако не бива многу боле на интима и на нозете неможам да издржам....а за козметичар сакам али ми е многу срам подобро ли е таму да се оде... што е најдобро да коритам и што ке трае подолго да не се замарам секој ден :(

12. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Депилација секако. :)
    Бричењето ми е помачно, плус побрзо растат влакната. Вака одиш, ќе те средат и немаш гајле одреден период.

13. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Јас користам брич од оние кои ги употребуваат дедовците :D метални значи и со нив се добива ептен мазен ефект многу подобро од оние пластични бикчиња кои се благо речено за никаде. Бидејќи на секое туширање само препоминувам за скоро нула време сум повторно целосно мазна, така да го нема боцкањето или па иритации. И интимниот гел кој го користам од Нивеа е за таа намена и за интимна хигиена и за спречување иритација од бричење така да немам никакви проблеми. Сум читала дека депилацијата има и штетни ефекти на интимна зона, па и не би да ризикувам кога веќе ми е добро вака.
    На депилација на нозе пред неколку год. поминав многу лошо ми се јави иритација од која со недели имав црвенило.
    Плус со долгогодишна пракса ептен сум се внесла во улогата на правење фризови - француски, бразилски, американски :lol: , сепак мој фаворит бил и останува францускиот фриз :$ :) !

14. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    депилација, никогаш не бричам.

15. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас одам на депилација во салонот Доменика во Аеродром. Жената е препрепремногу педантна, премногу стручна, со години прави депилација, и цела процедура и е, прво прави како масажа со едно апаратче, депилира со восок во патрони и само за една употреба е восокот, на интимниот дел користи специјален восок за да се прави помала иритација. Салонот е чист, пречист, а жената кога ќе ја видите една педантна, со бел мантил, како докторка. Јас никогаш не би одела на друго место! :)

16. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    јас неможам да издржам депилација на интимните делови.редовно се бричам скоро секој ден ми стана навика и не ми е проблем :)

17. ladymilion

ladymilion Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    27
    дефинитивно депилација како прво некако ми е похигиенски
    и како второ повеќе време поминува додека да пораснат

18. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    Дефинитивно депилација,еве јас со години се депилирам и веќе сум навикната,дали е топла или ладна не ми е битно за нозете или рацете,но за интимниот дел исклучиво топла и со нов восок заради хигиена или било каква инфекција сепак интимен дел е :$
    инаку најпрво почнав со машинка за депилирање,но се откажав,подобро ми е со восок во салон чиста работа,а со брич НИКАКО :sweat: погрозно искуство никогас не сум имала,само ми се зацврстнаа влакненцата и одма пораснаа и плус леле кога ке ми текне колку ли само ми пречеше кога почнаа да растат и чешаат :sweat: :puke: :@

19. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30
    Депилацијата ми е доста болна, но трпам за убајна! :) Неколу пати имам пробано и со брич :sweat: Никогаш нема да го заборавам тој ден во Ох кога на плажа се појавив со црвени препони, цел ден го поминав врзувајќи шарпи околу мене, а од вода излегував држејќи топка пред „госпожата“ :?: Па страшноооооооооооооооо!!!!!!!!! Никогаш повеќе БРИЧ!

20. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Се депилира ли некоја од вас сама дома? сакам да пробам бидејќи ми е малку неудобно во солано... :doh:
    хелп ми :)