До сега сум одела 2 пати и првиот пат болеше,ама не до толку како што опишуваат,вториот пат и не болеше толку,значи само депилација,леле не можам да се замислам со брич,прво ги отстранував со ленти тие што ми се гледаа околу гаките,али сеа сум си цела мазна
Само еднаш се имам поминато со брич на препоните и тоа затоа што морав. Бев на спиење кај братучедка и требаше да одиме на вечерно капење, а јас тоа не го планирав . И така... И веќе нигоаш повеќе со брич...
Сабајле бев на депилација... сеуште ја осеќам болката.. што е најстрашно,секогаш кога се депилирам интима,мора да излези крв... цц
ако долго време се бричиш нема шанса со кремата првиот пат да ти паднат а и та има хемикали не е баш преопорачлива за долу,прај се со топол восок боли,ама после е мазно и убо а и подолго време не му ја мислиш
После депилација со восок, за колку време почнуваат да растат влакната??? овие денови треба да одам а за 2 недели ке одам на одмор па да не ми пораснат додека да одам ?
Кај секого различно, отприлика за 3 недели, ка мене побрзо почнуваат да раснат на нозете отколку на интимата.
Јас бев пред една недела и сега почнуваат да растат има само точки но исто е чуството како со брич кога ми растат многу е непријатно, кактус
подолго време се депилирам и не можи да се спореди бричењето со депилирањето бидејки откако ке се избричам веке наредниот ден поцнуваат да сатат влакненцата а после депилирањето дури по две недели поцнуваат. Исто така треба да се бричам на секоеи три дена а вака цел месец си сум рајат
За една недела не би требало да почнат да растат,мене повеќе и од две недели не ми растат.Да не не си квалитетно издепилирана,да не ти ги поткинале само?
Бразилка и чао тути! Минимум три недели сум раат ,болката со задоволство ја трпам кога знам после кое кадифено д**де и д*пе ќе си имам ,не ми е проблем. Некогаш во салон ,некогаш сама дома ,сеедно ,битно да ги нема сите до едно! Спојлер Ама најмногу го мразам периодот кога трена да потпркнат за повторно да се отстранат.
Златен брич, за депилација нејќум ни да чујам... Ме боли пустото, неколку пати пробав, и неколку пати отеков, д****та џоа крофна ми беше. Не топол, ладен восок, за мене исти т*шак, модрици и болки, во различни салони бев секогаш али до кожата ми е, премногу ми била чуствителна. Се откажав од депилација, се бричам еднаш неделно, и стварно јаки се влакната како војничка брада сум кога ќе сум подникната, ама па неможам со отечена д***а да седам 2-3 дена, ај за седење туку неможам ни тесни фармерки да носам, само сукњи за да си ја ладам .
Jas praktikuvav bricenje no vcera se izdepilirav i super e Inaku so bolkata se spravuvam so toa sto stavam rtenki lenticki na sosema mali povrsini i gi vadam bez bolka po 30 tina vlakna pa posle povtoruvam. [mod-kirilica:3csqq9wj][/mod-kirilica:3csqq9wj]
Верувам дека е до тоа, прв пат бев и козметичарката беше крајно невнимателна, нели восокот се мачка во правецот на влакната а се вади во спротивна насока а таа странично ме намачка голееема површина па праваше муабет на телефонот восокот ми се засуши и така,значи тама бев прв и последен пат нема шанси веке.
Јас се депилирам веќе многу време. Кожата не ми поднесува брич, имам многу тенка кожа а со брич влакната многу појаки и подебели ми стануваат, и згора на се, еден куп поткожни влакна ми излегуваат. Вака со депилацијата со тек на време почнаа малку по малку поретки да стануваат, и го немам проблемот со поткожните влакна. И топ ми е со депилација (на било кој дел од тело, не само интимна зона).
Депилација, депилација и само депилација! Еднаш во животот се избричив, (девојчето што ме депилира на одмор беше, а мене ми се брзаше) и никад веќе! После ко кактус бев додека изникнаа како што треба! Катастрофа! Се навикнав на восокот, веќе не ни чувствувам болка, а и каде каде ми се изретчени влакната.
Јас дел со брич, дел со домашен восок. Многу ме боли со депилацијава на сите делови.. но ке се навикнам па само со домашен