Депилација или бричење на интимната зона?

Дискусија во 'Тело' започната од Slatkica, 18 јануари 2010.

?

На каков начин ги отстранувате срамните влакна?

1. Депилација

453 глас(а)
    46,2%
  2. Бричење

481 глас(а)
    49,1%
  3. Не ги отстранувам

46 глас(а)
    4,7%
  1. cupidsarow

cupidsarow Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    13
    До сега сум одела 2 пати и првиот пат болеше,ама не до толку како што опишуваат,вториот пат и не болеше толку,значи само депилација,леле не можам да се замислам со брич,прво ги отстранував со ленти тие што ми се гледаа околу гаките,али сеа сум си цела мазна:D

2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Само еднаш се имам поминато со брич на препоните и тоа затоа што морав. Бев на спиење кај братучедка и требаше да одиме на вечерно капење, а јас тоа не го планирав :D . И така... :D И веќе нигоаш повеќе со брич... :)

3. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    5.155
    Сабајле бев на депилација... сеуште ја осеќам болката.. што е најстрашно,секогаш кога се депилирам интима,мора да излези крв... цц

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.592
    И јас секогаш имам крв кога депилирам интима,тоа е,ништо страшно,изгледа имаме понежна кожа

5. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    ако долго време се бричиш нема шанса со кремата првиот пат да ти паднат а и та има хемикали не е баш преопорачлива за долу,прај се со топол восок боли,ама после е мазно и убо а и подолго време не му ја мислиш

6. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    После депилација со восок, за колку време почнуваат да растат влакната??? овие денови треба да одам а за 2 недели ке одам на одмор па да не ми пораснат додека да одам ?

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.494
    Кај секого различно, отприлика за 3 недели, ка мене побрзо почнуваат да раснат на нозете отколку на интимата.

8. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    И кај мене има малку крв ,ама мислам дека е нормално кај сите :?:

9. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Јас бев пред една недела и сега почнуваат да растат има само точки но исто е чуството како со брич кога ми растат :@ многу е непријатно, кактус

10. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    подолго време се депилирам и не можи да се спореди бричењето со депилирањето бидејки откако ке се избричам веке наредниот ден поцнуваат да сатат влакненцата а после депилирањето дури по две недели поцнуваат. Исто така треба да се бричам на секоеи три дена а вака цел месец си сум рајат

11. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    За една недела не би требало да почнат да растат,мене повеќе и од две недели не ми растат.Да не не си квалитетно издепилирана,да не ти ги поткинале само?

12. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    јас крварам ... со секое корнење на влакно тече крф едно 5 до 10 мин и после грдо е :(.......чаре ?

13. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Бразилка и чао тути!
    Минимум три недели сум раат ,болката со задоволство ја трпам кога знам после кое кадифено д**де и д*пе ќе си имам ,не ми е проблем.
    Некогаш во салон ,некогаш сама дома ,сеедно ,битно да ги нема сите до едно!
    Ама најмногу го мразам периодот кога трена да потпркнат за повторно да се отстранат. :@ :puke:

14. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Златен брич, за депилација нејќум ни да чујам...

Ме боли пустото, неколку пати пробав, и неколку пати отеков, д****та џоа крофна ми беше.
    Не топол, ладен восок, за мене исти т*шак, модрици и болки, во различни салони бев секогаш али до кожата ми е, премногу ми била чуствителна.

Се откажав од депилација, се бричам еднаш неделно, и стварно јаки се влакната како војничка брада сум кога ќе сум подникната, ама па неможам со отечена д***а да седам 2-3 дена, ај за седење туку неможам ни тесни фармерки да носам, само сукњи за да си ја ладам :rofl: .

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivanabebe

ivanabebe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Jas praktikuvav bricenje no vcera se izdepilirav i super e ;) Inaku so bolkata se spravuvam so toa sto stavam rtenki lenticki na sosema mali povrsini i gi vadam bez bolka po 30 tina vlakna pa posle povtoruvam. :emo:
    [mod-kirilica:3csqq9wj][/mod-kirilica:3csqq9wj]

16. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Верувам дека е до тоа, прв пат бев и козметичарката беше крајно невнимателна, нели восокот се мачка во правецот на влакната а се вади во спротивна насока а таа странично ме намачка голееема површина па праваше муабет на телефонот восокот ми се засуши и така,значи тама бев прв и последен пат нема шанси веке. :@ :worried:

17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас се депилирам веќе многу време. Кожата не ми поднесува брич, имам многу тенка кожа а со брич влакната многу појаки и подебели ми стануваат, и згора на се, еден куп поткожни влакна ми излегуваат. Вака со депилацијата со тек на време почнаа малку по малку поретки да стануваат, и го немам проблемот со поткожните влакна. И топ ми е со депилација (на било кој дел од тело, не само интимна зона).

18. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Депилација, депилација и само депилација! Еднаш во животот се избричив, (девојчето што ме депилира на одмор беше, а мене ми се брзаше) и никад веќе! После ко кактус бев додека изникнаа како што треба! Катастрофа! Се навикнав на восокот, веќе не ни чувствувам болка, а и каде каде ми се изретчени влакната.

19. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    Јас дел со брич, дел со домашен восок. Многу ме боли со депилацијава на сите делови.. но ке се навикнам па само со домашен :)

20. al4e

al4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    11
    Депилација ;)