Никако бричење, мн погусти растат и плус имаш шанси да се повредиш. Знам една особа што се исече(незз како ама се исекла) Депилација дефинитвно ги изредчува
МОре коса од два метра долу да и никне на таа што ме излажа оди крем за депилација не бил здрава и ме предомисли со брич да се бричам. Од мали секси влакненца цела шума се стори. Џабе е сега и депилација и се.
Ијас сум дефинитивно за депилација.ја депилорам интимната зона повеке од 6 години и супер ми е некако ми е по хигиенски . На почеток малку ме билеше но ништо страшно сега веќе не боли а влакненцата се изретчија и се многу тенки .Кикикирика и јас претходно се бричев и бев шума но сега веке не почни со депилација не е џабе верувај ми ке има резултати
Имам 16 години и сега на пр кога ке треба да имам секс јас морам да одам на депилација но се срамам да се расчепам пред козметичарката!! ако може некако во домашни услови да се издепилирам?! кажете ми
депилација златна! бегај какво бричење ,доста ми беше 2 години со брич,лом се правев,и затоа сеа корени како на дрво ми се влакнава добро и од депилацијава ме нервираат подкожните,ама подобро тоа,него рани да се правам со брич
Депилација секако.Се издепилирав прв пат оваа година пред летото,никогаш не се имам бричано на ниедно место на телото,освен под пазувите нели Не ме боли многу,немам којзнае колкави корени а и раат си после цел месец.
Можеш со шеќерна паста...еве ти цела тема за тоа како се прави и како се употребува telo/depilacija-so-sekerna-pasta-t5661/
За прв пат најубаво е во салон - нема потреба од срам, нема да бидеш нит прва нит последна што се расчепила пред козметичарката, ко да и' е гајле нејзе, а плус којзнае колку ко тебе спастрила. Не дека не можеш и дома, ама ќе се испокасапиш, а и болката дома е дефинитивно поголема. Девојчулиња, од депилацијата со шеќерна паста се прават поткожни влакна и мозолчиња во интимната зона? Во план сум да пробам, доста ми е од сантимските корени кои ги добивам од кремата и бричот.
Не. Поткожните влакна се прават поради поткинување на влакното и нецелосно вадење, а со шеќерната тргаш во насока на растот и не иди до такво нешто Пробај нема да зажалиш
Јас сум за депилација од проста причина што бричот ги згуснува и ојакнува влакната.А и после бричење секогаш ме чешало таму доле и ми се појавуваало црвенило. Знам секогаш кога ке се избричев,после тоа раката ми е нон стоп во гаќичките бидејќи ужасно ме чешаше. Сега депилација еднаш месечно и влакната меки и ретки за мерак ..
Јас сакам да прашам едно глупо прашање Се депилира ли долниот дел на газето тамо каде не покриваат гаќите, или купачите?
Само и единствено депилација. Јест да боли посебно на почетокот ама не е нисшто страшно, речиси и да не чувсвувам болка повеќе а си се депилирам сама дома. Бричот ги згуснува и ги ојакнува многу влакната, а и можно е иритации на кожата да се појават доколку постапката се повторува секој ден или преку ден, па црвенила па чешање А и помирен си со депилацијата,еднаш во месецот и готово.
А како јас да се убедам да одам да се депилирам на козметичар !? Ми е страв од болката и страм ми е , од коа знам стално сум со брич у рака досадно ми е веке ?!!?!