Обавезно, дури и некоја помрсна крема или лосион задолжително. Никогаш не се оставај така. Ризикуваш црвенило, чешање, па и лупење на кожата (како првут). Секогаш мачкај се нешто.
Абе женски зашо ризикувате со брич не ми е јасно ? Истрпете еднаш болка при депилација и после сами продолжете си, ем нема да ви растат бргу ем нема да ви биде непријатно после депилацијата, а вака ем непријатно, кожава никаква станува, плус незгодно е мн кога ке почнат д арастат влакната, а и погусти се .. Незнам , ама од искуство неможе ништо да замени депилација.
Депилација дефинитивно! Оние што се плашат нека стиснат заби после 2-3 недели ќе уживаат. А додека те боли едната лента, депилаторката ставила друга, па трета и така се вкупно боли 5 мин. Не разбирам како се бричат девојките кои треба да одат на одмор?
Јас уствари не одам на депилација, пошто за да пораснат доволно за да одам на наредна депилација, ќе бидам несредена во тој „измеѓу“ период...и тоа ми пречи, затоа се бричам.
Каква крема користете за интимна депилација? Сакам прво да пробам со крема, не сакам со брич, ленти или на козметичар.
^ Женски, не би ви препорачала крема за интимна зона бидејќи сепак, интимната зона е најчувствителното место за нас, подложно на инфекции и иритации. Јас немав добро искуство со кремите за депилирање,прво мирисаа многу гадно, второ, ми се воспали кожата на нозете а постапував како во упатството,а замислете пак како ќе биде на интимните места. Подобро издепилирајте се,или редовно бричење.
само депилација . последниве три години наназад само се депилирам, порано се бричев и на нозе и доле, абе орангутан од едно дупче по пет влакна ми излагаат. веќе месец и пол помина како бев на депилација, на нозете толку ми се оретчија влакната, веќе не ми ни растат, а на интимата многу се ситни и меќи. затоа само депилација му е мајката, сега боли корне, поготово другарката моја 2 дена е во шокови после тоа, ама бар се ретчат, а со брич освен орангутан што ќе станеш, позитивни ефекти нема џабе ќе се бричиш за 2 дена растат, а со депилација најмалку 2 недели не излагаат
Депилација рулз Со години се депилирам, болеше првите 3 пати, ама веќе отрпнав. Чувството после депилирање - PRICELESS
Луѓе од што има поголема веројатност да се појавуваат внатрешни влакна?Од депилација или бричење? Приметувам дека често имам внатрешни влакна(инаку се бричам),па се мислам дали со крема за депилација ќе го решам проблемот...?!
И од ленти излегуваат, ако неправилно е повлечена и влакното се поткинало во делот пред коренот. Ако се депилирате со ленти, внимавајте и на тоа како ги тегнете - ова паталец ви го кажува, да се разбереме.
Мене со ленти многу ми е болно. Ќе ја залепам, па едвај ја вадам полека од што боли и на крај влакната на свое место и плус имав црвенило. Како треба?