Само депилација со топол восок на козметичар. За 5 мин. ме средува. Се имам правено и дома понекогаш, ама со многу маки и пак не сум била средена убаво. Брич ставам многу ретко, баш кога морам и кога немам друг избор.
Јас до сега не сум се депилирала, сама мислам дека нема да ми успее, а на депилација ми е многу срам , па затоа бричот е секогаш тука
Нешто што е хит на интернет: Совршена за бикини зоната: Направи сам крема за бричење Потребни состојки: -половина шолја масло од јојоба или бадемово масло -7-8 лажички масло од кокос -половина шолја гел од алое вера -половна шолја течен сапун -4 лажички сода бикарбона -неколку капки етерично масло од лимон или лаванда Како да ја подготвите? Во мал сад за готвење ставете ги маслото од кокос и другото масло, па загревајте додека не почне да врие. Потоа во врелата течност постепено додадете ги алое вера гелот, течниот сапун и сода бикарбоната и постојано мешајте. На крај капнете неколку капки од етеричното масло за да го добиете саканиот мирис. Топлата смеса ставете ја во тегла која добро затворете ја и чувајте ја на собна температура. Следниот пат кога ќе ви биде потребна крема за бричење посегнете по вашиот домашно направен крем.
До сега се бричев. Ама веќе нема шанси, пецка и чеше многу. За тие што не почнале сеуште не им го препорачувам бричот. Отсега срам-не срам, на депилација.
epa jas koga se spremav za na odmor ja potroshiv kremata i zemav so brich na stomak.. dali nekoj moze da mi kaze sto da napravam za da prestanat tolku brzo da mi rastat vlaknata
Јас сум била неколку пати на депилација но неможам да чекам еден месец да ми пораснат влакната па ги отстранувам со брич и ужасно е значи незнам како да се спасам од ова!!!! Пробав со крема Вит но ми се појави црвенило а ниедно влакно не се отстрани... како е можно?
Ма каква депилација! Срам мие Земи бикчето наведни се и рашири се да го видиш рајот Од бикче поубаво нема!
депилација. набрзинка те средат,немаш дома "валкање",мачење....па си се фатила убаво секаде па не си... вака те средат си платиш и финиш..лепо си излегуваш...задовлна ма да и бричење помага во некои ситуации за набрзинка
Јас практикувам бричење од 15 години почнав па еве до сега никогаш не сум била на депилација а не, ни планирам.Си се бричам на 2 недели и баш ми е супер. Точно е дека бргу растат но јас се бричам пред се од причини што долгите влакна се тешки, речиси невозможни за одржување а не да уживам нешто којзнае колку кога ми е мазно мегуножјето. Јас сум тип на девојка која сакам да има малку влакненца долу, бидејки за мене тоа е знак дека веке сум созреана и е сум дете. Затоа еднаш на 2 недели ќе си се избричам тасма-скроз и потоа наредните 2 недели сум си мирна. ако одам на базен или ако имам екоја имнтимна ситуација ке ги поминам само делот што е надвор од бикии зоната и си бркам работа.
Мојот вечен проблем. Мразам влакна, сакам секогаш да сум средена и си практикувам депилација ама не и на интимната зона. Се би дала да можам да се депилирам таму ама ете неможам. Порано си практикував депилација ама почнаа многу, дури премногу подкожни да ми излегуваат, тоа беше страшно и незнам од која причина. И секако пробав, со што не ама џабе. И сега морам секој божји ден да се дружам со бричот. Тоа е, си се помирив. Не дека со брич неможеш да се средиш, можеш, ама мораш секој ден да се замараш и плус се зајакнуваат.
Мишела, јас имам прашање до тебе До сега мака си видов со поткожни влакна од восок/депилатор, па затоа почнав почесто да употребувам брич, али ме заинтересира за кремата Veet, па сакам да те прашам дали има некаква разлика во брзината на растење на влакната кога се депилираш со крема, за разлика од бричот? Ме нервира тоа што се поцврсти и мн брзо раснат, доколку може колку-толку да ми го среди овој проблем кремата би било супер...ииии да не прави поткожни!