Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација или бричење на интимната зона?

Дискусија во 'Тело' започната од Slatkica, 18 јануари 2010.

?

На каков начин ги отстранувате срамните влакна?

1. Депилација

452 глас(а)
    46,2%
  2. Бричење

481 глас(а)
    49,1%
  3. Не ги отстранувам

46 глас(а)
    4,7%
  1. anastasija19

anastasija19 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    51
    леле таа депилација ме иритира ме нервира аааааааааааааааааааааааааааа многу ама што да се прави што се мора мора
    :o :o :o :o :o

2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.555
    сега за сега со жилет се средувам додека го пребродам стравот од болката што се создава а и прилично срам ми е да се чепам :oops:

3. Mija

Mija Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    25
    Од летото почнав со интимна депилација и првиот пат многу ме болесе и ми бесе срам ама сега некако се ми е тоа нормално како кога одам да ми ги депилираат нозете во козметицки салон така ме депилираат и доле :lol: а и сега не ме боли толку мислам дека само првиот пат ме болесе а и сега ми се многу поретки влакната :D

4. Devils-Candy

Devils-Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Аууууу ДЕПИЛАЦИЈА дефинитивно! Јас еве пред некој ден втор пат се депилирав доле, многу болеше, тоа да, али после е мазно мазнооооо, милина! Еднаш со брич се имам поминато и ај шо ќе се испокасапев ко месар у месарница, туку и после мислам дека ќе се мрднев од чешање! Катастрофа жива.. Со депилатор па, не доаѓа у обзир! Имам пробано и боли 100х поише отколку со восок.. Иначе првиот пат ми беше срам, сеа више не ми е.. Еееее, ќе си се навикнеш! :D Ама стварно, коа ќе ми дојде тој ден да се депилирам, лелееее.... :Down:
    У СЕКОЈ СЛУЧАЈ ОД СРЦЕ ВИ ПРЕПОРАЧУВАМ ДЕПИЛАЦИЈА СО ВОСОК! ;)

На tigarche1 и zok965 им се допаѓа ова.
  5. butterfly89

butterfly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    105
    so bric e po bezbolno no sepak postrasno edno sto ke se ispocesas odma naredniod den bokckas i plus ona grozno cesanje i iritiranje na kozata koe stvarno znae da bide mnogu nezgodo podobro da izdrzis bolka 15 min i pota cel mesec islobodna i plus prednos na depilacijata e sto se razretcuvat vlaknata i stanuvaat pomeki zatoa devojki prezalete ne e nisto strasno ni sramno...........:):)

6. Augustina

Augustina Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    Veke 6 godini, ako ne se i poveke, STROGO DEPILACIJA, ne samo na intimata zona, tuku na celi noze :D

На zok965 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.498
    Допаѓања:
    201.463
    Исклучиво брич, не ми е тешко да го правам тоа секој ден, или секој втор ден... не дека имам нешто особено потреба, и така ми се меки влакната...
    А што беља се прави од таа депилација, многу од вас немаат поим... болката е најмалото зло... а какви се инфекции може да се јават од депилација, па тоа дека во интимните делови има многу лимфни жлезди, да не збориме... ако веќе применувате депилација, поарно со ладен, отколку со топол восок... топлиот иритира многу, и прави поголема беља... и да не се види тоа веднаш, последиците можат да се јават дури и после неколку години...

На baby-star и missperfect им се допаѓа ова.
  8. Devils-Candy

Devils-Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Абе сеа шо знам.. Кај секого различно.. Али на пример, мајка ми 20 години се депилира таму доле :) И ај шо нема ќораво влакно сеа, туку и се нема ништо десено :) Али не викам дека не може нешто да се поремети.. Све е можно :)

9. Mihaelaaa

Mihaelaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Кажете ми што да правам ? Идам на депилација и после 10 дена ми растат и боцкам а треба соодветна должина за депилација.... И ке боцкам тоа време ко кактус или нема д аимам секс ? Благодарам за одговорот однапред

10. emce-kremce

emce-kremce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    100
    Дефинитивно депилација, бричење во никој случај. Колку и да боли, подносливо е после тоа месец си раат, и влакната кога ќе почнат да растат се помеки за разлика од бричењето.

11. emce-kremce

emce-kremce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    100
    а да пробаш да ја смениш депилаторката, да не ти ги кине влакната што толку брзо ти растат, сигурно не ти ги вади од корен.

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.057
    Допаѓања:
    36.097
    Јас ја бричам интимната зона.Планирам да одам на депилација затоа што веќе ми се смачи да се бричам.

На Osamena devojka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    81
    Мислам дека депилација е најдобро,се депилирам веќе три години на козметичар и полесно е така,одиш легнуваш и после мазен излегуваш од горе до доле :lol: :lol: а вака додека се избричиш па нема да фатиш некое место и побрзо е и подобро и раат си после цел месец :D

14. A.srcuska

A.srcuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    21
    Ауу бричење никако.Па затоа сме женски за да ја трпиме болката.Депилација дефинитивно.Ајде што е непријатна глетка за во кревет ама и непријатно е чуството да се допреш и да боцкаш и да гледаш црни точки насекаде брр гадно.Затоа трај едно 2 минутки мојата козметичарка ме прави бонбонче одам во просек на секоја 4та недела или 5та зависи кога како налето редовно

15. ice-cream

ice-cream Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Вака....ЈАс на сите делови на телото се депилирам сама, со мед, немате претстава колку е мазна и мека кожата после тоа..Но, од минатото лето, почнав да одам на депилација само на интимната зано, затоа што веќе не можев да се депилирам назад убаво, не се гледав до каде сум :D Сега одам на 3-4 недели и супер ми е....кога ќе излезам од таму се чувствувам како бебе. Јес да првиот пат едвај се слеков со 1000 молења на козметичарката, па не сакав да ги раширам нозете....брука :lol: Сега сеуште ме зафркава за првиот пат хаха .Значи...ДЕПИЛАЦИЈА!

16. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    Јас до сега се имам депилирано само на препони, некако ми е срам да се соблечам :oops:, инаку една другарка ми кажа дека и за депилација на интима не морало да се соблекуваш, козметичарките правеле некако да не мора да се соблакас... Можно е такво нешто или јас не сум ја разбрала убави, може она мислела за депилација на препони само до пределот на гаќичките?

17. ice-cream

ice-cream Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Сигурно мислела на депилација само на препони, затоа што нема шанси да те издепилира без да ти ги тргне гакичките. како прво цела ќе се излепиш со восок ахаха како второ мора убаво цела да те намацка...нема шанса инаку...срам не срам тоа е :D

18. Nathalie

Nathalie Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Депилирање или бричење на интимното место??

Девојки,мислам дека оваа тема е интересна,бидејќи помалку или повеќе од вас го имаат овој "проблем" :? ...раскажете го вашето искуство...дали се бричите,дали се депилирате (и ако се депилирате каква депилација применувате).Јас на препоните се депилирам,а останатиот дел го бричам...Понекогаш знам и некоја интересна формичка да си направам ;)

19. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    уффф неможам да се бричам....сум пробала и отпосле приметив дека кожата ми е сува како барут, па затоа веке со години се депилирам целосно ( бразилска депилација) така се вика :D и после ми е нај нај нај убаво се чуствувам како бебе и на интимната зона и на газето :oops: .Плус со бричење се зајакнуваат и растат дупли влакненца...ја едвај куртулисав од овие да ми се истенчат а камоли по дупли....Па затоа ке си останам со депилирањето. и тоа топол восок без ленти туку оној што се мачка и тегне во вид на ленти. :D :D :D

20. Nathalie

Nathalie Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    И јас сакам да пробам целосно да се депилирам...најверојатно ќе кренам цела куќа во воздух,оти многу ми се јаки корените ;( на колку време се депилираш? поздрав ;)