Јас се бричам. Сакам да се депилирам, болка можеби би истрпела, ама имам испакната бемка долу, па ми е страв од одкорнување. Чаре?
Козметичарката ќе внимава да не стави восок на бемката, а околу неа ќе те депилира со помали ленти. Ладниот восок е попрецизен. Според мене поголема опасност има да ја закачиш сама со бричот.
Многу ја пазам, на лошо место е. Страв ми е да не се погоди некоја што не догледува. На другарка тоа и се има случено, а баш на видно место и е бемката.
Сум ги пробала и двете и дефинитивно е многу подобро со депилација. Тоа да дека е болно, ама вреди да се издржи. После еден месец си раат, многу поспоро растат влакната. А со брич треба буквално на секои 3-4 дена пошто одма растат. Подобро истрпете болка еднаш во месецот отколку да се малтретирате со брич
Јас практикувам брич и пред 2-3 дена само кај препоните поминав и другиот ден се исфрлав ме пече сега на допир..се мачкам со невен и се познава црвено воопшто не е убаво,некаков совет ако знаете благодарам однапред *
nikogas da ne go povtoris istoto sea cekaj da porasnat vlaknata i crveniloto ke se smiri posle samo depiliraj tuka
Дали ги средувате (бричете) срамните влакна, и ако да од која возраст почнавте со бричење на срамните влакна???
Еве јас ќе го скршам , бидејќи членката која ја отвори темава , веројатно е shy Јас срамните влакна ги средувам , најчесто поради хигиенски причини ( менструација плус срамни влакна ) . Почнав одкако добив прва менструација , на 13 години . Предходно немав потреба бидејќи ги немав .
Јас сакам да ги отстранам, ми сметаат. Не се чувствувам убаво во сопственото тело (иако сеуште немам односи), особено кога имам менстуација . Сум пробала со брич и со Veet крема, ама немаше целосен ефект. Некој совет како да се ослободам од нив? (Имам 15 години)
Сакам да ги отстранам целосно, на пример со брич не можам да се поминам секаде, а од кремата некои влакна паѓаат, некои не.
Епа секаде на интимната област, ама како да не ми оди од рака. Не дека не сум помислила на тоа, но срам ми е.