а за на бајач одма би отишла нели!? оди среди си се, срамота е на петнаес год да гаиш нешнал форест таму доле. патем тркни и до гинеколог.
Знам дека прашањето ми беше глупаво и непотребно. Извинете што ве испозамарав. Не сум имала односи до сега, така да рано ми е за гинеколог. За влакната ќе се снајдам некако, ако треба ќе одам на козметичар. Патем немам одено по бајачки
Девојче драго, на гинеколог не се оди само поради односи. Бактерии и болести не се закачуваат само од тоа, туку доволно е да ти е паднат имунитетот и од тоалет што се вели ќе фатиш. Небитно. Тоа беше само совет, твое си е на крај. А козметичар ти е најубаво нешто за таа работа. Не се секирај, срам е само првиот пат. Дур видиш дека никој не загледува туку работи..
@Lolo5 душо козметичарката се изнагледала путки за цел живот, немај гајле,нејзе и е тоа сосема нормално. Воопшто не треба да ти е срам. Еден ден ке треба да појдеш и на гинеколог рутински да те види па таму ќе мора да се пресраммиш.
Девојки што ставате после депилација или кога користите брич? Во последно време сум на брич, ставам малку бекутан млеко, но пак ми е изритирана кожата. Што користите за време на бричење, сапун/гел за интима? И што ставате после тоа?
Јас после депилација си ставам само бебешка пудра на неколку пати и толку. Избегавам да ставам лосиони и слично, поготово после депилација.
Zenski sto mislene bi dale redovono odam na intimna dep so seker,imam probano i so vosok no za zal za mnogu brz period od 3-4 dena mi rastat vlaknata.I kozmeticarki imam mnogu smeneto.Pa sto bi mi predlozile vie?
Nekoj da mi kaze poefektiven nacin za bricenje na intimna zona? Sto koristite vie devojki pena gel?I dali za intimna zona koristite poseben bric? Blagodaram
Женски, бидејќи не најдов таква тема, а можда и има, што можете да ми препорачате од депилатори?Вид, марка, тип? Предности, маани? јас лично комбинирам кога како депилација и брич. Сега би сакала да си земам машинче- депилатор за домашни услови, кое нема да биде Лумеа Нешто до кај 3000 денари би дала. И дали користите депилатори- машинки за интимна зона? фала ви однапред
Јас користев крема за депилирање на Балеа од ДМ година-две но, еве последново пакување што го земав се мачкам и по минута почнува да ме пече. Веднаш се измив ама гледам десната усна ми е црвена и отечена и ме боли на допир. Совет што да ставам за да помине? Претпоставувам дека е изгореница
.... јас би рекла ни тоа ни тоа, но ниту во крајност целосна урасната со влакна... анкетата требаше да има 4 опции, да во 4 та опција биде потшишана или скратено влакно ! природно за да се има здрав интимен дел бара само „средување“ односно скратување на „срамното влакненце“ но никако од корен и никако до корен, мора да има дел од влано.... ако некого го интересира и зошто... можам и да го објаснам тоа !
Девојки нз дали некоја од вас знае ,Имам жилете венус синиот оригиналниот што е ама сега неможам никааде да најдам рефил бричеви за него , има само розеви , лилакови рефил .Сега нз дали си одговарат сите рефили за различните видоци на врилеви на жилете венус.Ако некој може да ми помогне ..поздрав
На Филипс користам јас во вид е како со многу чупалички мали кои брзо се вртат се отвараат и затвараат па така го корнат влакното и се осеќа само како пецкање , околу 1520 денари ја купив лани од Нептун и презадоволна сум , со тоа се проаѓам и на раце и на нозе и интима што е најбитно горниот дел од епилаторчето се вади за да.се измие под вода после користење .
Девојки, дали некоја од вас користи ваков тип на депилација? Ова е како прашак, го раствораш со вода, нанесуваш на себе и се тушираш , друго ништо не треба. Го има низ неколку аптеки само. Дали некој користел и како е задоволен ?
Ова ти е исто како со брич или крема за депилација. Влакната растат за 2-3 дена повторно. Го има и во ДМ. Инаку, го немам користено, ама една српска блогерка има видео на оваа тема ( иако, претпоставувам видеото е спонзорирано...).