Во Куманово во Натали депилираат трудници со шеќерна паста, пред неколку месеци баш видов имаше една девојка која чекаше секој ден да се породи и беше дошла да се издепилира зошто нејќеше таму со брич да ја бричат. Е сега не знам за Скопје, знам дека они сега и у Скопје отвораат салон, последно што слушнав е дека до 20 мај ќе го отвореле, каде - не знам...
ја крајов на депилирањево неможам да му го фатам .... Не е срамота со пола цм да имас сексуален однос? незнам како да се депилирам а да немам почесто ... тие си растастат за да можат на депилација да ми ги фатат иначе ако се кратки ништо ... Ве молам совети како правите за депилација , колку цесто се депилирате.?
ednas na mesec-mesec ipol dena, imam srekja sto ne mi rasnat tolku brgu. Nekade sum procitala deka idealna depilacija e na 40-45 dena mada zavisi, toa e individualno na nekogo mu pobrgu rasnat vlaknata a na nekogo posporo
епа со машинче, ако не можеш да ги чекаш да пораснат. јас така правам ама ќе мора на околу две недели да си се депилираш
Masinkata ne mi se dopadja zatoa sto gi uvrtuva mnogu vlaknata i se javuvaat potkozni vlakan. Toplata depilacija spored mene e najdobra zatoa sto gi vadi epten od koren i sporo rasnat
еве да се пофалм и јас: јас постојано си се бричев со бикче но и како што прочитав во неколку постови од минатите девојки после наколку денови одма пак буцкам....хм!! Па пред неколку денови собрав храброст се истуширав(слушнав дека после туш било најдобро да се депелираш тогаш биле отворени порите и не болело божем-незнам си немам поима)и си седнав да се депелирам сама ама со ДЕПИЛАТОРЧЕ ..........Леле луѓе цела п...а ми потечи,ме болеше,депилаторчето беше цело крв како си умрев од болка....се средив се тоа препони(добро тие не ме боле толку зошто и претходно ги имам депелирано)горниот дел од интимната зона,позади на задникот ама никаков немав храброст да се фанам доле(ептен доле на усните знаете каде )некако местото ми еногу меко немам храброст незнам што да правам,како да ги остранам уште тие неколку влакнеца......
DA ti kazam pravo, ti go citam postot i kako da citam horor film , ti sto bolka si videla...Tie nekolku izvadi gi so lenti za depilacija ili najdobro odi na kozmeticar da te depiliraat naredniot pat ( cini 100-150den) i ne si pravi takvi kasapnici po intimnata zona... pozz
vie sto se depilirate doma sami ... me interesira nekoja so vosok sto se depilira, koj vosok i sto upotrebuva ? sakam da pocnam doma bidejki po kozmetickite saloni vosokot e partali (((
јас се депилирам во салон. еднас имам пробано сама дома со восокот од силк оној зелениот и ленти има такви. ќе го ставиш да се растопи во топла вода (водата да биде до пола шишенце, да не се прелие цело) потоа ќе пробаш на раката нема да згерешиш (нема да се изгориш) потоа се мачкаш низ цели нозе (исто како со рол он за под мишки) и има внатре ленти и го вадиш восокот со лентите во спротивен правец од растењето на влакненцата .. потоа пак ќе го стоплиш восокот и кога ќе снемаш ленти стави ги во топла вода (восокот и влакната сами ќе паднат) исуши ги и продолжи со истата постапка
леле силкот е катастрофа поужасен восок од тој не сум видела аууу па тоа течење од страните додека се мачкаш па и не ги корне убаво влакната ужас! а и лентите им се уште покатастрофални нема ни восок на нив откако ке ги одлепиш а не па да се депилираш
зоштооо??? мене пак најубави ми се силкот и лентите и восокот баш супер се издепилирав , а имам јаки влакна и долги корени. ама сепак секој различно..
јас веке три-четири годдини се бричам,влакната ми се многу јаки.Пробав пред некој ден со восок на препоните и дури ми течеше крв од местата каде што стоеле влакната.Кажете ми што да правам?
и јас бев ист случај ама почнав полека со деплатор,и местото постепено се навикнува и со секоја натамошна депилација болката се намалува...издржи еднаш после е по друго....секој “прв пат е болен“
депилација обавезно никогаш ги немам избричено и нема ни да ги избричам. криво ми е на времето и нозете шо си ги бричев.. значи обавезно депилација секоја 4-та недела
Водам доста добра интимна хигиена. Кога имам добиено обично се средувам со брич, а вака пред одмор се депилирам со депилатор. Е сега, малку е болно, ама па цел месец сум си средена
Jas imam probano nekolku pati so bric i koga pocnuvaat da rastat vlaknata nenormalno me cesa taka da nema sansi vishe nikad so depiliranje se retcat i ne se tolku cvrsti )
Секој има различно искуство Мене ми е многу добар Силк восокот. Порано на козметичар одев а во последно време сестра ми ме депилира целесно со Силк рол он и не претечува од страна и многу лесно се мачка. А лентите не ни стигнуваат, ама си правиме ленти од крпи и така се депилираме