Zdravo me interesira dokolku koristite bric, dali koristite obicen ili nekoj specijalen za intimnite delovi plsss nekoj neka mi kaze zs jas se bricam pozz
nema vrska bricot kakov e ,no spored mene podobro istrpi ednas onaka malce bolka na depilacija pa se retcat vlaknata i nema da boli ponatamu mn mn toa e moj sovet
исто и мој совет најдобро е да се депилираш јас еве се немам депилирано скоро месец па немам скоро иц може и со чупкалица да ги извадам
Дефинитивно депилација! Раат си неколку недели, и што е најважно не ме чеша, бидејќи со брич е ужас чеша ненормално и црвенила ми се појавуваат. А за боцкањето да не правиме муабет. И не е ни толку болно, се издржува. За лепота ќе трпиме
јас ги бричам од едноставна причина што не можам да поднесам да чекам да пораснат за да можам да одам на депилација
депилација со путер...веќе 6 години наназад, и супер е кога ќе си фатиш темпо, не треба да чекаш да ти пораснат влакна , туку веќе од неколку милиметри успешно се отсрануваат, истата должина која треба да ја чекаш за да се избричиш. Плус со депилација ЗНАЧАЈНО се ретчат влакната, кога се бричев (било со крема или брич) ми растеа темни, цврсти, густи, машки влакна. По депилација, влакната не само што споро ратат, туку се оние нежни, бебешки и после некое време константно депилирање мноогу ретки. На болката се навикнува, сега не ја ни осеќам, на почетокот беше ужас, посебно ако се депилираш за време на циклус (и неколку дена пред и по). Крема за депилирање е ок ако набрзина сакаш да се отарасиш од влакната на раце и нозе, но таму доле ...хемијата која ја содржат тие креми е многу јака, а `тие места` се многу нежни. Јас си имам направено рани од таа крема, онакви што потсетуваат на изгореници затоа не ги препорачувам кремите никому!
Остај ги па и ти,можда им е поубаво фризурки доле да си прават и шумички. Само ме интересира како одат на плажа со црна гора долу?
Иначе 2 пати на нозете се имам направено со Вит и кога ги прочитав компонентите на кремата ја фрлив. Имаше УРЕА бе
Ако е тоа што мислам тоа е како восок на паковката пишува:путер депилатор и чини 150 ден големото паковање. Јас секогаш го користам на нозете.
Па сите креми за депилација содржат уреа... мислам дека тоа е една од активните состојки за отстранување на влакната, ама не сум сигурна, не ме држи за збор. Само знам дека немам сретнато крем на кој не пишува дека содржи уреа, барем од овие што ги имам користено.
Zdravo dami i devojki Sakam da prasam nesto von temata... Dali nekoj znae kade mozat da se kupat lenti za depilacija so vosok ? Na primer koga kupuvam vosok za depilacija, vo kutijata ima samo 10 lenti no, tie mene ne mi se dovolni Kade na primer kozmeti4arkite gi nabavuvaat lentite ? Ve molam ako nekoj znae neka pise...blagodaram odnapred PoZdrav