definitivno najdobro resenie....podobro da izdrzis 5 min bolka, otkolku da si vlaknesta celo vreme....)) [mod-kirilica:1k7jrwuv][/mod-kirilica:1k7jrwuv]
Дефинитивно депилацијата е подобро решение,да боли но не е толку страшно се издржува.Кога редовно се прави депилација повеќе се навикнуваш и помалку боли.Не би се вратила на бричење треба секој втор ден тоа да правам,а плус кожата ми е осетлива и ми се појавува црвенило.А тоа воопшто не изгледа привлечно затоа одамна го маанав бричењето.
Да се пофалам, само што се вратив од депилација и сум многу задоволна. Денеска прв пат пробав топла депилација со восок со путер...мхмхмхм...мераци, додека да си изнаправиме муабет, козметичакава вика, ај на здравје! Мислам дека ќе уживам скоро месец....
Јас пробав некој нов само за интимна зона што е, малку повеќе ме болеше ама барем сигурна сум дека се употребува само еднаш. А во кој салон беше? Немам досега сретнато таков.
За болка од 5 мин, си уживам цел месец, еднаш се заебав со брич и никогаш веќе, ми се прават поткожни од бричот, никаде не се бричам освен под пазуви, а поткожните таму доле најмалце ги сакам, башка што чеша уште втор ден после бричење. Се депилирам редовно и похигиенси ми е, бидејќи знам дека пред мене отвара секогаш нов восок и гледам како го топи, 300 денари месечно не е некој голем трошок да ти биде чисто и средено доле, а болката не е повеќе од 10 мин, јес да мене само кај усничките ме боли, така да 2 секунди е страшното
Кога, како. Со брич брзо растат и чеша. Со депилирање, било какво ми излегуваат мозолчиња. Мака си имам.
само со ладна депилација во козметика! и потоа сум раат, ама пак брзо расте малце боли ама вреди.......леле треба да закажам за депилација офоф сум заборавила, ајде чао да вртам за да закажам!
Леле стварно е така, имам забележано дека со ладна побрзо излегуваат отколку со топла. Али топлата воопшто не ми чини па морам да ја одбегнувам.
јас веќе три години (секој месец) се депилирам со топла депилација и супер ми е после 3тата недела излегуваат други и што е најбитно ми оретчија немам толку многу, а на болката се навикнав не ни осеќам толку многу, одам во салон и за 15 мин е готово
Еве после неколку месеци со депилација со топол восок можам да кажам дека ств многу ми се изретчија . Се депилирам кога ќе ми помине добиеното а сега треба и повеќе од тоа да чекам да се појават и потпораснат
Топлата депилација е многу подобра од ладната бидејќи ги отвара порите и навлегува до самиот крај на влакното, затоа и се изретчуваат и побавно растат. А и е побезболно од ладната, оти кога е се засуши восокот не се лепи толку на кожата
jas celosno tamu ne sum se depilirala dosega :/ xax ...no sakam da se izdepiliram cela tamu ..planiram so laden vosok ..ili so toj roll on od silk no se razbira doma..mislite deka premnogu ke boli ..:/? i ne sum sigurna dali ke uspeam cela da se izdepiliram....?: [mod-kirilica:1zs7r3w8][/mod-kirilica:1zs7r3w8]
Само со топол восок. Болката не е голема, со тек на време ми стана навика. Сега и речеиси воопшто ја нема. Редовно си одам во едно студио.