Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација или бричење на интимната зона?

Дискусија во 'Тело' започната од Slatkica, 18 јануари 2010.

?

На каков начин ги отстранувате срамните влакна?

1. Депилација

452 глас(а)
    46,2%
  2. Бричење

481 глас(а)
    49,1%
  3. Не ги отстранувам

46 глас(а)
    4,7%
  1. 007

007 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Најбезболоно решение - veet крема дефинитивно :lol:

2. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    А кажи ми која веет крема ја користиш, јас имам пробано со плавата ама ме пече многу, за под мишкие ок ама доле ужасно ме гори.

3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.353
    Па искрено според мене не е добар избор крема за депилирање за интимна зона...сепак тоа е хемикалија,а чим те пече не користи крема,оди си во салон издепилирај си се и раат ќе си бидеш три недели,а со крема е само за неколку дена

4. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    А кажи ми која веет крема ја користиш, јас имам пробано со плавата ама ме пече многу, за под мишкие ок ама доле ужасно ме гори.[/quote

ЛУѓе каква веет крема тоа ич не е дорбо.Подобро земи брич и заврши си работа.Најдобро нешто е деплиација и тоа со ладен восок.Јас до пред 5 месеци се бричев и 2 дена ми е се како што треба и потоа кога ке почне да боцка како еж :D :D а сум пробала и си крема но воопшто не ми се допаѓа и затоа сега исклучиво одам на депилација,прв пат малку ме болеше но помина тоа.сега се депилирам со топол восок ама дека почнав кај таа жена и не ми се менува, но најдобро е со ладен бијдеки е по хигиенски за разлика од топлиот.позззз

5. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Стварно сум против интимна депилација во салон! Мое мислење! Работа на депилаторки е да депилираат ноѕе и раце, а за дун*и - тоа е мода! Се знае кој треба да гледаат дун*и - гинеколозите!
    Ставрно сум против да му се чепатам на некоја таму! Уште некоја година и голи ќе шетаме сите да не видат! |( Се нема никаква интима! |( Депилацијата кај депилаторки - екстерна депилација :rofl: :rofl: :rofl:
    Еве сега ќе ја пробам шеќерната смеса!

6. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Епа да земеме да си ги пуштиме влакната и така да си живееме со влакна од 10 цм(шума) :lol: :lol: или сами да се депилираме и да испопукаме капилари и потоа 2 недели модри.......Кој век сме ?

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Скарлет и нејзините стереотипни и глупи сфаќања-повторно!!!

Јас незнам зошто да ја пробуваш и шеќерната смеса, кога можеш да си ги пушташ слободно да растат, зарем Ева не правеше така во рајот? :x
    [mod-navredi:2ninigi3][/mod-navredi:2ninigi3]

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Јас фино и лепо си напишав во црвено - тоа е мое мислење! А тебе ако не ти се допаѓа моето стереотипно и глупо сфаќање ... повторно - и јас имам право да пишувам на форум онака како што јас мислам, а не како што другите мислат! Не може секој да има еднакво мислење! И да, го сфаќам твојот ироничен пост! Не сум до толку глупава ;)

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ах, Сакрлет, да беа стереотипите само во оваа тема, верувај ќе се воздржев од коментар, ама едноставно не верував дека и во 21век сеуште постојат толку не еманципирани суштества како тебе.

Тоа е мое мислење за тебе, ок ако избришат, подетално ќе напишам во анализа на членови од форумов, таму нема да сум офф.

Имај убав ден :)
    [mod-navredi:thg46dm1][/mod-navredi:thg46dm1]

10. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Ах :clap: :clap: :clap: браво сега испаѓам неманиципирано глупо и стереотипно суштество, со самото тоа што не се чепатам пред други да ме депилираат *, и што не го подржувам тоа! Ама, имаш право од планина сум слезена! Поздрав и секое добро :)

* ако не се депилирам во салон, тоа незначи дека не се депилирам воопшто!....

На ciribiribela му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    |( Џабе пишував кога не ми ја сфати поентата, за жал, не знаеш да читаш меѓу редови, така да заборави го претходниот пост

12. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    Мал офф топик...ама морав да прашам...не знам дали и некој друг пред мене го прашал истото...ама нели е малку чудно што во анкетата за темава има опција Не ги отстранувам срамните влакна, или пак само мене ми е чудно :^) ?
    Додуше, кога ќе подразмислам, може некој си сака да си негува афро стил :wasntme: :lol:

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    И јас никогаш не би отишла во салон за депилација, малку ми е непријатно на гинеколог што мора да одам , па и мода ќе терам :lol: Дома си е дома, секој е способен сам да се среди. Тие во салоните ни рацете не знаат да ми ги издепилираат како што треба, само пари џабе зимаат.

На Scarlet88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    Дефинитивно депилација сама си ги депилирам(козметичар сум и затоа сама) а порано одев на депилација по салони

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    не е важно со што и како се депилираме, важно е да ги нема тие интимни влакна :punch:

16. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Дефинитивно депилација кај мојата козметичарка кај која одам одсекогаш и која е цар во таа работа.
    Не можам да замислам како би било да не се отсерановаат интимните влакна- грозно.

17. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Абе кој брич - може да се исечеш
    која крема за депилација - може да те чеша после
    си одиш во салон си легнуваш и за 5 минути нема ни в од влакно :D и еден месец мазно си е
    а нема шанси да не ги отстранувам влакната ќе се чуствувам како неандарталка :fubar:
    чуството на секси е незаменливо :)

18. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Какво бричење бе?! |(
    Се знае доле,само депилиција и тоа со топол восок.

19. Mila92

Mila92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    decki ...majka mi ima kozmeticki salon,i si raboti veke 10 godini tamu.Znaci za dole samo depilacija i toa so topol vosok...najubavo i najhigiensko..pozdrav :)
    [mod-kirilica:P1niccfp][/mod-kirilica:P1niccfp]

20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.353
    Јас се депилирам целосно со путер восок топол од неодамна,претходно дома со рол он,да ви кажам одлично е,а и ми се допаѓа што таму каде што одам на депилација,за интимната зона не користат од тој восок што го топат а претходно депилирале некого со него туку сосема чист за таа област,а и ефтино ми е така да не се замарам веќе да губам цел ден по дома кога за 30 минути цели нозе и интима ми се издепилирани