Депилација на нозе

Дискусија во 'Тело' започната од simona.7, 29 април 2013.

1. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    јас луѓе не ви препорачувам да се депилирате со крема, бидејки ем што не ги вади влакната ко што треба (јас кога пробав ништо не се извади) и ако не се извади кремата убаво од нозете после депилацијата , може воспаление да добиеш, така мајка ми на кожно завршила и од тогаш више ни к од крема нема видено :D ..затоа најдобро е со депилатор или пак со ленти :)

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.162
    Допаѓања:
    27.282
    Јас веќе 2 години се депилирам со крема под мишките и излеват (со Veet) од пред една недела прв пат се издепилирав на нозите со истата крема и ми излегоа влакната.Само се сеќавам дека пред една години не се измив убаво под мишките и потоа ме печешe многу :headbang:

3. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340
    Јас за депилација на нозе го користам восокот на Силк, лесно се употребува, убаво ги отстранува влакната и не е скап, плус се користи подолго време.

Stefiks подобро е со депилација ,потоа постепено ќе ти се изретчат и влакната, а со брич влакната ќе ти се згустат плус наредната ден веќе ќе ти бидат подпораснати а се иритира и кожата , јас би ти препорачала депилација .

4. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Јас најчесто со депилатор ги средувам нозете,ама некогаш многу ме боли и се изнервирам и на крај ги средам со крема или брич. :D

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.928
    како се депилират нозе? Има посебни правци??
    Со оваа шеќернава изгледа џабе губам време :tmi:

6. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    8.986
    Пред десетина дена бев на ладна депилација, но некако не сум многу задоволна, брзо ми пораснаа влакната пак. Отидов божем да се спасам од влакнава оти и со депилатор пак ми растеа брзо, ама некако ист резултат. Жената кажа божем што сум менувала брич, па депилатор дека брзо ќе ми пораснат оти имало и поткожни и сите не биле еднакво излезени за восокот да ги откорне. Требало уште неколку пати за да се проретчат, да се надевам дека е така. Ќе пробам уште некој пат.

7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Мислам дека е во право жената. Не растат сите влакна во исто време. Со тек на времето ќе ти омекнат влакната и би требало со редовна депилација да се проретчат, сега зависи колку, повеќе или помалку ама ќе се проретчат. Само не користи брич.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    1.490
    Девојчиња, има ли некој користено вит рол-он оној што се укл во струја, и го има во ДМ и веро за 600-700 денари? Јас го купив, и се депилирав со него, ама нешто не ме воодушеви, тоа патрончето (или како и да се вика) што е со восок, мн е мало, ама и не се потроши којзнае колку. Е сега, не знам дали ми беа кратки влакната, или тој восок по природа не лепи толку..па мн ми останаа неискубани :?:

Др проблем имам,..што ваљда не е од восокот, туку до мојата кожа е секогаш кога се депилирам на раце и на надколениците, на порите од каде што е извадено влакното ми се прават како ситни брунченца со вода...проѕирни се, и кога ќе го стиснеш е само водичка..ама баш секоја пора е со такво како водено капаче. И изгледам како искубана кокошка на тие место, ама буквално. Нез како да го решам тоа :^)
    Ви се случува истово на некоја од вас?
    Инаку досега практикував да се депилирам со рол-он исто од веро, не е на силк, туку еден др е околу 170 денари...ама за него треба да топлиш вода, па да го топиш...си реков ај до витов почиста работа,..ама нез...не е ко што очекував...

9. Majcho

Majcho Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Девојки ај препорачајте ми некој салон за депилација, ама само со позитивни искуства ве молам :)

10. ilina26

ilina26 Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ima li nekoj koristeno Star Silk Pro-pernice so keistali (za otstranuvanje na vlakna ):D

11. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Јас не сум користела и многу сакав да пробам. Баш кога сакав да нарачам сестрами ми кажа дека нејзина колешка го купила и воопшто не била задоволна. Било болно искуство, пецкање и трнење и иритација. Кај што не се извадиле сите и пораснеле за 5-6 дена. Баш ги уклучив на you tube и видов многу негативни коментари под видеото :/

12. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Мој совет е да не користите рол-он, се изнамачив вадејки ги, се изведија, но останаа по некои кои навистина ми штрчеа. Останатите земав со бикче. За 4-5 дена на толкави пак ми израснаа. И што, џабе, дури и поцрни од порано ми израснаа. Најубаво со бикче ми беше, барем на 10 дена ги вадев а не волку брзо. Воопшто не сум задоволна. Или ленти или бикче, друго не!

13. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.103
  14. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Овоа ти е чиста глупост!! Исто ти е како бричот. Дури и бетер, денес се триеш - утре више боцкаш. Многу девојки се залетуваат ама уште 3 ден ги фрлаат во ѓубре.

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    157
    Депилатор и раат си :)

16. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.943
    Допаѓања:
    18.251

Дали некој го има сретнато ова чудо кај нас? :?:

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.155
    Допаѓања:
    81.663
    Да, го има веќе некое време во поголемите маркети.

18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.943
    Допаѓања:
    18.251
    ^ A цена да не знаеш oтприлика која е? :)

19. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Воопшто не сте иформирани сега повеќе депилацијата не е ИН, сега се ин влакнести нозе и пазуви, затоа баталете восоци, ленти, депилатори, шеќени пасти и разно разни глупости и уживајте во сопствениот природен изглед.

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.155
    Допаѓања:
    81.663
    Мене ми останала во глава некоја цена од 800 денари, ама дали е толку навистина не знам.