Здраво девојки, која депилација ви е нај безболна во домашни услови а да не е бричење. Ви благодарам однапред
Се депилирам на козметичар со топол восок и секогаш по отприлика една недела почнуваат да ме чешаат нозете. Сменив и козметичар и пак исто. Од што е тоа бе па
Dali nekoj ima iskustvo so vlakna koi nemozat da probijat i se pravat kako brunce ili crnka pa se vospaluvaat, nekogas ne, i ostanuvaat fleki? I dali ima resenie za problemot. Ne e podkozno, tuku vrasnato vlakno.
Луѓе,бев на депилација,значи не знам што ме натера и нозе да депилирам стално се апаратче се поминував,ме депилираа со ладна депилација со ленти,значи испогорена насекаде по нозеве,црвенила,дали сте имале слично искуство и за колку време поминува ова не дај боже да ми останат флеки. И што да мачкам,имам една крема со пчелин восок мелем па од таа ставам.
Jas odam na ladna depilacija na noze. Prviot den sum ista vakva. Duri i vtoriot. Ne stavaj nisto prv den samo tusiraj se so ladna voda. Mozes od 2den da stavas krema od pantenol za posle depilacija. Toa e normalno, nisto nema da ti ostani. Ladnata depilacija ti e najdobra, vlaknata strasno se pomeki sto so godini so bric sum se praela.
Добро е ми олесни малце,мене ми е дека на одмор ќе одам па викам како вака,срам ќе ми биде да се соблечам,фала ти на одговорот.
Кантарионово масло, по можност домашно правено. И мене ми се има случувано, ама мојата кожа е многу чувствителна, а и многу сум бела. Мачкај се, ќе ти помине за некој ден.
Не знаев каде да го поставам прашањето па ако не е за овде преместете ме. Од што се појавуваат вакви мозочиња на нозете, страшно ме нервираат. Не се алергија, туку како на лице за стискање се. Што да ставам да не ми се појавуваат?
Istata sum. Ova ti e rezultat na vrasnato vlakno. Nisto i jas si baram care. Redovno piling, i soodvetna depilacija. Samo toa. Jas porano gi cepkav i infekcii si naoraviv. Sega nisto nisto ne stavam. Inaku jas da prasam, kakva depilacija koristite za vakvi vlakna? Ladna ili topla? Jas koristam ladna, no mozebi ima nekogo zadovolen od topla? Mi deluva okej ladnata pisav i pogore, no sepak uste znae da se pojavi nekoe bolno podkozno.
Дали знаете некоја страна на интернет што продаваат топилки за восок, од оние што се става ролон и ленти.
Здраво девојки, сакам да почнам да си правам депилација на нозе дома со восок ама изработка на шеќерна паста ми изгледа малце комплицирано, мислам дека нема да ја погодам во правењето па ме интересира дали со ваков восок може да се прави депилација на нозе? Дали имате искуства со некој домашен восок , што би ми препорачале?
Здраво девојки имам голем проблем со нозеве се депилирам со депилатор ми се појавуват многу поткожни влакна дури неможам и да се слечам имам многу тврдо влакно што кога се депилирам ми се поткинува влакното и за 3 дена повторно расте што можам да користам за омекнување на влакното.
Истиот проблем го имав додека користев депилатор, не можев да се спасам од поткожни влакненца, за среќа ми се расипа депилаторот и од тогаш користам ленти за депилација, немам веќе поткожни влакна.
Јас имам слична. Како топилка си врши супер работа, го ставаш восокот, чекаш околу 20тина минути да се стопи и си почнуваш. Само не ми е практично тоа што кога депилирав цели нозе, ми одеше малку споро бидејќи канчето е мало па некако не ми стигнуваше восокот за цели нозе (мораше да враќам од лентите и да ги претопувам, па да чекам). Но сега го користам само за горниот дел од нозете и препони, и за тоа ми е супер.