Депилација на раце

Дискусија во 'Тело' започната од Vesna89, 4 декември 2009.

?

Ги депилирате ли рацете?

1. Не

156 глас(а)
    25,3%
  2. Да

460 глас(а)
    74,7%
  1. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Jaс не се депилирам. Немам потреба од тоа. Имам сосема малку влакненца. Уште тоа ми фали. Нозе , надусници, веѓи, па уште и раце и......
    Совет : Ако не сте започнале немојте. ( Ако не ви се познаваат многу) Врснички мои почнале, па сега се жалат немале мног време за тоа. Замислете на 40-50 години што би рекле....

2. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    И јас имам сосема малку и тенки влакненца на рацете но ме нервираат, како пајажина ми се :D Порано ги депилирав само преку лето, сега постојано. Ги вадам дома со депиллаторче или во салон со восок. Мазно си е мазно ;)

3. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Ме интересира, оние кои одат на козметичар за депилација на рацете за колку време отприлика ви растат?:) Да не испадни после дека по два дена пак боцкам :)) :inlove:

4. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Пред извесно време почнав да ги депилирам рацете со шеќерна паста. Речиси еден месец немам гајле. На лето на секои 3-4 недели ги вадев.

5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Месец ипол раат.

На elinela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. antilla

antilla Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    381
    Пред скоро време, поточно на крајот на летото, почнав да ги депилирам рацете и тоа со силк ленти, ОК е, подолго време трае ефектот, почнуваат пак да растат за 6 недели.
    Ама ме нервира тоа што треба да се замарам сега и со рацеве.
    Проблемот е што јас и не сакам да ми се до олку мазни рачињава, бе :D
    Порано беше супер, немаше потреба од депилацијa, имав ептен малку влакна само од лактот надолу, а беа и светли и не се познаваа многу, па онака симпатично изгледаше.
    Aрно ама, пред неколку месеци значително ми зачестија и ми се појавија и од лактот нагоре (не знам зошто |( ) каде претходно немав, и морав да почнам да ги отстранувам целосно и да се занимавам и со тоа, штета...

7. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    потполно се согласувам со тебе :angel:

8. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Јас не се депилирам бидејќи немам потреба од депилација
    Имам бели и ретки влакна и не ми се ни приметуваат премногу :)

9. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    јас со машинка за депилирање ги депилирам, не боли, едноставно станува навика и рацете стануваат мазни ко на бебе хехе :D

10. MilaKunis

MilaKunis Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    25
    Ги депилирам рацете со крема и ми трае скоро месец.Кожата ми останува мазна, а после депилацијата влакненцата ми се повторно меки.

11. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Ги депилирам со депилатор и немам никакви проблеми.Многу невкусно ми е кога ќе видам летно време девојки со влакна на рацете :) Ај разбирам да се плави и да не се познаваат многу,ама во друг случај :x

12. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Депилицијата на рацете е задолжителна според мене.Бидејки скоро секоја жена има влакна на рацете а не е пријатно кога некој ќе ги виде. :geek:

На Lana255 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.499
    Допаѓања:
    4.484
    Јас ги депилирам влакната на раце.. Не ми е убаво да видам некоја обрасната во рацете.. Ако има малку влакненца ок, али многу-тоа е веч проблем...

Јасс моите ги депилирам со топол восок, некогаш ми излегуваат мали црвени кругчиња но само неколку така да се трпи... :)

14. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Jaс со машинка си ги депилирам. Брзо и лесно. Некогаш, ако имам отповеќе ленти од Veet, се депилирам со нив.

15. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.774
    Немав којзнае колку влакна на рацеве, башка и светли ми беа, но ете пред некое време почнав да ги депилирам. Првиот пат со ленти, и од тоа еднаш ми се изретчија уште толку, па од тогаш со машинка. И да, најубаво е со машинка, ептен брзо и не боли многу - се додека ме депилира другарка, јас сама нема шанси.

16. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Ги депилирам редовно, со машинка за депилирање од цептер. Воопшто немам болка, и работа завршувам за 15 минути. Затоа и секогаш ми се средени, не ме мрзи, брзо е.

17. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Баш сега ќе ги депилирам, со машинка, за 5 минути ми се готови и двете раце :) Одвратно ми е како некои девојки со црни влакништа ги оставаат така, сепак не изгледа НИ МАЛЦЕ убаво!

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.211
    Допаѓања:
    81.751
    Дечки, во план ми е да го пробам кремот за депилација Силк на Галафарм.
    Е сега, најмногу ме секира и интересира, дали така ужасно смрди како оној Veet. Ако е таков, ич да не се мачам да го ставам у план. :|

19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ги депилирав со ленти, најбрзо некако му одеше, лепи вади :D ама откако пробав со шеќерна паста веќе не ја менувам за ништо

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.211
    Допаѓања:
    81.751
    Морав да се самоцитирам - се премислив, си ги купив лентите.
    Убави се, сè ми извадија и бев средена за дестина минути. И ко за чудо, ич не ме болеше. :)
    А да, морам да кажам дека ептен ми се допаѓа тоа што лентите се прилично широчки, па без проблем ги пресекував на пола и ми излегоа 20 од 10те големи (дупли) ленти.
    Економичност на нивоу! :wasntme: