Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација на раце

Дискусија во 'Тело' започната од Vesna89, 4 декември 2009.

?

Ги депилирате ли рацете?

1. Не

156 глас(а)
    25,3%
  2. Да

460 глас(а)
    74,7%
  1. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Jaс не се депилирам. Немам потреба од тоа. Имам сосема малку влакненца. Уште тоа ми фали. Нозе , надусници, веѓи, па уште и раце и......
    Совет : Ако не сте започнале немојте. ( Ако не ви се познаваат многу) Врснички мои почнале, па сега се жалат немале мног време за тоа. Замислете на 40-50 години што би рекле....

2. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    И јас имам сосема малку и тенки влакненца на рацете но ме нервираат, како пајажина ми се :D Порано ги депилирав само преку лето, сега постојано. Ги вадам дома со депиллаторче или во салон со восок. Мазно си е мазно ;)

3. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Ме интересира, оние кои одат на козметичар за депилација на рацете за колку време отприлика ви растат?:) Да не испадни после дека по два дена пак боцкам :)) :inlove:

4. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Пред извесно време почнав да ги депилирам рацете со шеќерна паста. Речиси еден месец немам гајле. На лето на секои 3-4 недели ги вадев.

5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Месец ипол раат.

На elinela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. antilla

antilla Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    381
    Пред скоро време, поточно на крајот на летото, почнав да ги депилирам рацете и тоа со силк ленти, ОК е, подолго време трае ефектот, почнуваат пак да растат за 6 недели.
    Ама ме нервира тоа што треба да се замарам сега и со рацеве.
    Проблемот е што јас и не сакам да ми се до олку мазни рачињава, бе :D
    Порано беше супер, немаше потреба од депилацијa, имав ептен малку влакна само од лактот надолу, а беа и светли и не се познаваа многу, па онака симпатично изгледаше.
    Aрно ама, пред неколку месеци значително ми зачестија и ми се појавија и од лактот нагоре (не знам зошто |( ) каде претходно немав, и морав да почнам да ги отстранувам целосно и да се занимавам и со тоа, штета...

7. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    потполно се согласувам со тебе :angel:

8. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Јас не се депилирам бидејќи немам потреба од депилација
    Имам бели и ретки влакна и не ми се ни приметуваат премногу :)

9. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    јас со машинка за депилирање ги депилирам, не боли, едноставно станува навика и рацете стануваат мазни ко на бебе хехе :D

10. MilaKunis

MilaKunis Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    25
    Ги депилирам рацете со крема и ми трае скоро месец.Кожата ми останува мазна, а после депилацијата влакненцата ми се повторно меки.

11. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Ги депилирам со депилатор и немам никакви проблеми.Многу невкусно ми е кога ќе видам летно време девојки со влакна на рацете :) Ај разбирам да се плави и да не се познаваат многу,ама во друг случај :x

12. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Депилицијата на рацете е задолжителна според мене.Бидејки скоро секоја жена има влакна на рацете а не е пријатно кога некој ќе ги виде. :geek:

На Lana255 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    3.606
    Јас ги депилирам влакната на раце.. Не ми е убаво да видам некоја обрасната во рацете.. Ако има малку влакненца ок, али многу-тоа е веч проблем...

Јасс моите ги депилирам со топол восок, некогаш ми излегуваат мали црвени кругчиња но само неколку така да се трпи... :)

14. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Jaс со машинка си ги депилирам. Брзо и лесно. Некогаш, ако имам отповеќе ленти од Veet, се депилирам со нив.

15. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    25.032
    Немав којзнае колку влакна на рацеве, башка и светли ми беа, но ете пред некое време почнав да ги депилирам. Првиот пат со ленти, и од тоа еднаш ми се изретчија уште толку, па од тогаш со машинка. И да, најубаво е со машинка, ептен брзо и не боли многу - се додека ме депилира другарка, јас сама нема шанси.

16. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Ги депилирам редовно, со машинка за депилирање од цептер. Воопшто немам болка, и работа завршувам за 15 минути. Затоа и секогаш ми се средени, не ме мрзи, брзо е.

17. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Баш сега ќе ги депилирам, со машинка, за 5 минути ми се готови и двете раце :) Одвратно ми е како некои девојки со црни влакништа ги оставаат така, сепак не изгледа НИ МАЛЦЕ убаво!

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    81.196
    Дечки, во план ми е да го пробам кремот за депилација Силк на Галафарм.
    Е сега, најмногу ме секира и интересира, дали така ужасно смрди како оној Veet. Ако е таков, ич да не се мачам да го ставам у план. :|

19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ги депилирав со ленти, најбрзо некако му одеше, лепи вади :D ама откако пробав со шеќерна паста веќе не ја менувам за ништо

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    81.196
    Морав да се самоцитирам - се премислив, си ги купив лентите.
    Убави се, сè ми извадија и бев средена за дестина минути. И ко за чудо, ич не ме болеше. :)
    А да, морам да кажам дека ептен ми се допаѓа тоа што лентите се прилично широчки, па без проблем ги пресекував на пола и ми излегоа 20 од 10те големи (дупли) ленти.
    Економичност на нивоу! :wasntme: