Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација на раце

Дискусија во 'Тело' започната од Vesna89, 4 декември 2009.

?

Ги депилирате ли рацете?

1. Не

156 глас(а)
    25,3%
  2. Да

460 глас(а)
    74,7%
  1. lem4e

lem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Пред некое време се депилирав на рацете и првиот пат кога го направив тоа добив алергија на рацете која не поминуваше баш брзо.После 2месеца пак се депилирав во надеж дека можеби нема да се деси истото но од тогаш многу повеќе ми се исфрлија рацете...и сега незнам како да си ги средам...неможам да носам ништо со кратки ракави а баска доаѓа лето :devil: Хелп девојки ако знаете несто во врска со ова...Благодарамм :*

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Ако се депилираше со депилаторче иритирана ти е кожата ( веројатно имаш црвени точкички). Треба да си ставиш пудра во прав за да се намали воспалената кожа. По еден ден би требало да немаш ништо :)

3. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    дали некоја се има депилирано со VEET кремата и дали би ми ја препорачале за депилација на раце со оглед на тоа дека не ми се депилирани до сега ?

4. lem4e

lem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Пупи...:) Не ма4е се депилирав на козметичар и ми се појавуваат како мозолчиња мали,и одат многу на нерви...А баш ке пробаам со пудрата...Фала ти...:)

5. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Не ставај никакви лосиони од кога ќе се издепилираш, а уште помалку да се бањаш со гел за туширање :!: Тогаш порите се отворени!
    Стави многу бебешка пудра по депилацијата, би ти ја препорачала Felce Azzura [​IMG]

6. lem4e

lem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Не ми излегуваат веднаш туку после можеби една недела незнам точно...А ќе пробам со пудрава да видам дали ке се тргнат тие што останаа...А,најлошо од сето ова е што остануваат како флеки..и оди на нерви :@

7. kendra1

kendra1 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    A kade moze da se kupat lenti, dali moze vo prodavnica ili vo apteka? i jas sakam da gi izdepiliram so sekerna pasta znam kako se pravi i lenti samo da si kupam i da mi kazete kolku pari se i kolku ima,a dali se depilirate na celo telo skrozz so lenti sami doma mislam deka za kratko vreme si sredena ne odzima mnogu vreme,a da ve prasam nekoi velat deka mu se pojavuvaat mozolcinja na racete koga se depiliraat, jas koga se depilirav so depilatorot mi bese mnogu bolnoo i mi trebaa 2 casa za da se izdepiliram no nemav problem so mozolcinja no za 2 nedeli mi bockaa a jas ne sakav neprijatno e, potoa prestanav da gi depiliram i mi porasnaa mi bea meki vlaknata i tenki no mnogu dolgi duplo od tia pretxodno i sega sakam pak da gi depiliram ama so sekerna pasta no se plasam da ne mi se pojavat mozolcinja kao so vikaat drugite, moze nema da mi se pojavat zavisi koga ne mi se pojavile predxodno koga sum se depilirala so depilator pa sega so saka neka bide jas ce probam.pisete mi pobrzo itno e ve molam pozz...

8. kendra1

kendra1 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    kade gi kupuvate lentite za depilacija ?

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    И јас давам тамбс ап за пудрата на Фелче.
    Не се депилирам сама дома, туку на козметичар со восок.
    После депилацијата, козметичарката ми става пудра и воопшто не ми се појавуваат ниту мозолчиња, ниту пак црвенило. Откако пудрата ќе ми отстои 2 саати отприлика, можам слободно да ја измијам и да се намачкам со лосион.

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Kамо да занев порано за пудрава, а не да се малтретирв со лосини и млека и пак не ми спаднаа бубуљиците дури и ми се влоши.
    Имам ужасно осетлива кожа и ми се исфли последен пат после депилација и тоа на козметичар со восок.
    Црвенило немам, ниту сврбеш, но букнав со бубуљици, како малолетник, цели раце, поосебно во горниот дел. А не се бричам затоа што ми се зголемија, и дефинитвно не препорачувам да ги бричите рацете во никој случај.

11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јас секаде се депилирам со восок и немам гајле, ама на рацеве кожата не ми го трпи не знам зошто. Обавезно ми излагаа ситни бубулички, особено на горниот дел и страшно ме нервираа, али спасот си го најдов во машинката и само така терам веќе добри неколку години. Чат пат се случува да се појави по некое поткожно влакно али не е ништо страшно со оглед на тоа што рацете ми се мазни.

12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    11.595
    Рацете ги депилирам со машинка. Малку повеќе ме боли така, чудна болка ми е некако, ама од восок ми се исфрлаат. Имам проблематична кожа на надлактиците, а восокот само ми ја влошува ситуацијата.

13. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.062
    Допаѓања:
    19.659
    Ги депилирам рацете со крема, и досега не сум имала никаков проблем,и сум задоволна

14. Saisnalla

Saisnalla Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    134
    Јас ги депелирам со електричен депилатор, и веќе ич не ме боли.

15. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    7.626
    Мислам дека после неколку пати депилирање ќе престанат. Така барем беше кај мене. Што е најинтересно мене тоа прв пат ми се случи со стомакот ама никако не ми текна дека може да ми е од восокот, мислев имам алергија. Па ај на лекар, таму само од далеку ме видоа и ми дадоа секакви лосиони да се мачкам. Ги имав по една недела па ќе ги снемаше, пак кога ќе се издепилирав пак на лекар. Третиот пат сфатив што е работата и ги оставив така. После тоа немам веќе гајле.
    Исто и на рацете првите 2, 3 пати кога се депилирав се исфрлав ама тука по крупни црвенила ми се правеа како да ме каснало нешто, ама па овие за пола саат, саат поминуваа.
    Сега ми се прават црвенила најчесто на нозете ама брзо ги снемува, мислам дека е нормално.
    Иначе рацете ги депилирам со депилатор, така ми е подобро отколку со восок

16. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Ги депилирам со депилатор, а понекогаш во случај ако ги запоставам па станат подолги тогаш ги фаќам со ВИТ ленти.

17. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    Јас се депилирам со машинка веќе долго време, па местото веќе ми е отрпнато. Ме нервираат влакна на рацете, сакам да ми се мазни секогаш :D

18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Првиот пат бев на депилација, како за почеток и потоа си купив депилатор. За 5 минути сум средена во рацете. Поткожни влакна нема, милина. Се ретчат многу после тоа, речиси едно влакно на еден cm :)

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    На раце се депилирам со восок на козметичар.А понекогаш и со ленти дома сама.
    Немам никакви проблеми со мозолчиња и слично..

20. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Зимно време знам да забушавам, ама штом малку се потстопли веднаш ги депилирам. Најчесто на козметичар со восок, но знам и дома да си ги средам со машинката :)