Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација на раце

Дискусија во 'Тело' започната од Vesna89, 4 декември 2009.

?

Ги депилирате ли рацете?

1. Не

156 глас(а)
    25,3%
  2. Да

460 глас(а)
    74,7%
  1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Обично ги депилирам рацете со топол восок кај едно девојче,ама сега бидејќи немав време земав со ленти дома сама и веќе не ми паѓа на памет бидејќи не извади многу па морав после на други начини да се средувам. |(

2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Обавезно ги депилирам рацете. Ептен ме нервираат коментари од типот `Не ги депилирам рацете,ќе ми се згуснат влакната,па кој ќе ги депилира цело време`. Е,ај ако не сите така да шетаме.
    Средено девојче треба да е од глава до пети. И во тоа се подразбира мазни раце. На крај краева најпреставителни се рацете.

Како ги депилирам рацете,така и нозете. Со топол восок или со епилатор. Сега сум во план да ја пробам шеќерната паста.

3. ivanak

ivanak Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    13
    [mod-reklama:2fa38k2s][/mod-reklama:2fa38k2s]

4. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Ги депилирам со депилатор,многу светли,ретки и нежни ми се влакната на рацете, па целиот процес не ми одзема повеќе од 5 минути за двете раце,а го обавувам еднаш месечно или на три недели.Што е најважно,ниту ме боли ниту пак имам некои црвенила или слични проблеми.

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас рацете никогаш не сум ги депилирала а и нема, и така немам нешто многу влакна по рацете, на одмор ми се позлатуваат, не се ни приметуваат :) :)
    A имам и слушнато дека не е убаво да се депилираат рацете, колку е вистина не знам :)

6. irenceto

irenceto Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    dobro a imam slusnato deka nekoi se bricat po racete so bric isto kako i po nozete. a neznam dali e dobro toa oti mislam posle vlaknata porasnuvaat pogolemi i izgledaat kako race na masko. tocno li e toa. dobro li e da se bricat i po racete???

7. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    точно е то, бидејки кожата се оштетува со бричот и не е препорачливо, рацете се многу нежни и повеќе влакна растат поради бричењето

8. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    освен што повекје растат влакната се поостри и погусти.

9. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Јас ги вадев со депилатор , ама не ми ги вади од корен , некако ми ги сече и одев кај козметичар , ми ги издепилира , сега кога сум слаба финансиски со брич и не ми караат бргу , Чудно ! :D

10. Bellatrix

Bellatrix Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    26
    Се согласувам дека депилацијата на рацете треба да е задолжителна за една средена девојка. Не одзема многу време, а трае подолг период.

11. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Тотална заблуда растат исто онолку влакна, колку што имало пред тоа. Ако е така и со депилирањето треба да растат повеќе од претходно бидејќи кога се депуилираш исто ги отстрануаш и оние бебешки влакна што се на кожата и логички би било да на тоа место пораснат поголеми и повеќе. А, за да ја проверите оваа теорија пробајте да избричите некој дел од телото каде што немате влакна, и ќе видите дали таму ќе пораснат. Ако држи оваа ваша теорија би требало да пораснат влакна и таму каде претходно ги немало. А дали се оштетува кожата со бричење? Не со правилно користење на бричот не се оштетува кожата бидејки триењето е многу мало и површно. Тоа ти е исто како да кажете дека им се оштетува кожата на рацете на мажите од мастурбирање :))
    Инаку со неправилна употреба на восокот и лентите исто така може да дојде до оштетувањена кожата. Значи постојат заблуди кои се пренесуваат од генерација на генерација кои поима немаат со вистината а некои луге ги прифаќаат како апсолутна истина без да размислат малку околу тоа, и го користат термнот "викаат" а кој вика, и што вика не е битно. Со бричењето влакната само се кратат и не се оштетува(пореметува) нивната внатрењна структура, а додека со депилацијата насилно се вадат од коренот и со тоа се пореметуаивната внатрешна структура на влакното, а да не зборувам каква тортура трпат крвните садови и кожата особено кога тоа се прави нестручно и во домашни услови, со одредени шекерни пасти, секакви ленти претопол восок, бидејки дома немате баш услови восокот да биде на одредена температура. И сето тоа го трат вашите капилари кои секако дека подоцна имаат последици.
    Значи мој совет е особено до тинејџерите кои тек почнуваат со таа активност, користете исклучиво брич и тоа во правец на растот на влакното, идејќи така подоцна нема да имате црвенило, и поткожни влакна. Можеби нема да биде идеално мазно но така е најбезбедно, и најдобро за вашата кожа.

12. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Мене ми имаат кажувано дека ако ги издепилираш рацете после влакната ќе ти растат многу брзо! :)

13. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Велиш дека рацете треба да се бричат :o не знаеш какви се прават влакната после бричење? :^) Ти женско си сигурно? јас се надевам дека никогаш нема да имам потреба да ги депилирам рацете :doh: :whew:

14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Мене влакната на рацете ми се познаваат јас сум бела, а тие ми е темни, па така да сакам или не ги депилирам. И не ми се згуснати, и не ми растат толку брзо. Најнормално. :)

15. simce11

simce11 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    69
    Веќе две години како ѓи депилирам влакната на рацете,и не се покајав ми станаа поретки и побавно растат,со брич и со пена за 10 минути имам мазни раце. :)

16. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    Имам машинка за депелирање и сакам да се издепелирам на рацете, ке ја издржам болката ама проблемот е тоа жто ако после депилирањето за бргу време пак ке ми пораснат или пак нема да ми порастат ???? |( |( |( |( |(

17. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Колку брзо ќе ти пораснат, зависи од тоа колку ти се густи, и колку брзо ти растат и на останатите делови од телото.
    Јас ги депилирам со машинка кога ќе ми израснат неколку, па ги потфаќам почесто, не рачунам денови, не растат сите во ист ден ... :)

18. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас се депилирам со машинка, и како прво болката не е голема, а и не растат брзо, исто како депилација со восок :)

19. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Депилација на раце!!!

На рацете имам влакна кои ми се познаваат, и сакам да се издепилирам во домашни услови меѓутоа малку ми е страв поради тоа што имам слушнато дека ако се издепилираш влакната можат да ти станат многу по чести, и дебели. Друг проблем е што незнам со што да се депилирам, јас планирам со ленти, но дадете и вие некој предлог. И друго прашање е дали многу ќе ме боли поради тоа што влакната ми се малку поголеми. Дадете некој совет.

20. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Јас веќе 3-4 години се депилирам на рацете со машинка. Немав проблеми со влакната на рацете, не ми беа ептен густи, нормално значи, ама сакав да ги нема и се издепилирав. Не знам зошто грдо ми е некако да гледам девојче со влакна на раце. Исклучок ми се девојките кои имаат потемен тен а посветли влакна, па не им се познаваат многу.
    Во лето се средувам обично на 2-3 недели, може и месец, во зимските месеци скоро и да не го правам тоа, може на 2 до 3 месеци.