Сама се депилирам со депилатор на секои две недели. Првиот пат боли ама после тоа се навикнуваш и океј си е.
И јас со машинка.Арно ама ме боли многу и не ги отсранувам со време па ми се долги и му го ставам тој делот што е за понежни делови.Инаку нема да издржам.. А лоши ми се влакната, најверојатно ке почнам со креми.
Ги имам депилирано рацете со паста од шеќер а моментално ги депилирам со восок Silk roll on од галафарм
Јас ги депилирам со машинка и со восок.Со машинката е побрзо,а и секогаш ми е достапна.Со восок е поудобно бидејќи еднаш тргаш и скоро сите се вадат наеднаш и не остануваат А машинката можи и дополнително,ако останале некои
каде да најдам ваков восок? http://www.executive-shaving.co.uk/shav ... uppies.jpg Сте користеле ли..од каде колку пари.. како се употребува ??
Имаше таков од МеркурТрејд, најубав е јас само таков зимам после 100 вида пробани... порано кога зимав беше розев, но во последно време налетувам се на бел, а не можеш да знаеш каква боја е внатре додека не го отвориш, ама нема врска тоа ист квалитет е бојата му е само различна... кутичето е виолетово.
Можеби прашањево не е за тука но незнам каде да го поставам. На колку години почнавте со депилација на рацете?
На колку мислиш дека е потребно.... јас на пример на 12 години почнав со депилација на нозе, на 15 на надусници, а дури на 20 на раце, но реално не сум имала многу потреба но почнав со ласер да ги правам и веќе кога почнав да ги депилирам и продолжив, сега поцрни ми раснат и морам да ги депилирам.
Јас негде накај 22, 23 години отприлика. Ги депилирав со машинка, а сега ги депилирам со ленти. Побрзо ми е и поубаво дека ми прави и пилинг.
http://www.executive-shaving.co.uk/shav ... uppies.jpg Меркур Трејд е фирмата што го прави, восокот се вика Demax, нешто околу 100 до 150 ден е.[/quote][/quote][/quote] КАДЕ МОЖАМ ДА ГО НАЈДАМ?
Порано во Unique го имаше и во онаа аптека во Веро 2, и на уште неколку места го имам видено, по аптеки, поголеми супермаркети. Во космо знам дека го нема
имали посебна крема Veet за раце? и дали може да се депилира со кремата veet на раце и доколку може дали потоа се појавуваат поголеми и поретки влакна?
Нема посебна за раце, можеш со било која креме на Veet. Сум се депилирала неколку пати со крема и немам приметено некоја промена на влакната, но како и да е не се изретчуваат како што е случај со восокот или рол-он, затоа што не се вадат од корен. На некој начин, со крема е слично како со брич. За мене најдобар избор е депилацијата со Рол-он, или пак со ленти. Не растат брзо, што не е случај со кремата.
Јас ги депилирам рацете со машинка за депилација и ми се МНОГУ, МНОГУ изретчени. Со крема немојте да депилирате раце и надусници, кремата е слична на брич - не ги вади влакната од корен и за кратко време повторно растат. Користете ленти, восок или машинка.. Нешто што ќе ви ги извади влакненцата од корен.
Јагода, не ти искачаат поткожни влакна од машинката? Јас ги имам депилирано само нозете со машинка 2-3 пати и имав премногу поткожни, ми требаше многу време додека да ги доведам во ред нозете. А баш би сакала да пробам и на рацете, поедноставно ми изгледа од депилирање со восок или рол-он.
Не, немам проблем со поткожни влакна воопшто, а не ми излегуваат ниту мозолчиња. Краткотрајно црвенило само и толку. Инаку јас го користам Satinelle од Philips (Бела со тиркизни цветови - на интернет не можам да најдам слика) па веројатно има разлика од машинка до машинка. Кој знае?