Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација на раце

Дискусија во 'Тело' започната од Vesna89, 4 декември 2009.

?

Ги депилирате ли рацете?

1. Не

156 глас(а)
    25,3%
  2. Да

460 глас(а)
    74,7%
  1. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Сама се депилирам со депилатор на секои две недели. Првиот пат боли ама после тоа се навикнуваш и океј си е. :)

2. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    И јас со машинка.Арно ама ме боли многу и не ги отсранувам со време па ми се долги и му го ставам тој делот што е за понежни делови.Инаку нема да издржам.. :( А лоши ми се влакната, најверојатно ке почнам со креми. ;)

3. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Ги имам депилирано рацете со паста од шеќер а моментално ги депилирам со восок Silk roll on од галафарм :)

4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Јас ги депилирам со машинка и со восок.Со машинката е побрзо,а и секогаш ми е достапна.Со восок е поудобно бидејќи еднаш тргаш и скоро сите се вадат наеднаш и не остануваат :) А машинката можи и дополнително,ако останале некои :)

5. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    јас со машинка ги депилирам :)

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    5.887
  7. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Имаше таков од МеркурТрејд, најубав е јас само таков зимам после 100 вида пробани... порано кога зимав беше розев, но во последно време налетувам се на бел, а не можеш да знаеш каква боја е внатре додека не го отвориш, ама нема врска тоа ист квалитет е бојата му е само различна... кутичето е виолетово.

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    5.887
    Како се вика? колку пари?

9. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Меркур Трејд е фирмата што го прави, восокот се вика Demax, нешто околу 100 до 150 ден е.

10. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Можеби прашањево не е за тука но незнам каде да го поставам.
    На колку години почнавте со депилација на рацете? :)

11. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    На колку мислиш дека е потребно.... јас на пример на 12 години почнав со депилација на нозе, на 15 на надусници, а дури на 20 на раце, но реално не сум имала многу потреба но почнав со ласер да ги правам и веќе кога почнав да ги депилирам и продолжив, сега поцрни ми раснат и морам да ги депилирам.

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Јас негде накај 22, 23 години отприлика. Ги депилирав со машинка, а сега ги депилирам со ленти. Побрзо ми е и поубаво дека ми прави и пилинг.

13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    5.887
    http://www.executive-shaving.co.uk/shav ... uppies.jpg

Меркур Трејд е фирмата што го прави, восокот се вика Demax, нешто околу 100 до 150 ден е.[/quote][/quote][/quote]

КАДЕ МОЖАМ ДА ГО НАЈДАМ? ;)

14. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Порано во Unique го имаше и во онаа аптека во Веро 2, и на уште неколку места го имам видено, по аптеки, поголеми супермаркети. Во космо знам дека го нема ;)

15. pinkberry

pinkberry Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    564
    имали посебна крема Veet за раце? и дали може да се депилира со кремата veet на раце и доколку може дали потоа се појавуваат поголеми и поретки влакна?

16. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    91
    Нема посебна за раце, можеш со било која креме на Veet. Сум се депилирала неколку пати со крема и немам приметено некоја промена на влакната, но како и да е не се изретчуваат како што е случај со восокот или рол-он, затоа што не се вадат од корен. На некој начин, со крема е слично како со брич.
    За мене најдобар избор е депилацијата со Рол-он, или пак со ленти. Не растат брзо, што не е случај со кремата.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Јас ги депилирам рацете со машинка за депилација и ми се МНОГУ, МНОГУ изретчени.
    Со крема немојте да депилирате раце и надусници, кремата е слична на брич - не ги вади влакната од корен и за кратко време повторно растат.
    Користете ленти, восок или машинка.. Нешто што ќе ви ги извади влакненцата од корен.

18. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Не ги депилирам. Коа ке почнеш еднаш после обврска станува.. а и плави ми се, не ми се познаваат.

19. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    91
    Јагода, не ти искачаат поткожни влакна од машинката? Јас ги имам депилирано само нозете со машинка 2-3 пати и имав премногу поткожни, ми требаше многу време додека да ги доведам во ред нозете. А баш би сакала да пробам и на рацете, поедноставно ми изгледа од депилирање со восок или рол-он.

20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Не, немам проблем со поткожни влакна воопшто, а не ми излегуваат ниту мозолчиња.
    Краткотрајно црвенило само и толку.
    Инаку јас го користам Satinelle од Philips (Бела со тиркизни цветови - на интернет не можам да најдам слика) па веројатно има разлика од машинка до машинка. Кој знае? :?:

На Primrose.x му/ѝ се допаѓа ова.