Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација на раце

Дискусија во 'Тело' започната од Vesna89, 4 декември 2009.

?

Ги депилирате ли рацете?

1. Не

156 глас(а)
    25,3%
  2. Да

460 глас(а)
    74,7%
  1. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.521
    Мене мајка ми не ми дава да ги депилирам рацете (не ми се смејте :$ ) и мн. се нервира ко ке и зборам за рацете, до душа плави ми се и ги немам многу, само зависи под каква светлина сум, ми се потемни некад... и ми вика слушај ме, после ќе ми бидеш благодарна... :? :roll:

2. phoenix204

phoenix204 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    17
    Со Veet крема за брзо време растат и кога растат боцкаат. Не се задебелуваат но растат како свиткани некако, како бричени. Јас одам на депилација со восок. Е, кога немам време, пари, услови, со Veet ги депилирам. :)

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    На рацете ми се бледи и ретки влакненцата, така да со крема еднаш месечно...и мирна сум си.

4. problems94

problems94 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Ве молам некој да ми каже ако знае каде може да се најде восок за депилација во скопје и колку пари отприлика чини??
    Итно е, ви благодарам однапред.

5. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    Не знам на каков восок мисилиш, меѓутоа во аптека на Зегин имаше пред некое време, не сум сигурна за сега провери, а од Веро имам купено од оние што се како со ваљачњ што ги користат во козметичките салони на тоа цената му беше околу 170 денари но воопшто не сум задоволна од тоа иако добро го растопив многу брзо се ладеше и премногу ми стануваше на кожата. Јас се депилирам со машинче и раце и нозе. :D

6. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Јас се двоумам дали да почнам да се депилирам на раце. Не ми се познаваат многу и не ми се страшни бидејќи се плави, околу пола сантим ми се долги, но во последно време малку како да ми се згуснаа или мене така ми се причинува. |( Во лето речиси и не ми се познаваат. Е сега, се двоумам затоа што не знам дали после депилирањето ќе ми станат погусти и поцврсти...
    Ги гледам другаркиве што се депилираат, кога им растат им боцкаат како тие на нозете и мене тоа ми е поодвратно отколку да имаш не толку впечатливи влакненца...
    Инаку првпат ќе се депилирам на раце (ако се депилирам) и тоа ќе биде со шеќерна паста. Сепак знам дека е поубаво да имаш мазни раце, но ме плаши ситуацијата после депилација.
    Каков е случајот кај вас, има подобрување (ретчење) или не?

7. Evdoxia

Evdoxia Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    132
    Нема потреба да се плашиш. :)
    Еве јас конкретно се депилирам со ЛАДНА ДЕПИЛАЦИЈА (би ти ја препорачала и тебе и на сите други) ,така да со самото депилирање на рацете почнуваат да се ретчат и воопшто не боцка после депилирање т.е кога ќе почнат да растат.Така да воопшто немој да се двоумиш...доколку се одлучиш дека имаш потреба СЛОБОДНО стори го тоа... ;) :* :)

На russia7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Глупо ми е кога ќе видам девојки со влакна на рацете. Па мајка му стара девојче си издепилирај се, ако до толку неможеш со депилација па бричете се (што не препорачувам). Инаку јас се депилирам и не боцкаат влакната кога растат така да не се секирајте. Мислам дека влакната боцкат ако се бричеш.

На lana.del-rey му/ѝ се допаѓа ова.
  9. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    прво почнав со шеќерна паста па со восок после некое време,па практикував пинцета понекогаш и сега кога видов на една другарка какви е се секогаш рацете мазни и дека влакненцињата и растат поретко кога се бричи со бикче пробав и јас и сегаа не се каам вистина е.и не се погусти и поостри.

10. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    на почетокот и јас почнав со крема да депилирање но после си зедов депилатор и еве веке неколку години само со него и многу ми се изретчени влакната а немав многу кога почнав

11. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Со шербет:
    -9 големи лажици шеќер
    -9 мали лажици вода
    -2 лимонтуса
    Се вари на тивок оган додека да се добие боја на мед.
    Како ленти користам бели листови од А4 формат, ги сечам лепам, тргам и амин. Ниту мозолчиња ниту мака, ниту болка, ниту влака 1 месец. Полесно и поефтино здравје. (инаку со оваа количина смеса ми стига и за нозете, потколеници) Влакната стануваат поретки и помеки со текот на времето.

12. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    Јас како детиште на 12 мислам години го зедов бричо и ги избричив рацете налет тоа сета се испосеков незнам што ми сечеше главата... :lol: после почнав со крем за депилација ама пак брзо растат и сега со ленти... ја прашував една братучедами рече таја на секое тужирање со брич се бричела на раце незнам како не и се здосадува.. :lol:

13. pinkberry

pinkberry Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    564
    си купив крема за депилација ама сега некако ме страв да пробам,вчера пробав малку и ми успеа ама ми е страв да не ми се појават погусти и подебели влакна

14. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Незнам зошто ама кај девојче најгрдо ми е кога ќе видам огромни црни влакна на рацете или брк :fubar:
    Особено важи за гркињите, убави во фаца, се е супер и на каса кога ќе им ги видам влакната ми се гади.
    Јас би им дала совет на младите девојчиња кој имаат светли влакна и не им се познаваат да не ги депилираат, а уште пострашно е да ги депилираат со брич или крема.Веќе кога решиле нека си ги направат со восок за да излезат од корен и да се проретчат.Мене лично најубаво ми е чуството кога ми се рацете тазе издепилирани и мазни. :)

На cvetce93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Јас пред скоро 2 недели ги депилирав со veet крема,а потоа ги поминав и со брич.Верувале или не,еве после 2 недели веќе сега почнале да ми растат,а не гледам ни некоја промена во влакната.Не ми се ни погусти ни поцврсти.

16. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас едно време ги депилирав или дома со депилатор или на козметичар со восок, ама сега од кога ја открив шеќерната паста Сесу не ја менувам за ништо. Прво нозете ги правев и изгледа од прв пат лоша техника за еднаш ми стигна, си купив уште едно и рацете ги направив и ми остана повеќе од пола. Милина... Само си се галам :D
    Како што кажаа, нешто најодвратно ми е девојче со влакна огромни црни на рацете, колку и да е убава на лик, ако и се такви рацете одма некако :puke: , како да не води грижа за себе одма ми асоцира :^)

17. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Почнав со кремата на слик мислам беше првиот пат, но второ пат кога пробав се нафрлав премногу бев црвена на рацете и ме чешаше од тогаш не ја користам ни за на нозе.Сега си одам на козметичарка си немам галје тазе мазно.

18. SweetY65

SweetY65 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Имам влакна на рацете и тоа премногуу не сум иста со другите девојчиња сакам што побрзо да се ослободам од нив ве молам кажете ми нешто за лесен начин да се ослободам од нив !! кажете ми ве молам

19. SweetY65

SweetY65 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    so depilatorr mnoguu boli gi korne mi e strav da probamm nzz.. :\ VASE mislenje????? :(

20. SweetY65

SweetY65 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    kak0 e so rol onot gi vadi od koren boli li?????????