Се депилирам со депилаторче Филипс, а понекогаш и на козметичар со восок и ленти. Во секој случај, брич на раце не доаѓа во предвид.
женски да ве прашам нешто сакам да се издепилирам со депилатор на раце за прв пат ама незнам дали ќе ми помини црвенилото до утре ??? хелп
Има една таква тема, може ќе најдеш нешто. Мене до сабајле ми проаѓа, ама секој си е различен http://forum.femina.mk/threads/Црвени-точки-после-депилација.8322/
Јас се депилирам на раце ама никогаш не ми искачало ништо.Стај ги рацете после под ладна вода и кога ќе се исушат стави бебешка пудра за секој случај.
За црвенилото само ладна вода и масло од кантарион помага многу, јас тоа користам. Немам искуство со камилица масло, мада мислам и тоа би било од полза.
Јас досега само со депилатор ги имам депилирано и со ленти, ама со депилатор ми е полесно некако, црвенило ми се нема појавено засега.
Се депилирам со восок секој месец одам кај козметичар ми се појавува црвенило но брзо исчезнува сум пробала и со шеќерна паста и депилатор ама пак е исто
Еве јас со што ги депилирам рацете и ми излегува црвенило но ги мачкам со крема и поминува.. Јас го зедов 1700ден пред 5 години и супер ми е со него
Па јас се средувам со крема на veet задоволна сум набрзина оди...ќе се намачкаш,чекаш 4-5 мин и ајде под тушот...после сум како бебенце мазна
Бев на депилација и сега сум лом. Мачкам хидратантна крема, ги мијам рацеве ама пак ми се лом. Како да го смирам црвенилово и брункиве вејќе изгледа премногу грозно. Фала ви однапред.
Не мачкај никаков лосион, никакви масла и никакви креми. Можеш само да натапкаш бебешка пудра или да ставиш алое вера гел за да ти се смири црвенилото. Алое гелот лади, би требало да се смири воспаленото. И мене ми се прави скроз исто, само алое ме спасува.
Јас немам многу влакна на раце ама сепак сакам да ги извадам тие што ги имам. Дали има некаков проблем ако одам на депилација во козметички салон или исто како и на нозе?
Години наназад си го користам депилаторов на Филипс и сум презадоволна. Со текот на времето кожата ми се навикна и сега ниту црвенило ниту ништо не ми се јавува, како да не сум се депилирала а исто така и влакненцата се изретчија и станаа скоро незабележителни.
Нема да има никаков проблем да ти ги извадат влакненцата со восок, без разлика што се малку. Слободно оди на козметичар.