Дечки знам дека е за раце темава, но дали неко би можел во Скопје (Центар, Кисела Вода, Аеродром, Карпош) да ми препорачате студио за обликување веѓи? Ама стварно да е добро
После депилирање ми излаваат многу мозолчиња што да ставам за да не излегуваат? Се депилирам со депилатор.
И јас се депилирам со депилатор но немам таков проблем. Можно е да ти се прават поткожни влакна, од тоа да се мозолчињата. Од повеќе имам слушнато дека баш од депилатор ова им се случува. Обиди се да се депилираш некој период на друг начин со ленти или восок на пример.
Е од депилатор излегуваат такви мозолчиња. Знам по мене, ако имаш осетлива кожа, да. Со ленти пробај, мислам восок ролон и со траки. Јас така се депилирам сама дома и нозе и раце. И после депилација стави си бебешка пудра или масло. Намалува црвенило. Јас од Алверде си земав.
Немаше едно време, сега пак почна да има мозолчиња. Ми се појавуваат само над лактовите од напред. Порано само ми станеше кожата црвена и за неколку саати ми поминеше.
И кај мене понекогаш се јавуваат но ги снемува за брзо време. Купи си млеко за после депилација и откако ќе се намачкаш стави и бебешка пудра.
Женски, вие што имате полицистични јајници или тироидна, какви ви се влакната по депилација? Имам прилично темни влакна на рацете ама меки, но ми викаат дека ако ги тргнам ќе бидат црни и јаки. Може тука или во порака да ми пишете