Ги депилирам да,не дека имав нешто многу,ама онака поубаво јас се осеќам. И по депилацијата,не ми растат многу,не се ни приметуваат,така да и да ги пропуштам едем,месец,па и два и поише не е ништо страшно
Ги депилирам секој месец со депилатор.Веќе подолго време така ги депилирам,се навикнав,а и поубаво ми е.Не дека имам многу влакна,ама поубаво ми е така кожата на рацете,мазна и педантна
Се согласувам со тебе. Мразам најмногу на свет влакна , немам многу, но не сум ни без ич така да сметам дека денес на ова време е невкусно да ти се познаваат големи влакна по рацете, како што е случај кај некои . Јас ги депилирам рацете со депилатор веќе 3 години и сум задоволна, навистина кожата е помека и понежна.
Си ги депилирам рацете уште пред 5 години и си ги депилирам со депилатор и тоа двапати месечно не ми растат бргу и не ми се мн познааваат
Депилирам раце редовно секој месец,5-6 години наназад,со топол восок обично и ептен ми е убаво.А и изретчени ми се влакната,доста се приметува на одредени делови од рацете.
Пред да ги депилирате рацете со машинка, ленти, депилатор се мачкате со нешто или откако ќе ги извадите? Планирам деновиве да ги извадам влакната на рацете, многу малку имам но сакам да пробам па ми треба совет
Па мене на козметичар пред депилација ништо не ми ставаат,а после тоа ми ставаат пудра Бекутан и толку
Ако имаш малку тогаш воопшто не се депилирај зошто ќе почнат да ти растат .. Или ако веќе се одлучуваш за тоа тогаш не се депилирај секој месец него скокај еден па депилирај се Инаку и на мене откако ќе ме издепилира ми става крема некоја , пред тоа не .
Јас се депилирам со топол восок, не ме мачка со ништо претходно, само после тоа со бебешки некој или пудра во прав. Инаку пред секоја депилација, мислам дека е најдобро да си се истушираш за да се отворат порите и помалку да боли...Јас така практикувам, ако е случајно штетно, нека кажи некој
Кате и јас тоа и го кажав , нема потреба ако има малку или и се мали . Инаку Дарла , и јас пред депилација се бањам за да не ме боли многу и помага малце од малце . Не сум слушнала дека е лошо .
Па затоа од лично искуство и кажувам ако нема потреба нема што да се малтретира Јас се зафркнав што почнав да ги депилирам рацете -а немав многу ама ете сите другарките се депилираа и немаа ич па зошто јас да имам (глупачка сум билаа) и плус првото време со Veet крема за депилација почнав ( а со крема е исто како со брич ,само што нема да се исечеш) и ми се згустија влакната и подолги ми растеа во последно време си одам на козметичар со восок и забележувам дека поизретчени се колку толку Сега сакам депилатор да си купам ама незнам колку е корисно тоа дали се изретчуваат влакната ? и на колку време растат ? ако користи депилатор некој нека пише
Јас користам депилатор, и еднаш на месец и пол ги депилирам, и јас имам забележано дека ми се ретчат. Инаку и јас имам слушнато дека поубо е да се депилираш ако се имаш пред тоа истуширано не само за рацете и за нозете поубо е, и после депилацијата пудра бекутан клавам, а некогаш и павловичева.
И јас користам депилатор веќе 4 години и искрено сметам дека малку ми се изретчени влакната. А за тоа на колку време се депилираш, зависи од тоа колку влакна имаш и дали ти растат брзо. Јас на пример имам повеќе влакна и брзо ми растат, и на коса и секаде , па рацете ги депилирам на месец дена. Инаку јас пак секогаш ги депилирам пред туширање, и после тоа си ставам млекце за тело, значи не користам ништо специјално. Со текот на времето се навикнуваш, како и секоја депилација и болката за време на депилирањето се намалува, да не речам исчезнуваа, а и денес не се скапи многу депилаторите така да јас би ти препорачала
Прв пат ги депилирав со восок, една другарка ме депилираше, после некое време одев на козметичар, а сега скоро 3 години сама си се депилирам со депилатор, не ме боли воопшто, имав ужасно многу црвени точки и до пред некое време имав и подкожни влакна. Сега еднаш неделно правам пилинг со кафе, сол и шеќер и последниов пат кога се депилирав немав Во последно време ставам и павловичева и немав црвени точки
pa imam mn malce vlakna na racete megjutoa sakam da sum si sredena i pedantna.a isto taka mn me boli so vosok i so masinka i si resiv na sekoi 5-6koga ke im udram eden bric na racete abe super mazni ko staklo a ne me ni bockaat racete zs posle toa stavam mleko za telo od Dove ili Nivea i top mi e [mod-kirilica:18j1i35f][/mod-kirilica:18j1i35f]
Треба да ме депилира сестра и за првпат на раце утре со депилаторот ..страв ми е на раце sigurno boli..
Влакна на дланките и јас имам влакна на дланките ги депилирам а понекогаш знам да ја земам пинцетата и со неа да ги фатам