Влакна на дланките јас имам светол тен и влакната ми се бели,и поради тоа не ми се познаваат речиси воопшто ниту на дланки,рацеи нозе.ги остранувам влакната исклучиво на нозе,интима и раце до лакт понагоре не.на дланките не ги депилирам,но кога еднаш бев на козметичар ми ги издепилираа и на дланките и ми беше потоа малку страв да не ми се појават многу влакна но по 1 месец си израснаа онолку колку што имав и претходно.сега не ги чепкам оти речиси и немам а и не се познаваат.
На раце се депилирам со шербет и не ме боли,сакам и за на нозе ,ама таму ке ме боли многу и немам храброст.
На козметичар. Не ме болеше многу, скоро и да не осетив. Истовремено и на друго место ме депилираа. Две ме работеа (колку перверзно звучи ова). Единствено што ми пречеше е што девојката која ме правеше на раце не беше нешто многу упатена во тоа што како треба да прави, но важно мазна излегов.
Мајка ми не учеше мене и сестра ми НИКАКО да не чупаме веѓи и да не депилираме раце. Секако јас не ја послушав и не се каам! Факт е дека имам убави веѓи, но факт е и дека мора малку да се средат/обликуваат. За депилацијата на раце пак, реалноста е дека јас имав поприлично многу влакна на рацете. Еве веќе 6 години како чат-пат (кога ќе забележам дека почнуваат да растат) ги депилирам со машинка за депилација. Еднаш оставив скроз да пораснат за да проверам дали се изретчиле, бев воодушевена од она што го видов. Беа значително изретчени. Сеуште ги депилирам, не би било срамота сега веќе и ако престанам да го правам тоа, но многу по убаво се чувствувам со мазни раце а и веќе навика ми е.
Машинка за депилирање спас против восочни мозолчиња на рацете.Брзо и едноставно ама боли по малку. Првпат кога ги издепилирав на козметичар ми се направија мозолчиња па потоа дома си ги правев.Имам пробано и со восок ама повеќе време ми одзема.
Ve molam za Pomos.... Znaci jas kako mala sum zemala bric i kaj sum stignala sum gi izbricila vlaknata niz celoto telo I sega imam golem problem vlaknata mi rastat kako na majmun neznam sto da pravam navistina Neznam kade da se obratam a i stram mi e da Im kazam na drugarkite i da gi prasam sto da pravam Ve molam za pomoss Plsss<3 Pozdravce mwa [mod-kirilica:246763oi][/mod-kirilica:246763oi]
и јас имам ваков проблем само што не сум се избричила доброволно туку ме бричеле поради они ланѓузи што ги викаат - пердувчиња и не можам да ти кажам каков ми е грбот и стомакот ме запустиле скроз. раце нозе и меше ај некако ќе ги издепилирам али грбов како ? плус баш на пределот кај вратот па надолу ми се. така да планирам да си закажам депилација само за грбот па не може ова вака кога ќе дојде лето туку дајте бе отворете еден салон ФЕМИНА па да се собереме да се издепилираме нашминкаме исплачиме насмееме да ни олесни на сите
Leleee siroti niee Jas sakam da si soberam pari i da napravam laserska depilacija barem na stomakot racete i nozete ama dodeka da soberam pari ke puknamm stvarno katastrofa e be lelee dajjj pomagajtee be lugee so da pravime <3
Немој да се лажеш да даваш пари за ласерска, само џабе пари ќе фрлиш, две мои другарки беа, ако сакаш ќе ти ги дадам нивните емаилови па прашај ги нив лично, отиди си на шеќерна депилација во Александрија, јас таму редовно се депилирам и сега рацете на два - три месеци ги депилирам, стомак исто така, е за нозе си идам еднаш месечно, а влакната скроз ми се изретчени. Инаку тоа со ласер превара жива.
Мене многу ми се исретчија откако ги депилирам со вит крема,инаку порано со машинка ги депилирав ...сега може побрзо ми никнуваат на 2недели,ама ми се јави проблем-околу рамото-бидејќи и таму ставав ми се јавија многу ситни како брунчиња ,и тоа не неколку туку мнооогууу, инаку откако се издепилирам никогаш на рацете не ставам ништо зошто така сум чула 24часа ништо не се става...читам дека била добра бебешката пудра па ќе пробам... Еве сега на тие ситни брунчиња им ставам течна пудра веќе 10 дена малку се смирија ама пак ги има многу,ставав и хлорамфеникол ама од него не ми помогна ништо
Со години ги депилирам со восок и веќе скоро и да немам. Скроз се изретчени и дома ги средувам за 10мин со една вит лента, 2те раце
Ги депилирам рацете веќе 5 години, немав некоја голема потреба од истото, но мзано си е мазно Почнав да ги депилирам со шеќерна паста, па така се депилирам до ден денес. Многу ми омекнаа и ми се изретчија па сега се депилирам на два месеци. Еднаш се имам издепилирано и со Вит крема за депилација, но искрено воопшто не сум задоволна од истата, бидејќи ефектот е моментален и сум скептик за такви хемии
shana izvini ama sakam da te prasam neli premnogu te boli so elektricen depilator? kako da gi korne... [mod-kirilica:3ajutsl2][/mod-kirilica:3ajutsl2]
^ Иако прашањето беше за Шана наменето, ќе си земам за право да кажам дека и јас во последно време со депилаторче ги средувам рацете и супер ми е. И не, не боли. Првиот, вториот пат само можда, дури да се навикнеш на болката. Ништо страшно.
Ги депилирам рацете веќе 5 години и секогас одев кај козметичар,проблемот е тоа сто сега не сум во состојба да платам 70 евра кај тукасните козметички студија па си купив депилатор електричен.Ги издепилирав нозете ај некако стискав заби ама ептен ми е страв дури и на помислата да ги издепилирам рацете,гледам дека повеќето го прават тоа па ајде мозеби ке престрасам но имам едно друго прасање,за девојките сто се депилираат со депилатор:мене ми се појавија гнојници како брунчиња на местата кај сто се депилирав ми се надразнува козата дали користите и сто после третманот? благодарам и секоја чест на храбрите и мазохистите