Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација на раце

Дискусија во 'Тело' започната од Vesna89, 4 декември 2009.

?

Ги депилирате ли рацете?

1. Не

156 глас(а)
    25,3%
  2. Да

460 глас(а)
    74,7%
  1. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    јас епилатор користам :)
    и најмалите влакненца ги фаќа :D
    btw, Grundig користам ;)

2. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    Јас се депилирам со депилатор и супер ми е, само понекогаш ми излегува по некоја бубуличка ама поминува, битно мазничка сум си :lol: :)

3. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    И јас раце депилирам со депилатор и раат сум три недели :)

4. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    понекогаш со депилатор од цептер, а почесто со силк рол он се мачкам цели раце и вадам така поретко ми растат и до сега ништо не ми се појавило ниту црвенило ниту брукички, во глобала годипно ми се фаќа 7 8 пати депилирање на раце, не се депилирам редовно на месец, месец и пол кога како!

5. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    мислам дека ништо не и е на кремата ако има рок на употреба може да ја користиш.Сепак прво пробај малку за да видиш како ќе делува

На Sunday-Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Рацете ги депилирам со восок, баш денес ги издепилирав па си ставив бебешка пудра од Oriflame. Најдобро е со восок пробајте!!

7. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    аха и јас така си мислев ама викам 4екај да прашам фала сепак :*

8. KATHARINA

KATHARINA Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки!

Јас сум нова на форумот, видов дека се мислат многу да одат на ласерска депилација и се мислат дали ќе им се исплати и дали ќе биде трајно... И неможев да издржам а да не ви дадам совет. Од лично искуство ви кажувам, веќе пола година одев кај Анчевски, на 6 третмани колку што е предвидено, и АПСОЛУТНО СЕ Е ЛАГА ДЕКА Е ТРАЈНА ДЕПИЛАЦИЈА. По пола година и редовни третмани го оставив лицето да ги цепкам влакната и катастрофа, сите и дебелите дури и најсветлите влакненца сите ми излегоа на виделина. Ќе умрев од нервоза!!!! :devil: Заслужуваат да ги тужам!!! Во текот на третманите, 10 дена по третманот, си паѓаат влакната ама по многу малце и кога ќе паднат, после неколку дена пак си растат истите. КАТАСТРОФААААААААААА!!! Аир да не видат од тие пари што ги зимаат од луѓето! Срам да им е!
    Инаку, морам да ви кажам и тоа дека направив и хормонален тест, за да се уверам и немав апсолутно ништо... значи се беше нормално со моите хормони и немам полицистични јајници! Значи не е ни до тоа!
    Ви кажувам се е лага! Немојте случајно да се зафркнете како јас!
    И конечно се одлучив да идам на депилација што претходно не сум ја пробала, а тоа е шеќерната депилација. Сите се фалат, а влакната со редовна депилација многу се изретчуваат и стануваат многу меќи.
    Се надевам дека ке ви помогне мојот совет!

Позз... ;)

9. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    јас си ги депилирам рацете со восок во козметички салон за 150 ден и раат сум си месец дена супер ми се мазнички :D

10. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Јас се депилирам со шекерна депилација во домашни услови :) не се прави лом да се улепиш цела и се околу тебе како со восок (топол).
    Еве што е потребно :
    6 супени лажици шекер
    2 супени лажици вода
    1 лимонтос
    крпчиња од стара постелнина исечени на ленти
    плинско
    -во тенџерче се става шекерот и се топи да добие карамел боја и се додава водата лимонтосот зовривува уште малку но пазете да не фати многу темна боја треба да биде бакарна.Се остава да се олади до степен кој што можете да го издржите на кожа и потоа со дрвена лажица се нанесува на кожа се става крпчето и кга ќе олади само влечете(кога ќе завршите со депилација крпчињата се исперуваат рачно и повторно се користат за наредна).Мене многу многу ми одговара нити бубулички ниту чешање...Се надевам дека ке помогнам на некого .. :) Поззз

На Angel-Wings му/ѝ се допаѓа ова.
  11. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Јас се депилирам со депилатор или со шекерна депилација. Зависи како имам време, ако ме мрзи да правам восок со шеќе тогаш земам депилаторот и за 15 мин су готова, но кога можам и не ме мрзи практикувам шеќерна депилација во домашни услови бидејќи така подолго време сум на раат :)

12. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    И рацете
    и мишка
    депилирам со машинка на Филипс, за доле сега за сега чекам одговор за некој салон кој користи шекерна паста во запаи и исток( хе еххе ехе викендов одам на гости и во Штип и во Гостивар, па ако знаете некој инфоооо ме ПЛССС :wasntme: може и ЛП)

13. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Како што сфатив зборуваш за депилација на лице :?: додека темата е депилација на раце. Истиот коментар е напишан во три теми по ред, не се сеќирај и од прва можеме да разбереме.

14. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    за срека немам темни влакна и нема потреба од депилација

15. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    80
    Не ги депилирам рацете воопшто, бидејќи и онака по цело тело имам многу малку влакна.. а на рацете многу малце и тие не се познаваат.. а имам една другарка која на рацете брич секој ден му мава и зимата случајно ко ја видов неизбричана косата ми се крена.. санкир мајмун :^)

16. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    иако немам темни влакна сепак ги депилирам...сакам да си бидам мазничка нон стоп

17. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    И јас редовно ги депилирам рацете со топол восок на козметичар, ама девојки пак се соочувам со истиот проблем како кај надусниците! Од внатрешната страна на лактот секогаш после депилацијата ми излегуваат ситни бубулички кој веке наредниот ден се мн мали гнојаници, иако козметичаркава одма ми става бекутан пудра во прав, и после ме мачка со алое вера крема! Не знам веќе како да се справам со нив, не е дека се големи ама ми пречат, после депилацијата 2 3 дена ги имам на раце (само на погоре потенцираното место), и нормално носам блузички до долги ракави па макар и надвор да е +40. Нешо советче м? :)

18. tweety54

tweety54 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    18
    a zaso ne si gi blansirate???? ja taka si praam...bas uspeva i plus nema da imate posle problemi so zgusnuvanjeto....
    [mod-kirilica:1hxd2l2y][/mod-kirilica:1hxd2l2y]

19. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Да не е случајно до восокот?? Моја другарка со години одеше на исто место да се депилира и секогаш имаше црвенило, точкички додека не изникнат влакната. Во салонот постојано и збореа дека има многу нежна кожа и дека секогаш ќе и реагира така. Пред некое време случајно смени салон и не и се појави апсолутно ништо, сега редовно оди таму и нема проблеми. Не е сегде ист восокот, верувај! И плус како пудра, па крема после тоа :?: Јас се депилирам со депилатор и после обавезно ставам само пудра за тело, ништо друго. До сега само првиот пат кога ги издепилирав рацете имав алергија со месеци и не ги депилирав долго, но после тоа продолжив и веќе не ми се појави.

20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.324
    Пробај со ролон да се депилираш,тие не се како восокот,на природна база се.Јас така се исфрлав на нозете,ама со ролон веќе не.