Јас се депилирам со депилатор и супер ми е, само понекогаш ми излегува по некоја бубуличка ама поминува, битно мазничка сум си
понекогаш со депилатор од цептер, а почесто со силк рол он се мачкам цели раце и вадам така поретко ми растат и до сега ништо не ми се појавило ниту црвенило ниту брукички, во глобала годипно ми се фаќа 7 8 пати депилирање на раце, не се депилирам редовно на месец, месец и пол кога како!
мислам дека ништо не и е на кремата ако има рок на употреба може да ја користиш.Сепак прво пробај малку за да видиш како ќе делува
Рацете ги депилирам со восок, баш денес ги издепилирав па си ставив бебешка пудра од Oriflame. Најдобро е со восок пробајте!!
Здраво девојки! Јас сум нова на форумот, видов дека се мислат многу да одат на ласерска депилација и се мислат дали ќе им се исплати и дали ќе биде трајно... И неможев да издржам а да не ви дадам совет. Од лично искуство ви кажувам, веќе пола година одев кај Анчевски, на 6 третмани колку што е предвидено, и АПСОЛУТНО СЕ Е ЛАГА ДЕКА Е ТРАЈНА ДЕПИЛАЦИЈА. По пола година и редовни третмани го оставив лицето да ги цепкам влакната и катастрофа, сите и дебелите дури и најсветлите влакненца сите ми излегоа на виделина. Ќе умрев од нервоза!!!! Заслужуваат да ги тужам!!! Во текот на третманите, 10 дена по третманот, си паѓаат влакната ама по многу малце и кога ќе паднат, после неколку дена пак си растат истите. КАТАСТРОФААААААААААА!!! Аир да не видат од тие пари што ги зимаат од луѓето! Срам да им е! Инаку, морам да ви кажам и тоа дека направив и хормонален тест, за да се уверам и немав апсолутно ништо... значи се беше нормално со моите хормони и немам полицистични јајници! Значи не е ни до тоа! Ви кажувам се е лага! Немојте случајно да се зафркнете како јас! И конечно се одлучив да идам на депилација што претходно не сум ја пробала, а тоа е шеќерната депилација. Сите се фалат, а влакната со редовна депилација многу се изретчуваат и стануваат многу меќи. Се надевам дека ке ви помогне мојот совет! Позз...
јас си ги депилирам рацете со восок во козметички салон за 150 ден и раат сум си месец дена супер ми се мазнички
Јас се депилирам со шекерна депилација во домашни услови не се прави лом да се улепиш цела и се околу тебе како со восок (топол). Еве што е потребно : 6 супени лажици шекер 2 супени лажици вода 1 лимонтос крпчиња од стара постелнина исечени на ленти плинско -во тенџерче се става шекерот и се топи да добие карамел боја и се додава водата лимонтосот зовривува уште малку но пазете да не фати многу темна боја треба да биде бакарна.Се остава да се олади до степен кој што можете да го издржите на кожа и потоа со дрвена лажица се нанесува на кожа се става крпчето и кга ќе олади само влечете(кога ќе завршите со депилација крпчињата се исперуваат рачно и повторно се користат за наредна).Мене многу многу ми одговара нити бубулички ниту чешање...Се надевам дека ке помогнам на некого .. Поззз
Јас се депилирам со депилатор или со шекерна депилација. Зависи како имам време, ако ме мрзи да правам восок со шеќе тогаш земам депилаторот и за 15 мин су готова, но кога можам и не ме мрзи практикувам шеќерна депилација во домашни услови бидејќи така подолго време сум на раат
И рацете Спојлер и мишка депилирам со машинка на Филипс, за доле сега за сега чекам одговор за некој салон кој користи шекерна паста во запаи и исток( хе еххе ехе викендов одам на гости и во Штип и во Гостивар, па ако знаете некој инфоооо ме ПЛССС може и ЛП)
Како што сфатив зборуваш за депилација на лице додека темата е депилација на раце. Истиот коментар е напишан во три теми по ред, не се сеќирај и од прва можеме да разбереме.
Не ги депилирам рацете воопшто, бидејќи и онака по цело тело имам многу малку влакна.. а на рацете многу малце и тие не се познаваат.. а имам една другарка која на рацете брич секој ден му мава и зимата случајно ко ја видов неизбричана косата ми се крена.. санкир мајмун
И јас редовно ги депилирам рацете со топол восок на козметичар, ама девојки пак се соочувам со истиот проблем како кај надусниците! Од внатрешната страна на лактот секогаш после депилацијата ми излегуваат ситни бубулички кој веке наредниот ден се мн мали гнојаници, иако козметичаркава одма ми става бекутан пудра во прав, и после ме мачка со алое вера крема! Не знам веќе како да се справам со нив, не е дека се големи ама ми пречат, после депилацијата 2 3 дена ги имам на раце (само на погоре потенцираното место), и нормално носам блузички до долги ракави па макар и надвор да е +40. Нешо советче м?
a zaso ne si gi blansirate???? ja taka si praam...bas uspeva i plus nema da imate posle problemi so zgusnuvanjeto.... [mod-kirilica:1hxd2l2y][/mod-kirilica:1hxd2l2y]
Да не е случајно до восокот?? Моја другарка со години одеше на исто место да се депилира и секогаш имаше црвенило, точкички додека не изникнат влакната. Во салонот постојано и збореа дека има многу нежна кожа и дека секогаш ќе и реагира така. Пред некое време случајно смени салон и не и се појави апсолутно ништо, сега редовно оди таму и нема проблеми. Не е сегде ист восокот, верувај! И плус како пудра, па крема после тоа Јас се депилирам со депилатор и после обавезно ставам само пудра за тело, ништо друго. До сега само првиот пат кога ги издепилирав рацете имав алергија со месеци и не ги депилирав долго, но после тоа продолжив и веќе не ми се појави.
Пробај со ролон да се депилираш,тие не се како восокот,на природна база се.Јас така се исфрлав на нозете,ама со ролон веќе не.