Депилација на стомак

Дискусија во 'Тело' започната од k.broken, 6 јуни 2010.

1. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    И јас забележав некои црни влакненца на стомакот, одма под папокот. Пробав да ги тргнам со ленти ама не излегоа. |(

И сега можи беа многу мали, ќе пробам со топол восок по неколку дена. Ама многу имав црвенило и како мозолчиња ми се појавија и никако не исчезнуваа. Да не знаете што треба да ставам за да не се случи тоа повеќе? И, подобро е со топол восок или нема врска?

2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Јас се депилирам со топол восок и можам да ти кажам дека е доста ефикасно. Ми трае и по цел месец, не ми растат многу брзо. Е сега, моето искуство е такво, незнам дали кај тебе ќе биде исто, но пробај, неможеш ништо да изгубиш.
    Црвенилото и мозолчињата се појавуваат и кај мене, и тоа повеќе кога се депилирам со ленти, а не со топол восок. Затоа мислам дека со топол восок е подобро. :)

3. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Утрово и јас ги тргнав со топол восок, се излезе. :rofl: :rofl: Повеќе со ленти-нема шанси!! Немам сега мозолчиња, само малку црвена кожата ми е, се надевам ќе помине. Па, ќе видиме до кога нема да пораснат. :)

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.805
    Допаѓања:
    145.397
    Само со топол восок, не е штетно, болката е издржлива и влакненцата потоа не растат како боцки. :)

5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Мене досега на стомакот после депилација со топол восок не ми излегле мозолчиња .. не се секирајте :lol: И не боли ич а споро растат и помалку се :)

6. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Јас не сакам да ги депилирам, па затоа сакам да почнам да ги белеам. Може некој да ми каже со каков хидроген се белеат и колку често? :)

7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Имаш во аптека 3%, 6%, 9% И 12% хидроген. порано користев 9%, ама не знам што ќе постигниш со белеењето??? Најдобро стави топол восок, како што кажаа претходните девојки, лесно е, не боли многу, а растат побавно и помалку ;)

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    Само со топол восок си ги вадам и супер ми е до сега не сум имала проблем со болка или некакво исфрлање,но се зависи и од восокот дали ти одговара на кожата...а за мозолчиња ако ви се појават добро е да ги мачкате со течна талк пудра (онаа за сипаници) од аптека и брзо поминуваат :D

9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    8.678
    девојки јас сум од ск и сакам да прашам од кај го купувате то восок за топла депилација и која цена е?

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  10. K-a-t-e-n-c-e

K-a-t-e-n-c-e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    32
    го има баш во сите поголеми маркети во деловите за козметика под најразлични имиња, во ролони или пак во кутивчиња, а исто така можеш и во аптека да го најдеш.

11. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.467
    Планирам со топол восок да ги средам, па ќе видиме.

12. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    До сега не сум го депилирала стомакот ама сега забележувам дека имам на некои делови поизразени црни влакненца, како што прочитав од вашите постови заклучив дека најдобро е со топла депилација ...па ме интересира со каков топол восок ги депилирате ( добар ли е оној Силк?)
    и дали преферирате во козметички салон или во домашни услови?...додајте и некоја информација плус, не ми е на одмет и така не сум доволно искусна со самостојно депилирање .. :)

13. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    Имаш во аптека 3%, 6%, 9% И 12% хидроген. порано користев 9%, ама не знам што ќе постигниш со белеењето??? Најдобро стави топол восок, како што кажаа претходните девојки, лесно е, не боли многу, а растат побавно и помалку ;)[/quote

За белеење би ти препорачала хидроген 3% млечен(30 денари),најслаб е,од аптека ке си земеш бланш(прашок,имаш од 20грама-40 денари и од 50 грама-80 денари,ама за стомак ти е доволно од 20 гр.) и ваков хидроген.Правиш смеса ко за шатирање на коса,и нанеси го слободно на стомак или кај сакаш,ама,држи го неповеке од 3мин,мах 4 :!: .Ако имаш чуствителна кожа,држи го 2 мин,а ако сепак се појави црвенило,после туширање,намачкај со млеко.не е опасно :)

14. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    Па можеш и сама воопшто не е тешко и е брзо. јас се депилирам со силк ролонот и е доста добар редовно го употребувам и воопшто не е скап

15. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Ми испадна ненадејно да одам до Охрид, и во брзањето немав ништо друго при рака освен брич. Од еднаш може да ми се направат влакненцата погусти и потврди? :^)

16. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    8.678
    хммм не ми текнало да погладнам баш ќе побарам сакам да пробам дома да се издепилирам

17. macencetoo

macencetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    3
    се издепилирав прв пат со депилаторче и мн ми е убо сега ммммм мазно

18. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.654
    Депилатор таму нема шанса, пробав еднаш и очите мислам дека како на Том на федери ќе ми излетаат :whew: .
    Златен восок, јас користам оној што е Силк како рол-он, со него го депилирам стомакот и надусниците, и воопшто не ме боли. Страв ми е да ја повлечам лентата но стискам машки заби :doh: и готово-мазно е.

Е сега мене после депилација ми се исфрла стомакот, поточно таму кај што сум се депилирала, не веднаш туку наредниот ден, со онакви ситни црвени топчиња и тие ми стојат 2-3 дена и се губат после тоа. Но јас стомакот го депилирам редовно само преку лето, зошто нели маички па може да се поткрене маичката и оп влакната на мегдан :puke: не иде грдо е.
    А во зима еднаш или два пати ако се издепилирам немам многу и + цело време со боди, дуксери, туники и никој не ми ги гледа( освен Петко :$ ).

19. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    720
    Вчера се издепилирав баш, со депилатор. Под папокот немам гајле, ама сега ги потфатив и тие малце над папокот и сега имам такви црвени точкички што чешкаат, се надевам според постов на Најубава дека за 2-3 дена ќе ги снема :D

20. AzSxDc

AzSxDc Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    24
    депилација на стомак.!

Зошто сите ми велат дека депилацијата на стомакот е стетна ако се депилираш на секоја депилацијаа? па јас мислам дека сега е лето и тука треба да бидеш издепилирана