Депилација со ладен восок

Дискусија во 'Тело' започната од Lizalka, 14 април 2010.

1. Desperate

Desperate Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Благодарам за советот :) И да супер би било ако може информации за шеќерната депилација колку чини и дали има во Скопје салон кој работи со оваа метода. Поздрав :)

2. glammur

glammur Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    20
    Пред две-три години бев на депилација со топол восок, едноставно не можев да ја издржам болката поради тоа што имам тенка кожа. И самата козметичарка ми кажа дека е подобро следниот пат да се депилирам со ладен восок. Следниот пат отидов на ладен восок и се беше во ред, не ме болеше многу (нормално боли, но не претерано многу). Ладната депилација е многу побрза, поефикасна и похигиенска од топлата депилација, но секако ладната депилација исто така е поскапа. Ладниот восок стои во едно кутивче (roll on) и прво се загрева за да се стопи восокот, па потоа те мачка и потоа на намачканото става лента, ја притиска и ја вади. Инаку ваква депилација би требало да има во сите козметички салони, а јас бев на депилација кај Градски Стадион во старите згради ама имаше некое чудно име и никако не можам да го запамтам, а платив 550 денари.

3. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Се согласувам со тоа дека ладната депилација е побрза но не знам колку е поефикасна.Бидејќи јас откако се направив со ладна депилација влакната ми подраснаа идната недела и затоа сум незадоволна исто како да сум се бричела.

4. glammur

glammur Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    20
    Па дека последниот пат бев со другарка ми на депилација, она се депилираше со топол, а јас со ладен восок, на неа неколку пати и помина со топол восок од сите страни, а мене само по еднаш. Тоа беше претходната недела, а веќе почнаа да и растат влакната, а на мене уште ми немаат пораснато. Само кај ладната депилација лошото е тоа што ти се прават црвени точки после депилацијата и им треба минимум еден ден за да ги снема, а кај топлата депилација не се појавуваат такви точки.

5. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Да со ладната депилација е многу побрзо,можеби не баш за недела но кај и да ќе почнат да ти растат.Јас се чувствував исто како да ми биле бричени.И не само јас и моите другарки баш го коментираа истото.

6. TINA-STRUMICA

TINA-STRUMICA Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Колку за ваша информација постојат восоци во различни бои..има црн..а има и бел и буквално во сите бои..јас имам долгогодишно искуство со црниот восок и гарантирам дека тој е сепак најдобар ..а доколку не се менува восокот редовно тој нема да ги вади влакната и депилацијата ке биде неуспешна...а бојата восокот нејаменува во зависност ос искористеноста..ако восокот се користи повеке време и вои несоодветни услови ке има остатоци од влакна што е видливо и сигурно тој што ке го користи тој восок ке има црна реклама..поздрав

7. okiloki

okiloki Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    jas redovno se depiliram so topol vosok i navistina sum mn pozadovolna otkolku koga se depilirav so laden vosok ( bas od tie pricini- bilo pohigienski) ...ako se grizite za higienata eve nekoi raboti koi se nadevam ke ve razubedat malku ;)
    iskoristeniot vosokot se stava vo takva naprava koja go pretopuva na nz tocno kolku stepeni i go proceduva od site vlakna i od site mozni bakterii ( znaci koja i da e bakterija na taa temperatura se unistuva)
    so redovna upotreba na topol vosok, vlaknata stanuvaat pomeki i so tek na vremeto se se' poretki i poretki, sto ne e slucaj so ladnata depilacija, bidejki topliot vosok mn podobro gi otvara porite na kozata i vlaknoto go vadi so se koren ( iako i ladniot vosok se zagreva, ne moze da ja dostigne toplinata na topliot vosok)

На Acka22 и LuisRoyo им се допаѓа ова.
  8. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    124
    Само еднаш во животот со топол восок, ма не со топол тој врел беше, и мн ми беше жежок и од тогаш натаму јок со таков восок, мислам ме испогореа (добро ништо не ми беше само јас така си мислев дека ќе ме изгоре), плус тоа тој само го претоплуват и го цедат и сите со тој восок ги депилират, зна4и далеку од хигиенски, така да со ладен најдобро е или со депилатор....

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    За мене депилацијата со ладен восок не се покажа ефикасна, за десетина дена пак ми пораснаа (зборувам за влакната на нозете), а исто така многу повеќе ме боли со ладен отколку со топол восок. Похигиенски е со ладен восок, ама за мене топлата депилација е далеку поефикасна и помалку болна. Навистина незнам што да правам. :?:

10. Ireney

Ireney Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    11
    јас си се депилирам со топол восок..го употребуваат исто како ладниот..одма пред мене во канта го фрлаат, и додаваат нови плоцки восок за топење...значи се е топ..башка и не е толку скапо , 300 ден нозе и препони..и не боли толку како ладниот:)ова е кај Жанета естетик...на други места незнам како е

11. jenna77

jenna77 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    [mod-reklama:wws9yeuz][/mod-reklama:wws9yeuz]

12. AzSxDc

AzSxDc Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    24
    Јас стално си се депилирам со ладен восок и пре задоволна сум тоа го правам на козметичар...а да ви казам дека депилацијата со жежок восок е малце проблематична пошто со неа стануваш повеќе влакнеста.:/

13. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    девојки може некоја да ми каже како со ладниот восок? купив ладен восок но упатството за употреба е на друг јазик.. не разбирам..

14. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Воопшто не се согласувам со мислењето на AzSxDc !!! тешка глупост кажа сега, се имам депилирано на двата начина и растот на влакната е подеднакво ист... разликата е само во тоа (кај мене) што ми е некако покомплицирано со ладниот восок, се депилирам у козметички салон, и земи го намачкај, врати го и едно 100 пати така, поулепена сум после депилација со ладен восок а и поцрвена.... ете толку

15. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Добра работа и помалку боли.
    Ја употребувам само оваа депилација ,посебно на интимната зона,баш ми одговара.

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Женски кажете што е подобро, депилирање со Рол он на Силк или со восок за депилација што треба да го стоплиш во алуминимуски сад, не знам кој да одберам и со кој да земам да се издепилирам.
    ОВА[​IMG] или ОВА [​IMG]
    И дека е хитно, колку мора најмалку влакното да е, фаќа на до 1 цм скоро, не се ни 1цм :( должина на влакно со двеве?
    Ај просветлете ме со одговор или на крајот крема. :^)
    Двете болат исто или :sweat:

На pinkylady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    228
    Јас се депилирам со ладен восок ама не ми е ништо посебно.Ко ќе си одам дома одма забележвам некој влакненца шо не се истајле.После 3-4 дена почвет да растет ко луди синкир сум се избричила :( .Можда пак до козметичарката е незнам.

18. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    334
    Помалку ли боли депилација со Рол он на Силк или со восок за депилација?

19. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    рол-он-ов :D е како електирчно апаратче што се загрева како што имаат по салониве или како??

20. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    Знаете како да набавам електрично апаратче за ладна депилација со патрони?Има од веет 700 ден е со патрон 50 мл гратис,а нов патрон е 400 ден.Гледав на интернет од депилеве се 7000 ден така нешто,ама тоа е огромна сума.мислам дека некогаш можам сама да се поминам пола нозе,него да трчам на козметичар,не ми изгледа тешко за домашни услови 8)