Оф, не знам, не сум користела топилка. Најдобро да појдеш таму и да прашаш, ќе ти кажат ако има нешто што би одговарало.
Малку може глупо прашање, ама сили ролонот можеш да ми кажеш како се користи и колку долго трае. Бидејќи јас досега користев од веет ролон ама веќе не го има во продавница и барам некоја замена, за да не одам по салони
Ист е за употреба како и овие обичните патрони со восок, со таа разлика што ова на Силк е шеќерна смеса. Мислам дека имаат и обичен восок, но конкретно ова што го спомнав погоре е баш за шеќерна депилација. Јас немам топилка, го загревав така што го потопував шишето во сад со врела вода и супер функционираше. Инаку, исто е како депилација со восок, ако ги извадиш од корен влакната исто толку би траело до следна депилација. А самиот ролон различно ми траел, немам некоја ориентација зашто не сум обратила внимание.
Мишела, ми текна сега на муабетот за сили ролонот. Го ставив во топла вода. Водата вриеше, веќе пластиката ми е страв да не се извитка, смесата абер си нема од топење. Како да го топам? Истиов проблем го имам и со восок од дм. Рокот е добар проверив.
Овој со шеќерната смеса од Силк? Чудно што не омекнал во жешка вода, навистина стануваше ептен течен кога го ставав во жешка вода. Не му требаше нешто многу за да се опушти. Да го ставиш на топло да стои малку покрај радијатор? Завиткај го во крпа, да не е директно шишето на радијатор. Ама баш ме чуди, тоа е шербет, би требало одма да пушти кога ќе се затопли.
Го ставив во топла вода само да седи, да не врие. Се растопи ама многу тече и од страна на кругчето што се врти. Ич немам среќа со чудава
Стварно голгота испаднал процесот. Баш ми е криво, мене навистина многу полесно ми одеше со ова отколку со класичен восок. Можеш и да ја ставаш директно на кожа смесата, па да размачкаш со шпатула. Многу повеќе работа е така, самиот ролер си беше скроз доволен, ама ете чисто како идеја.