Депилација со шеќерна паста

Discussion in 'Тело' started by zver, Mar 21, 2010.

1. Phyramide

Phyramide Популарен член

Еј Јарче, заборавив да прецизирам, јас пробував пред ти да го постираш клипчето, така да за 2 месеци ќе те известам дали сум успеала ;)

jarec6 likes this.
  2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

е супер ко така, уште оваа недела ако можам ке одам, барем нема да се мачам дома, ама и тие си ја знааат работата ;) фала :*

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Јас до сега се мучев :D
    Ја напраив смесата, се олади, и кога пробав да формирам топче несакаше, цели раце ми се исполепија, земав се нашњакав така, и почнав со крвпчиња да тегнам, е тоа беше успешно со крпчињата..
    Е сега да не требаше уште да ја пржам смесата зошто нејќеше да се формира ко топче или нешто друго е проблемот? Одев точно по рецептот на Лилит... :) Како и дае и вака беше успешно, и да боли малце ;)

4. katerina777

katerina777 Истакнат член

да не не ти било доизладено :?: а ако неможеш топче не мора да правиш можеш да го намачкаш дирекно на рака на пример а и без крпчиња излегува со прст ќе си тргаш. или пробај наредниот пат уште малку да го попржиш да ја добие таа темна кафеава боја.

5. Mygirl

Mygirl Популарен член

Јас пробав вечерва да направам и ја упропастив, ја преварив :( Многу темна ми излезе и уште кога беше жешка накај топла почна да стврднува ептен, а кога дојде до температурата која вие рековте дека е погодна за да почнам да се депилирам, пастата веќе беше ептен цврста :lol: И така сега малку покасно оваа вечер или утре ќе пробам пак, па се надевам дека ќе ми успее :)

6. katerina777

епа кога ќе почне да врие ќе го пржиш уште десетина минути најмногу и нечекај да се стврдни ако е потечно зашто тоа кога ќе си се излади си ја добива потребната цврстина.и шпоретот да не ти биде на најсилно.

7. katerina777

а девојки јас почнав да чувствувам чешање некое време после депилација во периодот кога влакненцата на нозете почнуваат да ми растат.и тоа само на нозете. ви се има нешто вакво случено.претходно се депилирав со депилатор и мислев дека е од тоа. сега еве се депилирам со шеќернава паста и пак исто.совет некој???

LoOnyD likes this.
  8. Sephora

Sephora Популарен член

Вие ако сте здрави... :D Во 3 сабајле се депилирате :lol: Ме изнасмеавте. :)

mims-89 and Mygirl like this.
  9. Mygirl

Mygirl Популарен член

Ма Сефора, то ти је студентски живот :D . Ах бре луѓе. знам дека пишува на потивко, ама оди стави го на потивко, на располагање имам само едно решо кое нема степени, тоа ти е, или е јако или слабо, кај мене е многу јако и кога си варам кафе ми е супер, ама за ова :(

10. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Јас не се трудам толку да ја направам, мајка ми е експерт за тоа :D :D Само кога и да ми притреба ќе и кажам и готово, завршена е работата останува само јас да си ги засукам ракавите и да почнам со депилација...

11. interesna

interesna Популарен член

а цена?

12. interesna

interesna Популарен член

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Искрено, јас сега кога ја укапирав цакава, полесно ми е да направам дома одколку да идам до продавница да го купувам :D Поедноставно нешто здравје, полесно ми е и од јавување на тел и закажување у козлетички салон :)

На таа што ни го сподели рецептов (Лилит мислам) Господ здравје да и даде и еден куп машки деца :D

14. wolf4e

wolf4e Популарен член

Готово и јас ја пробувам депилација,на еден филм еднаш гледав истиот метод беше,само тие со карамел правеа :?: за Колку време ви растат влакната?

15. Lov3

Lov3 Популарен член

Колку шеќер и вода да ставам, сакам до колена да се направам? :)

16. creshicka

creshicka Популарен член

а проба некој со шекерна паста на интимните делови? :wasntme: и колку боли? :wasntme:

17. sonce777

sonce777 Популарен член

Последен пат кога бев на дњпилација на интимниот дел ме депелира козметичарката со шекерен восок жолтеникав проsирен наводно по хигиенски за една употреба а до коленици со топол восок ми наплати 400ден а сум стална муштерика со години.Сметам дека е многу ама имале нови цени ке се помислам за друг пат.Дома сама неможам да се депелирам а влакнеста сум. :hai:

18. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Прочитај наназад неколку страни имаат пишано дека се депилираат со шеќерна паста и дека помалце болно е од восокот.

Не мислам дека 400 денари е многу :?: како што имаат пишано другите девојќи 300 денари земаат со шеќерна паста само за интимата а тебе и нозете плус ти ги издепилирала.

19. katerina777

Болката ја има,но е минимална и влакната растат по бавно.

20. creshicka

creshicka Популарен член

и сега значи да се прежалам а? :( абе ајде, жена во права смисла е таа што има искусено интимна депилација и порагај :muscle: ај кен ду ит