1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Еј Јарче, заборавив да прецизирам, јас пробував пред ти да го постираш клипчето, така да за 2 месеци ќе те известам дали сум успеала ;)

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    е супер ко така, уште оваа недела ако можам ке одам, барем нема да се мачам дома, ама и тие си ја знааат работата ;) фала :*

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Јас до сега се мучев :D
    Ја напраив смесата, се олади, и кога пробав да формирам топче несакаше, цели раце ми се исполепија, земав се нашњакав така, и почнав со крвпчиња да тегнам, е тоа беше успешно со крпчињата..
    Е сега да не требаше уште да ја пржам смесата зошто нејќеше да се формира ко топче или нешто друго е проблемот? Одев точно по рецептот на Лилит... :) Како и дае и вака беше успешно, и да боли малце ;)

4. katerina777

katerina777 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    да не не ти било доизладено :?: а ако неможеш топче не мора да правиш можеш да го намачкаш дирекно на рака на пример а и без крпчиња излегува со прст ќе си тргаш. или пробај наредниот пат уште малку да го попржиш да ја добие таа темна кафеава боја.

5. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Јас пробав вечерва да направам и ја упропастив, ја преварив :( Многу темна ми излезе и уште кога беше жешка накај топла почна да стврднува ептен, а кога дојде до температурата која вие рековте дека е погодна за да почнам да се депилирам, пастата веќе беше ептен цврста :lol: И така сега малку покасно оваа вечер или утре ќе пробам пак, па се надевам дека ќе ми успее :)

6. katerina777

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    епа кога ќе почне да врие ќе го пржиш уште десетина минути најмногу и нечекај да се стврдни ако е потечно зашто тоа кога ќе си се излади си ја добива потребната цврстина.и шпоретот да не ти биде на најсилно.

7. katerina777

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    а девојки јас почнав да чувствувам чешање некое време после депилација во периодот кога влакненцата на нозете почнуваат да ми растат.и тоа само на нозете. ви се има нешто вакво случено.претходно се депилирав со депилатор и мислев дека е од тоа. сега еве се депилирам со шеќернава паста и пак исто.совет некој???

На LoOnyD му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Вие ако сте здрави... :D Во 3 сабајле се депилирате :lol: Ме изнасмеавте. :)

На mims-89 и Mygirl им се допаѓа ова.
  9. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Ма Сефора, то ти је студентски живот :D . Ах бре луѓе. знам дека пишува на потивко, ама оди стави го на потивко, на располагање имам само едно решо кое нема степени, тоа ти е, или е јако или слабо, кај мене е многу јако и кога си варам кафе ми е супер, ама за ова :(

10. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    52
    Јас не се трудам толку да ја направам, мајка ми е експерт за тоа :D :D Само кога и да ми притреба ќе и кажам и готово, завршена е работата останува само јас да си ги засукам ракавите и да почнам со депилација...

11. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    а цена?

12. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
  13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Искрено, јас сега кога ја укапирав цакава, полесно ми е да направам дома одколку да идам до продавница да го купувам :D Поедноставно нешто здравје, полесно ми е и од јавување на тел и закажување у козлетички салон :)

На таа што ни го сподели рецептов (Лилит мислам) Господ здравје да и даде и еден куп машки деца :D

14. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Готово и јас ја пробувам депилација,на еден филм еднаш гледав истиот метод беше,само тие со карамел правеа :?: за Колку време ви растат влакната?

15. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Колку шеќер и вода да ставам, сакам до колена да се направам? :)

16. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    а проба некој со шекерна паста на интимните делови? :wasntme: и колку боли? :wasntme:

17. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Последен пат кога бев на дњпилација на интимниот дел ме депелира козметичарката со шекерен восок жолтеникав проsирен наводно по хигиенски за една употреба а до коленици со топол восок ми наплати 400ден а сум стална муштерика со години.Сметам дека е многу ама имале нови цени ке се помислам за друг пат.Дома сама неможам да се депелирам а влакнеста сум. :hai:

18. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Прочитај наназад неколку страни имаат пишано дека се депилираат со шеќерна паста и дека помалце болно е од восокот.

Не мислам дека 400 денари е многу :?: како што имаат пишано другите девојќи 300 денари земаат со шеќерна паста само за интимата а тебе и нозете плус ти ги издепилирала.

19. katerina777

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    Болката ја има,но е минимална и влакната растат по бавно.

20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    и сега значи да се прежалам а? :( абе ајде, жена во права смисла е таа што има искусено интимна депилација и порагај :muscle: ај кен ду ит