1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    После 100 игледани видеа на јутјуб смеам да ти одговорам дека - МОЖЕ. Може и лимон ако имаш да исцедиш ;)

2. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ако мислиш на тоа како киселина што е, мислам не :|

Немаш дома лимон?

3. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    немам ни лимонтус ни лимон само овој концентратот од лимон, ке пробам ако не успее здравје нека има за памет касно е :D

4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Пробај со помалку шеќер, да не го трошиш за џабе ;) , па ако ти се погоди направи си повеќе :)

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Мислам дека ќе ти испадне, како што кажав имаше некои ставаа некои такви лимонски киселини, сокови од лимон и незнам што, сега тоа твоето незнам какво е , ама би требало да излезе добро. Ајде пиши резултати. Гуд лак :)

6. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    депилација во домашни услови- fail :| не знам каде згрешив не се растегаше воопшто одкога се излади се здрви како камен. нема ни д од депилација. ;(

7. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Creshicka да не заборави да ставиш малку вода во шеќерот? :?: Првиот пат јас заборавив и смесата ми се здрви како камен. :|

8. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Да не си чекала ептен да се олади??? :?: Стопли ја малку и пак ќе омекне доволно за да можеш да откинеш парче од смесата и да го месиш!

9. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    Да го споделам со вас моето искуство со пастава ...После незнам колку часа читање,гледање како се праи се решив да ја направам.И ја правев по рецептот на Лилит.И првиот пат кога ја "пржев" чекав да добие жолта,светло портокалова и кога ја доби таа боја,го тргнав од рингла и ми изглеаше мн. течно и си реков-"ај ќе почекам да се олади" и го чекав некое време(одприлкиа саат) и кога малку се олади,го пробав прво на рака и ич ама ич не се лепеше,а камоли па топче да направам па да го месам.И си изнервирав и не сакав да го фрлам и пак го ставив на рингла,но сега чекав да добие карамел боја и да се згусне.И кога ја доби таа боја пак чекав да се олади...И откако се олади,др. песна :D Беше погусто,но неможев да направам топче и да го месам ама сепак заврши работа,се мачкав со пастата,а ја вадев/тегнев со лентите од силк ролонот,пробав и со прст ама потешко беше....така да девојки не се откажувајте :)
    Ви посакувам само мазно :D

Извинете за долгиот пост,но сакав да ви ја доловам целата ситуација односно споделам :*

10. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.265
    Си требала да ја месиш смесата ако се лепи по раце,мене ми се лепеше и за неполна минута почна да станува ок.Е сега добро е што си успеала како било да се издепилираш,ама јас од искуство со лентите и рол онот сакам да ти кажам,следен пат сепак пробај да ја направиш како топче,зошто со тој начин баш убаво излегуваат влакната, а со лентиве знаат да се испокинат и за кратко врмее ќе почнат да ти растат.НЕмора да значи дека е кај сите исто јас од мое искуство кажувам.Кога се депилирам со ролонот за неколку дена веќе имам влакненца само ми ги кине очигледно,а со ова другово еве веќе 8ми или 9ти ден јас сеуште сум ептен мазна.Позз

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Ајде и јас да се пофалам. Ве читав неколку дена и ја студирав вашата студија и вчера се решив и го направив тоа чудо. Ми излезе супер се издепилирав само не се осудив од тоа чудо да ставам на интимата. Дека има лимонтус.. ама кога го видов саатот летнале 2 сата. АААА премногу е тоа време за мене. Се супер ама многу време ми одзеде. Со силк ролон или топол депилатор јас целата за пола сат се средам цела.
    Али ок, кој како си е навикнат и финансиите што дозволуваат

12. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Зошто? Да не е штетен лимонтусот?

13. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^Па нема врска со финансиите, мислам дека целта со оваа депилација е да не трпиме болка додека се „скубеме‘‘. Јас планирам сега за викенд да се средам. Ќе го утнам знам, ама ќе се обидам :)

14. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Aaaa не ме сваќајте буквално (ставање на шеќерната паста дирекно во вагинален отвор :) ). Ми беше страв да не си направам некоја беља, можда и не е штетен, ако има некој покомпетентен нека пише.
    Нежна сум јас и од обична интима закачам бело прање а од некој непроверен восок-депилатор биднам чувај боже (осетлива кожа имам) па затоа не експириментирам на интимата

15. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^А зошто да ставаш во вагината :o ?

16. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Штрумфетке сака да каже дека ако ненамерно и влезе таму од пастата се плаши да не биде штетно нешто. Инаку и мене ич не ме бива за вакви работи, еве 4 пати пробав и ништо :D Ама не се откажувам, ќе го направам па што сака нека биде :)

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Штрумфетке многу си ми мила те замислувам исто ко Бројчето, како смајли што збунето трепка, ама во позитивна смисла- еве вака :wasntme:
    И ме насмеа кога рече дека нема да ја погодиш смесата, ама секако ќе пробаш :lol: :*

Јас деновиве планирам пак да ја направам, па ќе видиме дали пак ќе биде успешна :)

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Ајде нека каже некој компетентен дали може да има штетни последици од лимонтусот за интимата? Јас вечерва ќе се депилирав, а сега шубе ми е после муабетиве...нема нормално да ставам внатре ама може ќе отиде :^) И јас сум многу чувствителна и подложна на инфекции и токму затоа сакав да ја пробам пастава :)

19. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

:rofl: :rofl: за да не прескокнам некое влакно.
    Аман бре жени, само кажав дека ми е осетлива кожата на интимата - пропросто незнам како да ви пишам

20. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    341
    јас сега нешто пробувам ппа што биде , биде.. во мала количина правам фристајл. хахах ајде со здравје