1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. bella01

bella01 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    18
    Snosti za prv pat napraviv sekerna pasta i mi uspea,izleze kakosto trebase :D ,isto i za prv pat napraiv depilacija na intimna zona ,se izdrzuvase bolkata stom samata uspeav da se izdepiliram.E sega na samite preponi mi se javija modrinki ....kade zgresiv? ili toa se javuva samo prviot pat koga se depilirame? :?:

Cekam odgovor :)

pastata ja napraiv na seldniot nacin:9 lazici seker, 9lazici voda , 2 limontusi se vari dodeka ne dobie karamel boja ,potoa koga isitna ja izmesiv ubavo. OVaa merka e dovolna za da si napravis celosna depilacija.
    [mod-kirilica:2of4bel1][/mod-kirilica:2of4bel1]

2. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Дали ги миете рацете после користење на секое топче од шеќернава паста? :?:
    Прашањево е глупаво до 100ка, ама посилно е од мене :$ :D
    Прашувам дека овој пат е помека за разлика од претходниот, вади убаво - од два пати, ама меѓу прсти ми се лепи и морам да го измијам за да земам друго.
    Така треба? :?:

3. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Ти се појавиле модринки бидејќи не си ја извадила пастата наеднаш, во еден потег, туку си влечела повеќе пати ;)
    Немај гајле, поминуваат за два дена модринките. Внимавај при влечењето нареден пат ;)

Бројче, јас со ракавици се депилирам и ми се лепи све живо и диво, ама ја мењам ракавицата хахаха

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Ништо со ракавиците. Ми се испозалепи и ги соблеков и ги фрлив.
    А овој пат беше скоооро вистинската, пред тоа ептен цврста беше, не се ни месеше баш :^) Ама сега ептен ме изнервира што лепам еднаш - кубам, втор пат, трет... и петиот веќе не сака да се вади пастата, па ајде под туш, па пак назад... и се така. А при крајот веќе почна така да ми прави на вториот пат.

Што е работата? Грешка имаше некаде? :?:
    Мека беше, се месеше, ама и се лепеше малку, ама убаво вадеше, освен тоа лепењето, миењето што ме изнервира.

5. bella01

bella01 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    18

dobro izmesi go nema da se lepi bar kaj men bese taka....i nema potreba od narakvici, so niv poveke ke se lepi
    [mod-kirilica:2auy9u49][/mod-kirilica:2auy9u49]

6. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Јас смесата ја тргам од оган кога ќе добие лешник боја, боја на мед........Така нема потреба од месење. Бар до сега ми успева.
    Еве баш сега ги депилирав рацете и смесата ми излегува топ.
    Кога смесата многу ќе ми затемни едвај се меси и не ми вади многу - многу. :?:

7. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    а дали некој пробал со силк течен депилатор на интимата?

8. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Јас имам пробано, ама право да ти кажам некако многу ми е незгодно со рол-он :?:. Со шеќернава паста е боље.
    А доколку имаш рол он, можеш и да го стопиш, па да го мачкаш со стапче на препоните. Така е подобро ;)

9. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Решив и јас да пробам депилација со шеќерна паста за рацете,ама не ми излезе како што треба, некако многу беше цврста и веднаш се стврдна. Што е проблемот? :o

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Најверојатно си ја препржила.

Јас после пак ќе ја правам, па еве ви ветувам сликички и објаснување од целиот процес.

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Ајде чекаме резултати :)

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Не ти се лепи и така по малку растегнува? :?: Мека е? :?:

13. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Девојки, не знам дали видовте дека ако се лепи смесата, ставаат неколку капки вода во смесата и полесно се размесува и не се лепи на рацете- мене тоа не ми текна кога го правев првиот пат, ама мислам дека ќе ми користи :)

15. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас со влажни раце за фаќав смесата. Е тек тогаш доаѓаше до плеткање и лепење. :worried:

16. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Сакам да ги прашам тие што се депилираат со шекерна паста во салоните, колку време трае целиот процес??? Другарка беше пред некој ден прв пат и ми кажа 2ипол саати ја депилирале! Јас дома сама нестручно се депилирав толку. Мислам таман време за една квалитетна дремка, ама па секој пат по 2ипол саати ке биде или тоа дека прв пат?

17. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Не ми се лепи- по малку се растегнува. После неколку поминувања со истото топче станува потечна, поради загревањето и растегнувањето. Тогаш земам ново топче :)

Спанко, како се праксираш, така се побрзо иде. Јас, депилирам се’ комплетно за саат време :)

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.184
    Допаѓања:
    56.697
    Депилирал некој мустаќи со пастава? :tmi:
    Јас со Veet лентите се депилирам и редовно ми излегува херпес после тоа. Можно е да е подобро со пастата, што мислите?

19. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас, јас, јас... :tmi:
    Очигледно дека совршено било ова за мене.
    Инаку со Вит-ленти депилирав бркчиња и јас и редовно после тоа имав црвенило и мозолчиња, што често траеја и до наредното депилирање. |(

И уште ова, ке ја користам пак пастата, ама исклучиво со додаток за поддршка, т.е. ке мачкам со стапче и ке вадам со крпчиња или хартија. :nod: Не ја размесувам веќе. :$

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Мерилинке значи сепак не се откажа од пастава :lol:
    Можеш наместо да користиш крпчиња или хартија - да мачкаш подебел слој од пастава (во спротивен правец секако ) и да теглиш во правец на растот. Мене така ми успеа и јас не ја месев, ама за многу кратко време ми се стврдна :^)
    Со употреба на ленти е исто како со силк ролон а со него ужасно боли. Вака мене воопшто не ме болеше ;)