1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Вториот пат успеав некако да ја погодам, само ја вадев со крпчиња оти уште не сум испраксирана. Пробав без крпчиња ама ми се појавија модринки. А за надусници после депилација со Веет ленти и кај мене се појавува црвенило и лупење на кожата, па прекинав. Ќе пробам со пастата нареден пат

2. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    На ју тјуб гледав пред ваквата депилација некои ставаат пудра во прав? :?:
    Зошто ја ставаат? :wasntme:

3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    Не знам зошто,дали ги поткрева влакненцата правот па полесно ги лепи пастава,ама и јас кога пробав без неа потешко ми одеше,па ставив и супер се издепилирав.

4. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Тогаш и јас ќе пробам со пудра, па да ја видам разликата. :wasntme:

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.320
    Само не ставај да имаш како слој,зошто нема да ти се лепи баш,само онака помини ги нозете и тргни го вишокот не оставај да ти бидат бели нозете

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    8.232
    ^ Пудрата сум слушнала дека и во некои салони ја ставаат, наводно за кожата да биде сува и влакната да се оделат од кожата. Бројче пробај па кажи ако има некаков ефект.

Инаку мене една другарка ме депилира со пастава ама со крпчиња и после кожата ми е неверојатно мазна. Плус ако ти останат остатоци на кожата само ги измиваш со вода, за разлика од восокот. Me like it :)

7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Еееее овој пат ја погодив и беше нааајоригиналната. :rock:
    Се гордеам со себе. :lol: При месењето ја добив конечно таа седефеста златна нијанса....Оригинал како што треба да е. Е сега, и претходно вадеше, ама не бев задоволна многу многу оти или лепеше, или на секое мораше ново топче да правам... сега немам никаква забелешка.
    Ја издепилирав дури и мајка ми, и јас цела се поминав и ми остана. :o
    Ама, мора да има и едно ама, т.е јас сум малер и мора нешто да ми се случи, ако треба и од леблебија ќе се покапам на блузата :D Ми отекоа прстињата со кои ја мачкав пастата. :tmi: плускавици ми се појавија. :$ Лелеее смешно ми е, оти мора нешто да ме снајде. :D

И така жени мои, ја погодив пастата, многу сум среќна. :D

А ова за пудрата во прав, пробав и така, ама не ми ги вадеше влакната, не знам зошто. А баш на видеото гледав како ставаат и таман им беше. Ама многу ми е гајле за пудрава, кога и вака си успеав....

Како пердувче сум мазничко и мекичко и чко, чко.... :angel: :D

На enca.69, Lilit и irenna им се допаѓа ова.
  8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    И мене ми успеа.. се средив топ :P
    Не за друго, ме бива во кујна :P :lol:

9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Сега ми потпораснаа влакната, и можам да кажам дека ми се 100 пати помеки отколку кога се депилирам со восок. Поретки се, и помеки. Ептен е различно. :wasntme:

10. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Мене мислам дека не ми успеа... реков и јас да ја пробам мајсторијава....
    финтата е дека добив перфектна боја( онака бронза) почнав со месење и кога се тегнеше беше она жолтеникаво -златноо и се ама повеке ја имав по рацете отколку доле на нозете каде пробував...Кога пробував да ја нанесувам на нозете имав мака не е баш како на клиповите....хммм :tmi:
    каде ми е грешката????
    ХЕЛП

11. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    И мене не ми успеа, кога пробував да ја месам цела ми се испозалепи за рацете. И после кога ја измесив некако, па не ми се лепеше за ногата :devil:

А смесата ми беше погодена мислам, иста боја ко на видеата ми испадна. Ама не се откжувам, пак ќе пробам :angel:

12. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Јас се уфрлам тука само да ви соопштам дека позади Универзална има отворено нов козметички салон, каде што депилираат со шеќерна паста и одлични се.

Во домашни услови не сум експериментирала....после попарената нога со шербет во 8-мо одд :D

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    А може да споделиш некои информации како име, број, цени...зашо вака незнам како би го нашла :) Ако се исплати, да не се замарам дома

14. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Пак ја правам пастава. Но, наместо лимонтус ставив цеден лимон. Дали е во ред вака? Бидејќи се уште не знам, чекам да се олади. :)

15. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Салонот не знам искрено како се викаше, сместен е како шо кажав позади Универзална сала, во поранешниот козметички салон Веритас, т.е. салонот на Верче Пандиловска...отприлка кај Радио бран е некаде.Газдарицата е Кумановчанка, Бети се вика, а комплет депилација значи нозе, раце, интима чини 1.500 ден. ;)

Јас сум задоволна, затоа и препорачувам.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  16. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    депилација со шекерна паста по втор пат во домашни услови- УСПЕХ. јееееј конечно се издепилирав на нозете и рацете. пробав и на интимата не боли многу се издржува но неа ке ја оставам за утре. Инаку смесата многу брзо се стврднуваше. Дали е тоа бидејки ми е препржена? :)

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.128
    Допаѓања:
    156.094
    Препечена ти била,затоа се стврднувала брзо.
    А ова мајка ми(Георгина) што кажува,мислам дека за Александрија се работи,истото што го рекламираа тука,ама не ме држете за збор.

18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Jас си купив пола кило шеќер, и 2 лимонтуси, да си имам материјал на залиха кога ќе се депилирам, да не го упропастувам шеќерот во кујна :D и си го ставив сосе ќесата во фиоката со лекови и такви препарати 8) :D да ме види некој има да се крсти

19. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Од втор пат ми се погоди, еден совет има понапред во првите страни, како да знаеш дека е готово во филџан со ладна вода да капнеш од смесата, ако се направи топче готова е. И се зачудив, и пријатно се изнанадив, јас што пискам, бегам, и психички се подготвувам за на секоја депилација, и многу проблематично си поминувам на нив, сама издепилирав интима?! Цела од глава до пети дури и пазуви средив со пастата. :rock: Закон е.
    Патем на тепихчето ми капна на 2-3 места, не знам како да го извадам да не се размачка уште толку, го оставив да си стои :)
    Совет anyone?

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Ке го оставиш да се излади, па ќе го изгребеш од килимот. Ако остане малку само со мокро крпче ке трљаш.
    И совет плус, садот каде што сте го правеле восокот оставете го во мијалник или наполнете го со вода, пастата сама ќе се растопи, нема потреба да да се мачите да го миете.

На sesilija и Fearless им се допаѓа ова.