1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

  1. oceangirl

    oceangirl Истакнат член

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
    Да Ви се пофалам,наместо шеќерна паста си направив карамела... :D
    Изгледа повеќе време од потребното ја варев смесата и на крај скоро ја испеков...се стврдна за 2 мин и добив скаменет карамел... :D
    Толку од моите експерименти во кујна...дефинитивно сум антиталент за таму... ;)
    Туку кажувајте каде може да се купи готова и од која марка ако некој знае...
     
  2. RainBow

    RainBow Глобален модератор Член на тимот

    Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.048
    Допаѓања:
    66.677
    Пол:
    Женски
    За да се депилираш со шеќерна паста прво мораш да ја оставиш да се олади смесата за да се стврдне. Па не гледам како некој би можел да добие изгореници.
     
  3. cvet85

    cvet85 Истакнат член

    Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Резултатот е ист, амо и не е ист. Сум пробала и дома и во салонот за кој се зборува, и дефинитивно резултатот не е ист. А да ти депилираат нозе, интима, раце, пазуви, лице, стомак, грб за 1700 денари, со материјал кој е за една употреба, плус еден куп средства пред и после депилација, па мислам и дека не е скапо, туку е ефтино. Безобразно е тие што те депилираат со претопен восок за 200 ден интима, а го користеле на 50 жени пред тебе, тоа е безобразно.
    Амо како што кажа Лилит, кој како сака, мој избор е дефинитивно салон.
     
  4. slobodka

    slobodka Популарен член

    Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.115
    Допаѓања:
    2.706
    Пол:
    Женски
    Да ти кажам незнам како се вика марката, чини 50 денари (околу 150 грама), и не се топли во вода туку се меси смесата со раце за да омекне и да може да се нанесе како лентичка.Ама како што кажав ништо не ми извади па ја фрлив.
     
  5. Lilit

    Lilit Форумски идол

    Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.086
    Допаѓања:
    155.545
    Па не знам што е поразлично од пудра во прав,три капки лосион за намалување на растот на влакната и гел алое,евентуално невен со д пантенол.Во најмала рака се ова го имам дома и го мачкам секој ден.
    Може ќе прежалам 1700 (не било ни 1500 ц ц ц ц ц) и ќе појдам чисто за споредба,ќе си ја прежалам и интимава,мајке ми.
    Абе татко ми нема фабрика за правење на шеќер,нит шеќерна репа одгледувам,ниту топам шеќер за пари,ова ми е чисто добра воља,мазноча без болка,а зачувана интима.


    У секој случај се се токмам да напишам,некоја девојка пред една година го спомна ова,ама не знаеше како се прави,па буричкав по видеа на шпански,од логика го склепав рецептот.Зошто гледам мислите јас го смислив и го донесов тука,не сакам да земам туѓи заслуги. :D
     
  6. Rock-a-Fella

    Rock-a-Fella Популарен член

    Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    аа... звер, да те прашам, колку плати за тоа?
    Затоашто моите братучедки сами си праваат шеќерна паста! :P
    Би можела и ти да научиш, па да не се мачиш, а и покомотно ке ти биде дома :)
     
  7. Rock-a-Fella

    Rock-a-Fella Популарен член

    Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    веќе сте помислие на тоа (Epic embarrasement) -.-
    а ај кажи како го направи, јас знам дека штосот е дека треба да корисиш лимонтоз... или лимон
     
  8. sesilija

    sesilija Популарен член

    Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Девојки, да не заборавиме- бидејќи се натрупаа многу страни а тоа е важно, па да повторам- додека ја пржите смесата, капнете капка од истата, во чаша со вода.

    Ако се направи топче, значи смесата е готова и може да се тргне од оган, ако не- продолжувате со пржење :)
     
    На Isidora-Veles и LivingGlam им се допаѓа ова.
  9. Asterion

    Asterion Популарен член

    Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Денес за прв пат пробав да ја направам шеќерната паста и не ми успеа :( Најверојатно сум ја препечела, бидејќи не ми беше со светло-жолта боја како што пишува дека треба да излезе, туку бордо, многу темно.Ја префрлив во една чинија да се излади,и за 5 минути веднаш се стврдна како камен, па беше невозможно ни да се меси ни да се мачка.Покрај се си го изгорев и прстот :( и изгледа ја уништив чинијата бидејки пастата ми се залепи за неа и нема шанса да ја отстанам.Каде ли згрешив ???
     
  10. sesilija

    sesilija Популарен член

    Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Чинијата не ти е уништена, само залеј ја со топла вода, и смесата ќе омекне после некое време, и ќе ја измиеш чинијата на вообичаен начин ;)

    А сама си кажа кај си згрешила ;)
    Совет за да не ти се повтори?

    Види погоре ;)
     
  11. LivingGlam

    LivingGlam Форумски идол

    Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    56.705
    Пол:
    Женски
    Ако ја препечете не фрлајте ја :!:
    Направете си карамел, измелете го во машина за мелење ореви и направете колачи или торта :)
     
    На FBI, mims-89 и Lilit им се допаѓа ова.
  12. sesilija

    sesilija Популарен член

    Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ливинг, ова од искуство? :^)

    :rofl: :rofl: :rofl:
     
  13. Asterion

    Asterion Популарен член

    Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Бидна тоа веќе, ја потопив во топла вода па почна да омекнува :)
     
  14. Lilit

    Lilit Форумски идол

    Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.086
    Допаѓања:
    155.545
    Ете ми го делот шо се мислев шо уште да додадам на колачите горе!Карамел трошки!
     
  15. LivingGlam

    LivingGlam Форумски идол

    Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    56.705
    Пол:
    Женски
    :D Не, јас уште не ја пробав депилацијава, само се спремам.
    Ама знам дека мајка ми прави едни колачи со таков карамел па си викам да ви кажам да не ви оди "фира" ако го изгорите :D

    Едит: Лилит ова ќе е сосем офтопик, ама стави во карамелот пред да го извадиш лешници, истури го на хартија за печење и кога ќе се стврдне измели го. Ептен убаво е за над колачи.
     
  16. sunfemina

    sunfemina Популарен член

    Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не знам која е разликата помеѓу шербет за депилација и шеќерна паста, а ме интересира ако може некој да ми објасни. Можеби ако се различни тие две работи, да станува збор за горење од шербет за депилација. Како и да е за да почнам дома да правам марифети за да ја погодам пастата, сигурно бајаги ќе се помачам и за правењето и за чинот на депилација на интимата, па не би трошела време и нерви кога има сигурна опција.
     
  17. slavica999

    slavica999 Популарен член

    Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

    АУУУ види ја ти неа, во родниот крај поевтино депилира :P (сигурен извор-Миа :) )
     
  18. slavica999

    slavica999 Популарен член

    Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

    Хехехехех тоа е грилијаж ама нема 1 лимонтус во него :D
     
  19. spanko

    spanko Истакнат член

    Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Составот е ист шекер вода лимонтус/лимон... Шербетот треба да е топол за да се нанесе во течна состојба во правец на растење на влакната и да се отстрани со крпче спротивно од растот на влакната (исто како восок), а за шеќерната паста се остава да се олади и потоа се меси, се нанесува спротивно од растот на влакната, а се вади без крпчиња и во правец на растење на влакната. И затоа заради топлината на шербетот понекогаш можеш да се изгориш исто како со топол восок.

    А јас никогаш не успеав да ја направам пастата во голема количина |( и затоа сега одам да направам на 3 пати по малце (пола чаша шекер, малце вода и малце лимонтус- некаде порано во коментарите напишав точно треба да се вратам да проверам како беше) и после сите 3 тури во една кутијаи тоа ми трае за 2 пати :lol:
     
  20. FBI

    FBI Популарен член

    Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    И ова е офф топик.....ама, нема да смета лимонтусот за врз колачите :?: ???