Шеќерот се погодил помалце леплив Тоа ќе да е, нема што друго да биде Можеби требало повеќе шеќер да ставам?
Не туку самиот шеќер не бил ок.Ми се има случено и мене истото.Со друг шеќер супер испадна,а и овие дадиве на јутуб кажуваа дека може шеќерот да ја зезне пастата.
Јас го купив тоа турското, во буренце, 70 денари, исто е како она дома што го правев, али пак ја зезнав работата кај месењето, како и со домашната паста...е незнам и незнам да ја измесам, и онојпат тоа го утнав и сега... Ако налета некој на клип за месењето, или ако сними сам нека ми стави, дека ова шеќернава паста е чудо и револуција во депилирањето, после првото депилирање на рацете со домашната, помина месец ипол, а јас на рацете скоро и да немам влакна, проретчени за 80% и посветли и ептен помеки...и да , не претерувам баш таква е состојбата, а средно влакнеста сум... Само уште да научам како се меси
^Енца повели http://www.youtube.com/watch?v=SzOwU5Vw ... re=related И јас си купив такво и од видеово научив, само што на видеово таа во обратна насога ги вади влакната...
Јас го купив на битпазар за 70 денари, го има по тезгите за козметика што се. Има две различни, мене ми кажаа дека тоа буренце што на него има зелено тоа е поубаво... Ај вака ке го опишам.. личи на буренце, светло кафеаво (чоколадна боја), и обвиткано е со онаа фолија/најлон што се новите производи (незнам колку ме разбравте.. ) и пишува нешто со зелена боја (незнам што јас го скинав тоа)... И едно тоа е доволно за двете нозе, барем мене ми беше таман
Прашање до тие што подолго време ја применуваат шекерната депилација, влакната треба да се пократки или подолги за поубаво да се извадат?
За шеќерна депилација колку што знам од досегашното кратко искуство ми имаат кажано дека подобро е пократки влакна, за разлика од вообичаената депилација со восок.
е сега да ве прашам јас вака....се издепилирав пред 3-4 недели успешно, и еве пак дојде ред да се депилирам, ама некако ме буни работава, рековте немало многу поткожни влакненца.....е кај мене ги има, не се премногу ама не се ни малку....да не имам нешто утнато во тегнењето а се правев според прописи
Исто и кај мене. Пред 3-4 недели исто и јас бев, арно ама ни снемување поткожни ни бутур од шеќернава... :/ а таман баш си реков дека им го најдов крајот на чудава арно ама, не било така лесно изгледа... дури и депилацијата со ладен восок како шо си одев претходно ми изгледа дека е многу подобра... незнам, можда е до мојава кожа, ама за волја на вистината, во горниот дел, имам прееемногу поткожни изнаправено, а на задниот дел за 5-6 дена ми пораснаа... а кога одев на депилација со ладен восок, вообичаено ми растеа насекаде подеднакво и тоа во период од 3-4 недели после депилацијата, а на 5-6 дена Друга „интересна“ работа во врска со депилацијава, [сега малку е глупаво да ја издадам фирмата (но заинтересираните нека ми пишат приватна порака)], типката која ме депилираше, за да ми докажи дека пастата е 100% природна, дури и си поткасна дел од топчето со кое планираше да ме депилира.. (мислам не од тоа искористеното, туку од ново, но сепак некако језиво ми дојде). Хигиенскиот дел од депилацијава не треба да го занемариме, нормално, но сепак, сметам дека и на доста високо хигиенско ниво ми беа правени (и ќе ги правам и понатаму) депилациите со ладен восок. Поздрав, извинете на должината, ама морав да си се искажам ))
Па мислам дека треба повеќе пати да се издепилирате не верувам дека од една депилација ќе ги снема поткожните туку така,инаку јас веќе три пати се депилирав и можам да се пофалам дека ми се доста изретчени(истенчени)влакненцата,така да не се откажувам од оваа депилација барем на интимата
А бе не, мене проблемот со оваа депилација ми е што сега ми се испојавија поткожни влакненца, а претходно, не дека немав, ама имав 5-6 , 10 нека биле, не сега во горниот дел целоносно да сум со поткожни Мислам, се депилирам 8-9 години, само 2 пати на почетокот со топол восок (дури не знаев, со тој шо го претопуваат), после одма се откажав, дури и со ленти сама дома се депилирав едно време, кога немаше излезено прифатливо решение за депилација со чист не претопен восок. После тоа, си најдов депилирање со „ладен“ восок, т.е депилација сепак со топол но со ленти, знаете каква. И од нејзе гајле немав, имав по некое поткожно, ама никогаш до толку. Мислам дека баш ради тоа што се тргаат во насока на растење на влакната, а не обратно, заради тоа ми се направени поткожниве...
Рецепта: 2 кесички лимонтус 6 лажици шеќер Се става во ѓезве, се потопуваат со вода само колку да се покријат, и се остава малце да зоврие за СОСЕМ малце да ја смени бојата во кафеафкаста, се трга ѓезвето од шпорет и се остава да се излади. Кога ке се излади, за да омекне, ѓезвето се става во сад со жешка вода (несмее да навлезе вода во ѓезвето) и потоа се вади. Се мачка со некој пластичен нож or something и потоа со крпчиња си се депилираш.. П.С не ви гарантирам за успешноста, денес ми ја кажа другарка рецептата, мајка и нејзе и правела. А она еднаш кога пробала го изгорела ѓезвето Ке пробам и јас деновиве
Ставете еднакво шеќер и еднакво вода ... ако ставите 6 лажици шеќер ставете и 6 вода и плус лимонтусот и на тивок оган чекајте да зоврие и потоа кога ќе стане бојата како темен мед извадете го и почекајте да се излади т.е. да се замлачи за да може да го нанесете на кожа без да се изгорите.Бидејќи многу брзо се лади и стврднува или загревајте го на рингла по малку или пак во некој сад ставете топла вода и во него топлете го со се ѓезвето.Со среќа
Вака,си купив од онаа готовата,од буренце и никако неможам да ја измесам па земав се намачкав па со парталчиња теглав,и некако не ми се допаѓа резултатот,оно добро е но не ги вади баш сите. Дај помогнете ми што да праваам ??? да продолжам така да ја употребувам или да ја месам,бидејќи сакам да ја месам подобро ми стои таа варијантаа но не ми успева колку од прилика ја месите вие ?