2 чаши кафеав шеќер 1/4 чаша вода 1/4 чаша сок од лимон Помешајте ги состојките во еден сад и загрејте ги над силен оган. Постојано мешајте ја смесата за да не загори. Загревајте се додека шеќерот не се растопи комплетно и се претвори во леплива, карамелна течност. Потоа оставете ја смесата да се олади до температура која ќе биде поднослива за вашата кожа. Намачкајте ги нозете, нанесувајќи ја смесата во правец на растење на влакната, а потоа употребете ленти за отстранување исто како што правите и со купечкиот восок.
Девојки јас ја направив смесата, мислам дека е добра според видеата што ги гледав е сега зошто ми ги кине влакната наместо да ги ваѓа од корен?
На козметичар кај што одам јас ги влечат во правец на раст на влакното, а ја мачкаат смесата одбратно од правецот на растот на влакното.Пробај така!!!
Нормално дека не! Немој и ти ко мене кога бев на лекар, требаше да ми го провери желудникот и бубрезите и ми вика, доволно е горе маичката да ја соблечете а јас почнав да ги откопчувам панталоните Али па згоден беше Како и да е, не мора да се соблекуваш бре ако депилираш само нозе, и тоа до пола.
Е сега ќе и седнам да ја правам, начекав слободно време. Него ме интересира, дали ако не успеам да ја вадам сама од себе, ќе можам со обични парталчиња ?? Сите видови депилации ги имам пробано освен топол восок и оваа, па не знам дали ќе послужат ? Или ќе имам шеќердисани парталчиња на крај ??
Исечи си од стари гаки или некој чаршав мали крпчиња и немаш гајле. После ипотреба стави ги да киснат во ладна вода саат два и ке се слее пастата и можеш пак да ги користиш.
Јас најдов шеќерна паста на Бит пазар денес и си купив . Розово кутивче е, на него пишува ладен восок за депилација, но кога го свртев назад, во состав прочитав: шеќер, лимонова киселина, дестилирана вода. Пакетчево е 100 грама и е 40 денари, јас си купив две Ќе го пробам покасно па ќе ви кажам дали е добар
Ама нели некој тука рече дека не е исто, дека ова е восок, а тоа во буренцето е паста, а клучната разлика е тоа што со ова се влече обратно од растот на влакната, а со пастата во правец на растот, и тоа е тоа што ја прави шеќерната депилација со пастата поразлична и подобра од онаа со восок... Затоа види во упатството како оди постапката, во правец или обратен од растот на влакната...
јас се откажав од правење на шеќернава дома, барем додека е топло времето, неможам цела ми се разлева и лепи само што ќе повлечам 2 пати и се изнервирав ќе ја пробам таа од битпазар (макар што мислам дека ќе биде исто и со неа), а за домашнава само кога е ладно времето
Ова чудо не е за мене. Го пржев, арно беше. После го месев и стана белузлаво, така како лента. Ама пустото, ни се лепи ни ништо! Ќе барам да си купам вакво готово, јас и кујната - ноу ноу.
Стоела пастава, машала. Имав од последниот пат останато доста и еве денес си ја искористив. Малку повеќе ми се лепеше, веројатно зошто е топло, па и рацеве топли и морав многу брзо да ја месам и нанесувам. Ама пак совршено си ја заврши работата.
Не знам дали поради зголемена побарувачка на пастата во буренце на бит пазар цената скокнала од 60-70 ден. како што имаа пишано некои од феминките, на цели 100 денари?!? ...или па јас баш налетав на најскапата тезга Чисто информативно дека ја приметив на една тезга ми текна да прашам и ме шокна цената.
Тоа друго е, ова не е во буренце, розова кутијка е а внатре е во ќеса завиткан восокот. Пишува на него ладен восок за депилација, ама го прочитав составот кој е: Шеќер, лимонова киселина и дестилирана вода Значи истите состојки. Башка и го пробав и навистина делува како шеќерна паста. На кутивчето назад пишува дека треба да меси се додека да добие златно-жолтеникава боја, а потоа да се мачка во правец на влакната, а да се тегни спротивно. Но јас го мачкав како што ја мачкате вие пастата нели, во спротивен раст на влакната а тегнев во насока на влакната и излегуваа без проблем.
Ееее овој пат не ми излезе и страшно се изнервирав првиот пат ја направив со шоља и пол чаша за чај шекер...1 лимонтус и четврт чаша вода и супер си лепеше и се тоа...сега ставив една шоља шекер ..1 лимонтус и вода колку да се покрие шекерот и не ми лепеше зошто да не знае некој??