Ок пробав 3 пат сама да правам и можам да кажам дека не ми беше воопшто успешно... значи имав нешто како карамела филинг и се супер се прави топче и е бојата таман и све , НО( зошто мора да го има ова НО) она месењето ми е ужас невиден целата сум ушлакана и мислам дека едвај можам да ја извадам од рацете... но пак некако успевам и тоа да го направам со тегнење по нозете... и пошто тоа не ми оди ни малку лесно имам модирици после Спојлер стискам и се трудам да го растегнам како треба за да фати поголема површина .. Минатиот викенд од Скопје купив и од фамозната АГДА( во зелено „буренце“) и одма го ставив во мицро за да се стопли малку ... извадив мнн мнн мало парченце за да пробам на раката пошто пред спиење секако немаше да си играм на темата ...и сега сум со една модра рака :О Па девојки кажете ми каде се греши?! Според сите клипови кои ги гледав постапувам исто како таму, но изгледа нешто не е како треба, кажете ми ја грешката.. Ајде може некад и јас ке научам ???
Мене ми беше полу-успешна депилацијата. Изгледа недоволно ја печев пастата па не можев да ја месам, многу лепеше... Се излепив прилично, па после почнав да ја користам со ленти, и тука ми се случи мал инцидент... Нанесов подебел слој од потребното, многу силно потегнав со лентата и ми се појави оток и модринки на раката. Не е страшно де, од моето скромно искуство со козметичарки, истото ми се случуваше и со восок. Плус ваквите модринки веднаш поминуваат, денес еве помалку се познава. После почнав ептен професионално Зедов метална шпатула и со неа нанесував тенки слоеви, па многу брзо одеше депилацијата на тој начин. Кога ми снема крпчиња тегнев со влажни марамици, и види чудо - ептен успешно беше, поголеми површини зафаќаат и без проблем отстрануваат се’. Вчера само за рацете имав трпение, ама денес ќе ја направам пак и ќе ја оставам на оган малку повеќе. Бојата вчера беше во ред и затоа мислев дека е доволно, се надевам дека денес нема да претерам па да се направи многу цврста. Добро би било Сеси да постави слики со нијансите, м?
Ќе ви поставам слики, ама да останам сама, сега само ми се вртка брат ми низ дома и немам концентрација- а сакам баш да ви успее на сите- јас ептен се усовршив, затоа на Лилит и е толку убав периодот, тегнам и ја благословувам
... ја препеков сега Ја оставив да се лади, ама сигурна сум дека ја загорев, буквално за секунди ја испуштив. Си треба пракса бе Да си прашам - ако е ептен камен, може да ја ставам теглата во тенџере со жешка вода? Ќе се пушти ко за со ленти?
Ондак ако ја препече,меси ја уште недооладена,додека е мека,веќе на пат да се скамени. Е таква јас користам за интима.Што си е сигурно,сигурно си е!
Дури вечер ќе можам да се депилирам Ама тоа е убавото со шеќернава - секогаш можеш за 5 минути да направиш нова
имам и јас пробано успеа се ок беше но на 1 место ми испадна модрица што згрешив незнам и сега ми е страв пак да пробам ај кажете оти ми испадна модрица?
Два пати пробав со шеќериве, не беше толку фатално, но сепак не беше ни нешто особено успешно Првиот пат, веројатно не ја доварив смесата, после две-три тргања така лошо се лепеше на кожата, никако не можев да го тргнам проклетото. Епилог: синици на сите страни, плус цел стан се лепеше Вториот пат, преварив кашичката, добив карамел кој беше толку убав за месење што му дадов неколку шанси. Извадив неколку влакна и почна буквално да ми се топи во рака, па баталив. Ќе пробам обавезно уште еднаш И да, толку ме мрзи да ги мијам тоа садовите кај што кашкав, ги џитнав во корпа сосе остатокот од пастата XD Се молам мајка ми да не примети дека ги нема
Ај јас да го кажам исксуството од мојот втор обид Преварената смеса кога олади се направи како камен Ја ставив теглата во сад со жешка вода и се отпушти малку, па со големи маки успевав некако да ја месам. Се издепилирав, патем, успешна операција Многу сум задоволна и среќна Само на показалецот од раката си откорнав малку кожа со месењето (веројатно дека беше многу тврда смесата), ама ништо страшно, ќе си помине, важно ми успеа и барем не направив модринки овој пат Од моево искуство со две смеси - подобро испадна со преварена отколку со недоварена. Првиот пат направив лом на сите страни кога се мачкав со шпатулата - капки низ цело купатило, ленти на сите страни... вториот пат чиста работа. Третиот пат се надевам ќе ја најдам средината И да, се согласувам дека многу помалку боли. Не бе, си реков јас, Феминава наша е прекрасно место
^ Мене не ми текна да ја ставам во сад со ладна вода видиш, јас 2 пати ја преварив како камен беше. Јас размислувам да купам од оние од бит пазар смесите да пробам. Иначе јас си се вратив на восокот, бар летово да не си кинам живци
Значи прв обид-Неуспешен Смесата ми беше премногу течна катастрофа,е сега ме интересира дали на веќе направената смеса може да се додаде шеќер за малку да згусне,оти многу е течна?
Ако си правела според мерата не треба да додаваш шеќер, туку уште малку да ја ставиш на оган. Провери дали е готова со трикот со ладната вода и лажичката, постиран е низ темава. Ако ти е течна мачкај ја со нешто во спротивна насока и отстранувај со крпчиња во насока на растот на влакната. Посвети малку време и исчитај ја убаво темата, се’ ќе ти стане јасно
Девојки, некаде како да прочитав дека имало салон во Охрид каде што имало шеќерна депилација... да не лутам низ темава да барам (немам време), може ли тој што знае да ми каже во кој салон депилираат со шеќерна паста? Однапред благодарам!
Во изида нема, во Mademoiselle има, и тоа од канадската Александрија паста, јас прашував пред некој ден во салонот во Скопје, затоа што идам утре во Охрид и да знам каде таму да се депилирам а нема шанси да менувам депилација да се враќам пак на оној грозен восок...