Успешна мисија од прва по рецептот на лилит и со помош на инструкциите од ју тјуб без никакво лепење со едно топче во големина на голф - топче издепилирав четири раце и плус ми остана од шербетот во тегленце за друг пат е сега да видиме како растат како и да е депилацијата е фантазија да ви се позлати паметот за ИЗУМОТ
Дали претходно нанесувате нешто на кожата,на клипчињата ми се гледа како на кожата да има нешто бело?
не нанесов ништо,ама знам дека се става пудра во прав, тоа го ставив после депилација да ја смири кожата т.е црвенилото
Морам да пробам, но што ставате пред или после депилацијата? Исто така дали се употребува секаде? И под пазуви и на интимата? Искрено се немам депилирано на тие две места па затоа ми е страв. А за на нозе, раце дефинитивно да ми никнат влакнава и пробувам.
Изгледа само мене не ми успева оваа шеќерна паста.. Ја варам и се тоа добро добива некоја жолто - портокалова боја и на крај нели се оладува и се стврднува.. ноо станува некако многу леплива и не можам ни да ја фатам а не пак да ја размесам...
Епа ти се лепи зошто не треба да биде жолто портокалова не е доволно,треба баш карамела боја накај кафеаво само да не ја изгориш,жолта чим е ќе се испозалепиш и ништо од депилацијата,а ако малку потврда ти излезе во тек на месењето само мокри ги прстите и нема утка
^ Пробај врати ја на оган малце за да се ''допржи'' и потоа би требаало да можеш да ја месиш! Јас денес имав еден успешен обид. Смесата ја погодив, не од прва, од страв ја тргнав пред време па потоа пак ја топлев и вриев ама на крај испадна како што треба! Но изгледа јас ги имам најтврдоглавите влакна на светот! Никој пат не сум видела на раце и на нозе повеке од 15 влакна извадени од корен топол, ладен восок, силк восок, дома, на козметиар, со чупалица, дури и минатиот пат со шекерна паста кога се депилирав на козметиар (џабе дадов 1100 денари мислев различно ќе биде... ) не видовме корен! Се чудеше девојчето! Такви ми се влакната глупави- ти ги кубеш они по 3-5 дена растат! И секој пат депилацијата ми е ноќна мора Затоа пак на препон е сосема друга приказна. Спојлер Два месеци после депилацијата во козметички салон со паста и на неколку места уште не ми исразнале влакна! Денес сама издепилирав цел препон за 15 мин. сите влакна излегоа од корен, болка не осетив, мазно се- милина! Спојлер Едно прашање! Како се депилирате позади?? Таму не успеав да дофатам, не сум доволно флексибилна изгледа или има некоја финта незнам...
на тие што не им успеа јас прв пат ја правам ама убаво го прочитав секој пост на темата знчи смемата се пржи 10 мин на температура 2(Точно 10 мин) и во близина имајте една чаша со вода и капкајте од смесата во водата и ако истат се претвара во топченца готова е
Шоља и пол шеќер (шоља за чај) 1/4 вода лимунтус сето тоа се вари додека не добие портокалова боја, (пази да не го превариш зашо брзо ке ти се стврдне и правац у канта)откако ке се свари истури го во некоја табака да се олади и потоа го месиш додека не добие златно/жолтеникава боја...готово е ... е сега се депилираш, мачкаш во спротивна насока од растот на влакната, а тргаш во насока на растење...среќно
Јас ја направив сега чекам да се олади, оти мн е жешка и да ја пробам Нема теоретска шанса... ... мн жешка не можев да ја фатам, а и одма се стврднуваше... ништо мојот обид пробадна... шеќерната паста в ѓубре...
Девојки, има салон во Скопје Alexandria, депилираат со шеќерна паста, дали бил некој? Сакам да одам таму пред одмор ама не знам дали се во ред, дали депилираат добро?
Модринки можат да му се појават на секој доколку не правилно ги отстранува влакната. Кога ќе ги отстрануваш влакната гледај тоа да е што може побрзо доколку пополека тргаш само ќе ги добиеш модринките... Обиди се повторно и пробај да бидеш побрза...
Се изначитав и пак не дојдов до заклучок дали во Скопје има салон во кој депилираат со шеќерна паста а при тоа и некој да го посетил?
Јас ја направив и се издепилирав и супер испадна се и сум многу задоволна......фала мн феминкии за ова решение за нашите женски маки
И третиот обид пропадна. Се беше добро ја направив, ја оставив да се излади, и земав да ја месам гледајќи од видеата од јутуб. И тоа беше добро не ми се испозалепи низ дланките и кога ја ставив на раката неможев да ја извадам, мораше ленти да земам.. и така и овој обид ми пропадна, тешко дека ќе се обидам уште еднаш да ја направам, само шеќер трошам за џабе
Е не си прочитала убаво 2 мислења пред твоето пишува, а и на страните наназад. Јас сум била..цената е повисока од некои други салони, хигиената бидејќи се работи со шеќерна паста е на ниво, депилацијата трае повеќе од обичната...ако нешто друго ве интересира прашајте во пп. Инаку и јас најдов време малку да експериментирам со правење и можам да кажам дека супер успешна ми излезе. Сепак домашната од таа професионалната што они ја користат се разликува, но не е помалку добра за депилирањето. Одлична е домашната ама јас повеќе би се одлучила за варијантата тегнење со крпчиња на истата, отколку "месење".
Би замолила некоја што била во салон каде што депилираат со шеќерна паста да ми даде број или адреса во лп. Благодарам! Во врска со темата јас не се ни помислувам сама да се депилирам пробав еднаш( бидејки депилацијата не издржа доволно долго) и не беше баш репрезентативно и плус ми требаа 2 дена за целото тело(и пак имаше по некое не фатено) среќа што бев на остров па немаше многу луѓе До сега користам само ладна депилација пред се бидејќи е по хигиенска ,а цитам и повекето од вас тврдат дека со шеќерна паста е доста хигиенски и подолго трае би сакала да порбам.