Не знам за вас, ама штом решам да одам кај некого на му покажам како се прави пастава, стално нешто не е во ред со неа, и се брукам пред луѓето, плус им оставам тенџерче полно со шербет за миење , а дома немам утка последните неколку депилирања, Марфи ми е ептен верен придружник изгледа
Јас ич не го покажувам занаетот,зошто ако почнам,ќе ме познаат!Знаете колку ми имаат речено,абе читам на фемина,ама не ми успева! Ама еве го тој ден дојде да ми се укака и мене,ама до шеќерот е,чекам нов да ми донесат,па јово на ново!
Aбе јас се правам блесава, реков си го открив на youtube, него шеќерот треба да е покрупен, ама оди објасни им, мислат дека до мене е, а јас кога треба да се депилирам детално анализирам кое пакетче шеќер да го земам, за да ми се погоди - ама на гости веќе не ја правам, или ќе си носам шеќер од дома
Очигледно тебе моџото ти е домашниот лонец,викај ги кај тебе дома,свари им кафе и кажи им тегла да си донесат да им ја сипеш смесата! Не бе,се нервирам,многу се нервирам!!!До сеа ќе бев готова,а не вака,мамицата мамина!!!
Aјде, трк до продавница по нов шеќер и готово Инаку јас стално ја правам во тенџерче со бело дно за да гледам кога ќе се смени нијансата, поубаво се приметува на бело
Да не сум јас несакајќи? А те пофалив и ете... Се извинувам, ама те спомнувам за арно за убаво, кога си ја гледам каква е мазна и мека Јас па ич гајле си немам, и кажав на другарка ми - го знаеш фемина сајтот? Да. Е од таму ми е идејата. Мора да го шириме гласот бре. Инаку на моите другарки не им искача...ама тие не знаат ни јајце да испржат што значи неколку левели подоле од мене, што значи тешко да им искочи во текот на годинава
Едно е благослов,а друго е подрекување или проколнување! Ова е невидено бе,ми се лигави по раце. Абе нек се шири глас,ама после јас добра душа,таква ќе одам по куќи и ќе кубам кокошки за без пари. Шала на страна на врв јазик ми стои кога ќе чујам напатени души како се жалат,па викам абе оди у Александрија депилирале со шеќерна,е сеа малце поскапо,ама нема да те боли. А може и да фатам да го шиткам ко магична смеса,никако под име шеќерна паста!
Јас вчера која глупост ја направив Исчитав неколку страни од темава,изгледав неколку видеа и ајде ќе пробувам.Немав лимонтус па ставив степ од лимон И правев што правев по мој мерки,па додека го правев ми изледаше многу течно и си додавав шеќер. На крај ми испадна многу карамелизирано,ми изгледаше баш ко топлол восок. И ај го чекам,го чекам да се излади (пошто го превриВ) Го пипам,го гледам дали е добро да го ставам на кожа и ајде дојде моментот да се мачкам,луѓе кога се изгорив. Страмотилуци сум. Сега си шетам со изгореница и меурче на ногата. Следниот пат,ќе си земам лимонтус и строго по рецепт
читав до негде и после ме замрзе.... кажете ми има салон некој во Скопје што депилира со шеќерна депилација??? фала многу
незнам бе деца како не ви испаѓа...јас два пати ја имам правено и супер ми испадна, дури сега кога ја правев ми остана и си седи еве неколку дена иста таква ПРАВИЛНА
На фб ми излезе рекламче за нов салон за шеќерна депилација, ама ептен тазе е изгледа информацијава ништо поконкретно нема. Пишете шеќерна депилација на фб и ваљда ќе ви излезе страната.
Се ми е супер со шеќернава паста, навистина многу се мазни нозете, споро растат влакната.....но, ме нервира што некои влакна (потенките) ми ги подкубнува и не ги влече од корен. До душа со што и да се депилирам мене тие ќе ми се поткинуваат. А одма се познава кога сум тазе депилирана, ми се појавуваат мали модринки онаму каде што лошо ќе потегнам
Јас се депилирам со шеќерна паста и секогаш до сега ми успева нз вие како ја правите али еве ви го мојот рецепт со кој ја правам веќе 4 години, инаку ми го даде другарка што е муслиманка тие така го правеле во турција и баш е добар. 3 филџани шеќер 1,5 филџани вода и одприлика околу 1 лажиче лимонтус само не го превривајте мн оти ке се згусти и ке дојди како карамела јас за да знам дали е добар земам и со прсти пробувам ако кога ке ги одделувам прстите се појавуваат како конци тогаш е готов
Сакам да се издепилирам со шеќерната паста. Е сега го направив се тоа и го оставив да се лади. Отприлика оладено е а пастата е таква растеглива. Ја месам и пак останува иста. Пробав со таква да се депилирам не бива. Што да и направм? Да чекам уште да се лади? Ама скоро скроз е оладена Ениуан?
Сакам да прашам...? За шеќерната паста caroline.costa..ми се чини дека не си ја пржела доволно..каква боја е?
Сакам да прашам...? По онаа на Лилит од темата за шеќерна паста. Вода ставив колку шеќерот да се натопи, но не и да се прелие.