Сакам да прашам...? Чудно што ти потемнела, а не се згуснала зошто колку потемна толку потврда станува и кога се лади згуснува.
НЕ треба да биде жолта туку скоро кафена,сега не да ја препечеш ама сепак е темна бојата.Допржи ја уште малку,само пази да не ја прегориш секунди се во прашање Едит. Вака нешто бојата
Феминки може да се најде шеќерна паста во веро или некој друг супермаркет? како изгледа? и може да се депилираат и интимните делови?
Мене таква кафеава ми беше ама не бидна... беше мн жешка да не можеш да фатиш, а ако оставиш да се олади се стврднуваше, значи воопшто не се мачка на кожата...
Мене таква кафеава ми беше ама не бидна... беше мн жешка да не можеш да фатиш, а ако оставиш да се олади се стврднуваше, значи воопшто не се мачка на кожата...
Пробајте ја финтата со капнување во филџан со вода, мене тоа ми помогна да сфатам дека е готова веќе Значи ако ви се направи топче, готова е.
Мене таква кафеава ми беше ама не бидна... беше мн жешка да не можеш да фатиш, а ако оставиш да се олади се стврднуваше, значи воопшто не се мачка на кожата... А зошто да ја мачкаш треба да ја измесиш и со самото тоа ќе си омекне
Денес по втор пат пробав да ја направам и I did it Мислам првиот пат што се изглупирав, се изглупирав- без да ја исчитам добро темава се залетав да правам, да не ми избега случајно Затоа сега без грешка.И несваќам како на некој не им успева до толку?Не е некоја филозофија, само ќе си ги следиш инструкциите и нема зашто да утнеш.
Леле ве читам и "Kaко може да не ви успее" Не ми успева, 3пати ја правев и не ми успеа, ај да се убијам сеа? И јас за да видам дали е готова капнувам во филџан со вода, па така ја вадам на време. А негде прочитав дека ги брцнувате прстите внатре, не ви е жешко? мислам не се изгорувате така? јас садот во кој ја правам неможам да го извадам без крпа. Јас кога ја ставам на ногата, неможам да ја извадам потоа, мора со ленти. А ја месам по видеата од јутуб. Незнам кај ми е грешката и незнам дали некогаш ќе ја пронајдам
И јас пред некое време почнав да ја правам и од прв пат ми успеа. Ги издепилирав рацете. Еве ја постапката: Ова е пола доза, само за рацете. 5-6 големи (супени) лажици шеќер пола пакетче лимонтус и сосема малку вода, значи колку да омекне шеќерот. Сето ова се меша и загревате додека не почне да врие. Потоа го оставате малку да се олади и повторно го загревате додека не добие златна боја (како мед). Јас би ви препорачала да не ја правите дотолку темна, на кај кафена, затоа што потоа многу се здрвува. Се надевам ќе ви успее
Јас еве веќе 8,9 години се депилирам на овој начин. Сакам да го споделам мојот рецепт со вас. Нема конкретни мерки, се е од око . Вака, прво сипате шеќер во садот по своја желба во зависнот од тоа колку шеќерна паста ќе ви треба. Јас по обичај го правам со пола кило за да ми сигне за цело тело...дури и останува на крај. Шеќерот го облевате со вода толку само да биде облеан и да има многуууу малку над нивото на шеќер.Нацртав една сликичка во паинт како би изгледало. Го варите некаде 10-12 минути, и константно го промешувате, но не треба да значи дека секогаш треба да го вадите точно на определното време. Некаде на седмата минута (средина) од варењето ќе земете тањирче од кафе и ќе извадите со лажица малку и со показалецот ќе земете од шеќерната паста па ќе ги залепите палецот и показалецот и ќе пробате да ги одлепите. Дололку почувствувате напор кога пробувате да ги одлепите значи дека ќе ви ги вади влакната. Минута, две пред крајот ставате на врвот на супена лажица лимонтус и ќе мешате. Сега, не треба да го чекате секогаш точното време, можете да процените по бојата која треба да биде некоја светло кафеава на крај. Многу темна значи дека е преварено.
После нанесувам тенок слој на кожата и ставам ленти, но не сите ленти вадат. Инаку лентите кои вадат се од стари прекривки за перници..навлаки така би му дошло. Изсечени ми се сите исто некаде ми се широки 7,8цм лентите а долги 20цм и зарабени на краевите. Исто така ленти кои се добри се од стари бели чаршафи за маса. Прашај по дома можда ви се наогаат такви слични...
Фала ви многу на сите! Јас решив да пробам дали ќе ми успее и после коментарите го погодив од прва и цела се издепилирав и стварно е друга болката,не дека не боли ама за разлика од топлиот восок е мноооогу помалце боли.Успеав сама дури и на интима да се направам (да појаснам,не бев шума таму,имав помалце ) Ви препорачувам да си направите сите,само лоша страна шо после некое време се стрднува иако е на почеток мека и после оди мн тешко.Додуша и јас дури му ја фатив цаката,можда 2-3 сати си се праев,ама барем успешно
Пробав еднаш да ја направам пастава, но не ми успеа. Премногу течна ми испадна и никако не се згуснуваше. Сакам да прашам, дали лимонтосот го ставате веднаш, или по некое време откако ќе се загрее смесата?