1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

  1. sunfemina

    sunfemina Популарен член

    Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Сакам да прашам...?

    Чудно што ти потемнела, а не се згуснала зошто колку потемна толку потврда станува и кога се лади згуснува.
     
    На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jarec6

    jarec6 Популарен член

    Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.265
    Пол:
    Женски
    НЕ треба да биде жолта туку скоро кафена,сега не да ја препечеш ама сепак е темна бојата.Допржи ја уште малку,само пази да не ја прегориш секунди се во прашање :)
    Едит. Вака нешто бојата
    [​IMG]
     
  3. cinderella5

    cinderella5 Популарен член

    Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Пол:
    Женски
    Феминки може да се најде шеќерна паста во веро или некој друг супермаркет? како изгледа? и може да се депилираат и интимните делови? :^)
     
  4. sunfemina

    sunfemina Популарен член

    Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Има на битпазар готова и знам уште едно место..
     
  5. Isabel

    Isabel Популарен член

    Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    2.410
    Мене таква кафеава ми беше ама не бидна... беше мн жешка да не можеш да фатиш, а ако оставиш да се олади се стврднуваше, значи воопшто не се мачка на кожата... :(
     
  6. Isabel

    Isabel Популарен член

    Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    2.410
    Мене таква кафеава ми беше ама не бидна... беше мн жешка да не можеш да фатиш, а ако оставиш да се олади се стврднуваше, значи воопшто не се мачка на кожата... :(
     
  7. Phyramide

    Phyramide Популарен член

    Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Пробајте ја финтата со капнување во филџан со вода, мене тоа ми помогна да сфатам дека е готова веќе ;)

    Значи ако ви се направи топче, готова е.
     
  8. jarec6

    jarec6 Популарен член

    Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.265
    Пол:
    Женски
    Мене таква кафеава ми беше ама не бидна... беше мн жешка да не можеш да фатиш, а ако оставиш да се олади се стврднуваше, значи воопшто не се мачка на кожата... :(


    А зошто да ја мачкаш треба да ја измесиш и со самото тоа ќе си омекне
     
  9. Sense

    Sense Истакнат член

    Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    Денес по втор пат пробав да ја направам и I did it 8)

    Мислам првиот пат што се изглупирав, се изглупирав- без да ја исчитам добро темава се залетав да правам, да не ми избега случајно :rofl:

    Затоа сега без грешка.И несваќам како на некој не им успева до толку?Не е некоја филозофија, само ќе си ги следиш инструкциите и нема зашто да утнеш.
     
  10. butterfly.93

    butterfly.93 Истакнат член

    Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Леле ве читам и "Kaко може да не ви успее"
    Не ми успева, 3пати ја правев и не ми успеа, ај да се убијам сеа?
    И јас за да видам дали е готова капнувам во филџан со вода, па така ја вадам на време. А негде прочитав дека ги брцнувате прстите внатре, не ви е жешко? мислам не се изгорувате така? јас садот во кој ја правам неможам да го извадам без крпа.
    Јас кога ја ставам на ногата, неможам да ја извадам потоа, мора со ленти. А ја месам по видеата од јутуб. Незнам кај ми е грешката и незнам дали некогаш ќе ја пронајдам :$
     
  11. savana

    savana Популарен член

    Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Пол:
    Женски
    И јас пред некое време почнав да ја правам и од прв пат ми успеа. Ги издепилирав рацете. :D

    Еве ја постапката: Ова е пола доза, само за рацете.

    5-6 големи (супени) лажици шеќер
    пола пакетче лимонтус
    и сосема малку вода, значи колку да омекне шеќерот.
    Сето ова се меша и загревате додека не почне да врие. Потоа го оставате малку да се олади и повторно го загревате додека не добие златна боја (како мед).
    Јас би ви препорачала да не ја правите дотолку темна, на кај кафена, затоа што потоа многу се здрвува.
    Се надевам ќе ви успее ;)
     
    На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  12. belieber

    belieber Популарен член

    Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Немам дома лимонтус моментално, може лимон? :^)
     
  13. Sense

    Sense Истакнат член

    Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    Може со лимон само незнам која точно е мерката, разгледај на јутуб за сигурно.
     
  14. savana

    savana Популарен член

    Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Пол:
    Женски
    Не знам, не сум пробала. Пробај можеби ќе ти успее
     
  15. belieber

    belieber Популарен член

    Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Направив! ми испадна али како што ја месев ми се стврдна! |(
    Веќе не пробувам! ;(
     
  16. zara

    zara Истакнат член

    Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Јас еве веќе 8,9 години се депилирам на овој начин. Сакам да го споделам мојот рецепт со вас. Нема конкретни мерки, се е од око :lol: . Вака, прво сипате шеќер во садот по своја желба во зависнот од тоа колку шеќерна паста ќе ви треба. Јас по обичај го правам со пола кило за да ми сигне за цело тело...дури и останува на крај. Шеќерот го облевате со вода толку само да биде облеан и да има многуууу малку над нивото на шеќер.Нацртав една сликичка во паинт како би изгледало. Го варите некаде 10-12 минути, и константно го промешувате, но не треба да значи дека секогаш треба да го вадите точно на определното време. Некаде на седмата минута (средина) од варењето ќе земете тањирче од кафе и ќе извадите со лажица малку и со показалецот ќе земете од шеќерната паста па ќе ги залепите палецот и показалецот и ќе пробате да ги одлепите. Дололку почувствувате напор кога пробувате да ги одлепите значи дека ќе ви ги вади влакната. Минута, две пред крајот ставате на врвот на супена лажица лимонтус и ќе мешате. Сега, не треба да го чекате секогаш точното време, можете да процените по бојата која треба да биде некоја светло кафеава на крај. Многу темна значи дека е преварено.
     

    Прикачени фајлови:

    • Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      13,2 KB
      Прегледи:
      226
    На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. maja.stojce

    maja.stojce Истакнат член

    Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0

    A користиш и ленти или ја месиш потоа пастата и без ленти се депилираш??
     
  18. zara

    zara Истакнат член

    Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    После нанесувам тенок слој на кожата и ставам ленти, но не сите ленти вадат. Инаку лентите кои вадат се од стари прекривки за перници..навлаки така би му дошло. Изсечени ми се сите исто некаде ми се широки 7,8цм лентите а долги 20цм и зарабени на краевите. Исто така ленти кои се добри се од стари бели чаршафи за маса. Прашај по дома можда ви се наогаат такви слични...
     
  19. Divinebutterfly

    Divinebutterfly Популарен член

    Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Пол:
    Женски
    Фала ви многу на сите! Јас решив да пробам дали ќе ми успее и после коментарите го погодив од прва и цела се издепилирав и стварно е друга болката,не дека не боли ама за разлика од топлиот восок е мноооогу помалце боли.Успеав сама дури и на интима да се направам (да појаснам,не бев шума таму,имав помалце :D ) Ви препорачувам да си направите сите,само лоша страна шо после некое време се стрднува иако е на почеток мека и после оди мн тешко.Додуша и јас дури му ја фатив цаката,можда 2-3 сати си се праев,ама барем успешно :)
     

    Прикачени фајлови:

    • DSC08342.JPG
      DSC08342.JPG
      Големина на фајлот:
      80,9 KB
      Прегледи:
      138
    На LoOnyD му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Wild-GirL

    Wild-GirL Популарен член

    Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Пробав еднаш да ја направам пастава, но не ми успеа. Премногу течна ми испадна и никако не се згуснуваше. :$
    Сакам да прашам, дали лимонтосот го ставате веднаш, или по некое време откако ќе се загрее смесата?